Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Πρώτη μέρα στη δουλειά!

Προχτές 10/01/08 ήταν η πρώτη μέρα στη δουλειά του μπαμπά (μετά απο ένα χρόνο και δυο μήνες). Όπως είχα πει ο μπαμπάς είναι ελαιοχρωματιστής. Δουλεύει μαζί με 2 ξαδέρφια μου και τον αδερφό μου, πήγα και γω και γίναμε πολλοί.

Την προηγούμενη μέρα προετοιμάστηκα κατάλληλα (πρώτα ψυχολογικά), ξέθαψα τα ρούχα τις δουλειάς, φόρμες, φούτερ και ότι άλλο θα χρειαζόμουν, γάντια, σκούφο κλπ. Επίσης επάνδρωσα και το συνηθισμένο τσαντάκι μέσης με χαρτομάντηλα, τσιγάρα, ενοείται λιποζάν κ.α. Θα πιάναμε δουλειά στις 8.


Χτύπησαν τα ξυπνητήρια, τα έκλεισα, σηκώθηκα, πλύθηκα, όσο σκεφτόμουν το κρύο που κάνει έξω με έπιανε τρεμούλα. Κατέβηκα να φάω πρωινό. Αφού είπαμε τις συνηθισμένες καλημέρες, άκουσα και το σχόλιο του μπαμπά για τον καιρό "ξαστεριά είχε, πάλι θα ζεσταθούμε", "ωραία" σκέφτηκα. Αφού έφαγα και έφτιαξα καφέ στο σεικερ, ανέβηκα να ντυθώ. Φεύγοντας κοίταξα το θερμόμετρο ίσα που έδειχνε 2 βαθμούς. Δεν κρύωνα ευτυχώς. 8 παρά (μετά απο 10 λεπτά στο ρελαντί για να φύγει ο πάγος) ξεκινήσαμε. Φτάσαμε στο σπίτι-εξοχικό που θα δουλεύαμε, ωραίο σπίτι, όλο πέτρα, και μέσα χωριάτικο στυλ. Αφού κάναμε ένα τσιγάρο και είπιαμε δυο τζούρες καφέ, αρχίσαμε, τρίψιμο, βάψιμο κλπ.


Να μην τα πολυλογώ, πέρασε η ώρα, κάναμε διάλειμμα στις 12:30 για 20 λεπτά και τελειώσαμε γύρω στις 4:20. Μετά τις 2 δεν περνούσε η ώρα με τίποτα. Τέλειωσε όμως και αυτή η πρώτη μέρα. Γύρισα σπίτι πτώμα, πονούσαν χέρια, πόδια, όλα! Κοιμήθηκα και σηκώθηκα ακόμη πιο χάλια...


Οι εντυπώσεις της πρώτης μέρας μάλλον καλές, περνάω καλά είναι η αλήθεια και αυτό επειδή είναι συγγενείς μου. Αν ήταν άλλοι, δεν ξέρω πως θα την πάλευα! Είναι κουραστική δουλειά, δεν λέω, αλλά την κάνω απο μικρός και την ξέρω. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω για πόσο καιρό θα την κάνω, δεν μπορώ να την κάνω για πολύ καιρό, δεν μου αρέσει σε τέτοιο βαθμό. Προτιμώ αυτό που σπούδασα. Ευελπιστώ μέχρι τον Απρίλιο. Μακάρι να ξαναβγάλουν την σύμβαση που μας τάξανε. Ξέχασα να πω, ότι δουλεύαμε μαζί με μια ζωγράφο, η οποία είχε και ένα πιπίνι βοηθό... ήταν ένα συν στα μείων της κάθε πρώτης μέρας δουλειάς γενικά!


Όσο καλά πήγε η πρώτη μέρα, τόσο χειρότερη ήταν η δεύτερη, ο ένας άρρωστος, άλλο σπίτι, άλλη περιοχή και το "καλύτερο" εξωτερικά βαψίματα. Ξέρει κανείς τι είναι να βάφεις ξύλινο σκέπαστρο, έξω, Ιανουάριο μήνα στο Καρπενήσι; Παιδιά δεν μου είχε ξανατύχει. Τρελάθηκα! Συννεφιά, 3 βαθμοί το πολύ, κρύος αέρας. Και εμείς ανεβασμένοι πάνω σε σκαλωσιές με τεντομένα τα χέρια ψηλά να βάφουμε. Τρέλα. τρέλα! Να δακρύζουν τα μάτια μας, να μην νιώθουμε τα χέρια μας, τη μύτη μας και τα αυτιά μας. Φορούσα ένα γάντι στο δεξί, που κρατούσα το κουβά, το άλλο, με το πινέλο, ίσα που το ένιωθα. Κάθε τόσο να έχω τον αδερφό μου, κρυώνει η μέση μου, θα σου πάρω κορμάκι του έλεγα εγώ. Πάνο, δεν νιώθω τη μύτη μου, έλεγα εγώ, κόψτη μου έλεγε αυτός. Στις δύο φύγαμε απο κεί, γυρίσαμε σπίτι νωρίς λόγω καιρού όπως καταλαβαίνετε.


Η τρίτη μέρα δεν άρχισε... και έπονται πολλές... Καληνύχτα ή .. καλημέρα!!!!



29 σχόλια:

foolish cloud είπε...

Άουτς... Μια κουβερτούλα για σένα...

Φιλάκια!

Hfaistiwnas είπε...

Δεκτή! και γρήγορα παρακαλώ!

Φιλιά!

g for george είπε...

Πω, μανίκι!
Μη μασάς όμως και κοίτα τι θα κάνεις με αυτό που σπούδασες, εφόσον θες να το ακολουθήσεις.

Αν σου πω τι κουφές δουλειές έχω κάνει εγώ, δεν θα το πιστεύεις:->

Hfaistiwnas είπε...

Εμ κοιτάω..αλλά εδώ τίποτα, ο ΑΣΕΠ κάνει χρόνια να βγει. Οπότε... Ψάχνω και σε ιδιωτικό βέβαια..μακάρι.. !
Για πες....!

Strahd είπε...

Πω πω... Κουράγιο. Χειμώνας είναι κι αυτός θα περάσει. Που θα πάει. Σου εύχομαι πάντως να βρεις κάτι πολύ καλύτερο που να σε γεμίζει και να σου αρέσει πολύ είτε εκεί είτε προς Αθήνα μεριά. :)

Το καλύτερο μετά την δουλειά πάντως είναι να κουλουριαστείς σε μια ζεστή κουβερτούλα και να πίνεις ένα ζεστό ρόφημα... Μμμμ τέλειο :)

g for george είπε...

Ξέχασα να σχολιάσω το λιποζάν, ρε γμτ!

χοχοχο!

revqueer είπε...

Ρεεε μες το κρύο;; Είσαι ήρωας ρε!

Hfaistiwnas είπε...

*strahd, ευχαριστώ! Είναι ένα απο τα μελλοντικά σχέδιά μου, να κατέβω Αθήνα! ελπίζω γρήγορα!!!! Δεν αντέχω! Ποιά κουβερτούλα;; Στο σπίτι έχω άλλες δουλειές, ξύλα για το τζάκι, πετρέλαιο για τη σόμπα.!!! Αν προλάβω να κοιμηθώ κάμια ώρα, ζήτημα είναι! :)

*george, είναι απαραίτητο!!!

* revqueer, :) και όμως! Μάθε τέχνη και άστηνε!!

Βασίλης είπε...

κουραγιο φιλαρακι μου, ειλικρινα σου ευχομαι οτι καλυτερο μεσα απο την καρδια μου.

Keen On Boys είπε...

Πωπω, μου έβγαλες μια διάθεση να θέλω να κουκουλωθώ, και δεν είμαι και κρυουλιάρης, φαντάσου!

Καλά κουράγια με τα κρυα.

Constademon είπε...

ΠωΠω αγορίνα χαρας το κουράγιο σου. Εγω δεν θα την παλευα.
Βεβαια οπως έλεγαν και οι αρχαίοι "Ανάνγκα και οι θεοι πείθωνται" η κάπως έτσι τελος πάντων (ουτε με τα αρχαια την παλευω οπως βλέπεις ;ο))
ΗΡΩΑΣ! ΗΡΩΑΣ!
Καλό κουράγιο και γρηγορα να κάτσει αυτο που γουστάρεις!!

Hfaistiwnas είπε...

Όπως τα λες!! Η ανάγκη!!!Ευχαριστώ "keen" και "constademon", να είστε καλά! Απο το στόμα σας και στου θεού το αυτί!!!!

Anilikos είπε...

Το λιποζάν μου έφτιαξε (ελάχιστα ομολογουμένως) τη διάθεση Τζον.
Γρήγορα έστω και κάποια όνειρα πραγματικότητα.

Hfaistiwnas είπε...

:) Ευχαριστώ anhlike. Είδα ότι δεν είναι και τόσο καλή η διάθεσή σου. Να προσέχεις!

mahler76 είπε...

Αν δεν γίνομαι αδιάκριτος τι σπούδασες???? (βλέπεις μόλις πρίν λίγο σε βρήκα και δεν έχω διαβάσει πολλά ποστ για να ξέρω). Μ ε το καλό να βρεις δουλειά όπου και όπως την θέλεις.

Hfaistiwnas είπε...

:) Δεν γράφω πουθενά τι σπούδασα. Θα σου πω γιατί και μπορεί να σου φανεί αστείο. Το τμήμα που ήμουνα είναι το μόνο στη Ελλάδα και σε νησί, μόνο δύο άτομα στο Καρπενήσι το έχουμε σπουδάσει. Νομίζω ότι φοβάμαι να το πώ. Αν θες να στο στείλω σε μεϊλ.!
Ευχαριστώ πολύ πάντως!!! Και εσύ ότι επιθυμείς!!!

mahler76 είπε...

Καλά κάνεις και είσαι προσεκτικός. όχι δεν χρειάζεται να μου το στείλεις. Σε ευχαριστώ που ήσουν ειλικρινής και ελπίζω να μη σε έφερα σε δύσκολη θέση με την ερώτηση. Το μαιλ μου όμως είναι στη διάθεσή σου για σχόλια ή παρατηρήσεις. Σου εύχομαι και πάλι τα καλύτερα.

Hfaistiwnas είπε...

Όχι βρε σιγά τη δύσκολη θέση. :) Να είσαι καλά!!! Καλό βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΚΟΥΡΑΓΙΟ,Μ'ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ Ο FATHER ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΡΥΒΟΜΑΙ Η ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΧΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΤΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ. ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΕΞΙ ΣΑΝ ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΟ ΘΕΤΙΚΑ.

Hfaistiwnas είπε...

Angel αυτή η δουλειά δεν μου αρέσει και μένα. Προσαρμόζομαι σιγά σιγά μόνο και μόνο επειδή χρειάζομαι τα χρήματα. Γενικά προσαρμόζομαι εύκολα. Όσον αφορά τη φόρμα.. μπορεί να είναι σέξυ, αλλά.. δεν μου την έχει πέσει κανένας ακόμη!!!:(

mahler76 είπε...

Πες μου που δουλεύεις αγόρι μου να έρθω να σου την πέσω χύμα!!! χαχαχα οι φόρμες εργασίας είναι όντως σούπερ σέξι. 2 καλοκαίρια τις φόρεσα πριν πολλά χρόνια και είχα τρελές επιτυχίες τότε (δυστυχώς στο γυναικείο πληθυσμό)......

Hfaistiwnas είπε...

Μα αυτό είναι το κακό, μόνο ο γυναικείος πληθυσμός το δείχνει. Δεν το συζητώ ότι είναι σέξυ. Όταν δουλεύουμε μαζί με άλλο συνεργείο, απορώ πως κρατιέμαι!!!
Έλα στο Καρπενήσι και θα με βρείς, δεν υπάρχει άλλος hfaistiwnas!!! xexe!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΠΡΩΤΟΣ!!! ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ. ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΙΟ??

Hfaistiwnas είπε...

Τρίο; Δεν έχω κάνει ποτέ. Μήπως ήρθε η ώρα; Πάντως δεν είναι κακή ιδέα... Να το ξανασκεφτούμε...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ'ΓΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΗ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ. ΕΙΧΑΜΕ ΠΙΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΛΙΓΟ, ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙ. DARK ROOM ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΟΣΤ. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΣΤ ΕΤΣΙ ΠΙΟ KINKY ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ.

Hfaistiwnas είπε...

Nα το ξέρεις καλά; Εγώ έλεγα το αντίθετο, αλλά δεν επιμένω, κάτι θα ξέρεις. Δεν σε πιάνω όμως, σαν τι να γράψω; Μηπώς να "μην" το κάνουμε darkroom;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ, ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΣΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΩΝ ΦΙΛΙΑ. ΤΑ ΛΕΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα μπορεί να τον δαγκώσατε όπως κατάλαβα αλλά αυτά είναι και αυτά που μένουν.Εμπειρίες Ζωής.Anyway..ξαναδούλεψες εκει μετά?

Hfaistiwnas είπε...

Γεια!! Καλωσόρισες! Ναι βρε, ακόμη εκεί δουλεύουμε, μόνο που τώρα έχουμε μπει στα εσωτερικά και είναιυποφερτά. Έξω σήμερα το πρωί είχε -7. Δεν θέλω να σκέφτομαι πως θα ήταν να δουλεύαμε έξω. Φιλιά!!