Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Στιγμές χαλάρωσης για ένα όμορφο ΣΚ..

Ησυχία στο σπίτι..
Ανοιχτή μπαλκονόπορτα..
Ο ήλιος να μπαίνει και να φωτίζει το χώρο..
Η κουρτίνα σχεδόν διαφανής, πάλλεται από το αεράκι και παίζει με το φως..
Απ' έξω ουρανός καταγάλανος και καθαρός..
Τα φύλλα από την κερασιά έξω, να τρέμουν στο άγγιγμα του ανέμου..

.. και εσύ κάθεσαι και παρατηρείς αναπαυτικά, την σκιά της κουρτίνας που παίζει με το φως, αφαιρείσαι ακούγοντας τίποτα άλλο παρά το θρόισμα των φύλλων..

.. σιγά σιγά ηρεμείς, δεν σκέφτεσαι τίποτα, κενό, μηδέν, ευτυχία κατακλύζει το μέσα σου, όλο το είναι σου εξαρτάται από τον απαλό ήχο και το φως.. νιώθεις ελαφρύς σαν να εγκαταλείπεις το σώμα σου, να αιωρείσαι, θα μπορούσες να πεις πως βρίσκεσαι σε μια φάση ύπνωσης, η αναπνοή σου γίνεται όλο και πιο αργή και αφήνεσαι στη γαλήνη..
Μακάρι να μπορούσα να περιγράψω το συναίσθημα, βασικά την αίσθηση, όχι το συναίσθημα. Την αίσθηση αυτής της κατάστασης. Οι περισσότεροι έχετε ζήσει κάτι παρόμοιο, οπότε και θα καταλαβαίνετε. Μου είναι αδιανόητο, πως ένας άνθρωπος μπορεί να περιέλθει στην κατάσταση αυτή..

Δεν είναι που παραδίνεται το σώμα, αλλά και κάτι άλλο πιο εσωτερικό, δίνει εντολές ανάπαυσης από την πραγματικότητα. Σαν να κάνει η ψυχή σου ανασυγκρότηση (defragmentation) και εκκαθάριση (cleaning) σε ασφαλή λειτουργία (safe mode)..

Την θεωρώ θεϊκή κατάσταση. Μπορώ να την συγκρίνω μόνο με την ασύλληπτη αίσθηση που έχουμε όταν πετάμε, κατά τη διάρκεια των ονείρων μας και σηκωνόμαστε με μια γλυκιά αίσθηση και αισθανόμαστε ελαφρύτεροι..
Μπορεί να μην είναι πολλές οι φορές που έχω πετύχει τις συνθήκες αυτές σε σχέση με τις μέρες του έτους αλλά περιμένω, ασυνείδητα, με ανυπομονησία την επόμενη φορά.
Κάποιες φορές σκέφτομαι μήπως κάπως έτσι θα είναι η άνοδος της ψυχής στον ουρανό, όταν έρθει η ώρα του αιώνιου(;) ύπνου.. (φτου φτου στον κόρφο μας).
---------------------------
Και μιας που ηρεμήσαμε θα σας δείξω μερικές φωτό τις οποίες ήθελα από καιρό να αναρτήσω και προχτές τις βρήκα μπροστά μου.. Θυμάστε που είχα κατέβει, κάποια στιγμή, μέσα στον Ιούνιο, βόλτα στη Λάρισα; Επιστρέφοντας και περνώντας από τη γέφυρα του Αλιάκμονα, στα Σέρβια της Κοζάνης, συνάντησα αυτό το ηλιοβασίλεμα, δεν μπορούσα να σταματήσω πάνω στη γέφυρα, οπότε οι δύο πρώτες είναι τραβηγμένες εν κινήσει. Οι επόμενες δύο λίγο πιο μετά τη γέφυρα..


1ΥΓ. Μη με ρωτήσετε πως μου ήρθε το θέμα αυτό, απλά κάτι μου θύμισε το συναίσθημα αυτές τις μέρες και είπα μήπως μπορώ να το αποτυπώσω.. :)

2ΥΓ. Μπορεί να μην βλέπετε το άβατάρ μου στα σχόλιά σας.. έσβησα από το πικάσα κάποιες φωτό. Που να ήξερα ότι οι φωτό των μπλόγκ αποθηκεύονται εκεί; Νόμιζα ότι απλά τις μαζεύει εκεί για να έχουμε και ένα άλμπουμ φωτογραφιών... Τεσπα, μαθαίνουμε από τα λάθη μας.. άντε να χαλαρώνουμε σιγά σιγά..


Καλό κουράγιο σε όσους έχουν τρεξίματα αυτόν το καιρό!!!! :) Καλό ΣΚ!!!
Υπομονή και πίστη στον εαυτό μας!

36 σχόλια:

ΦΟΥΛΗ είπε...

Ευαίσθητη ψυχούλα.....
Η φώτο σου είναι υπέροχες.
Σκέφτομαι και εγώ μετά από 8 μήνες στην blogosfaira,να κάνω το δικό μου blog στην αρχη με φώτο...είμαι στη φάση του ονόματος...
Καλό ΠΣΚ....

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Και γω που νόμιζα πως επίτέλους κατάφερα να έρθω πρώτος!!! Με συνεπήρε τόσο πολύ το βιντεάκι που ανέβασες που ξεχάστηκα!!!

Καλό Σ/Κ

karkinos7 είπε...

Είναι ακριβώς οπώς το περιέγραψες,η ψυχή ξεκουράζεται,γιατρεύει τις πληγές της,σε ασφαλή λειτουργία ανασυγκρότησης και εκκαθάρισης.Την Καλησπέρα μου!Καλό Σ/Κ!

Unknown είπε...

Καλό Σαββατοκύριακο μανάρι μου!

@ ΦΟΥΛΗ
Αντε βρε με το καλό να σου κάνω και ποδαρικό με ανάρτηση.

sCaTterBraiN είπε...

καλό σαββατοκύριακο με πολλές στιγμές χαλάρωσης (και λίγες στιγμές αδρεναλίνης - με την καλή έννοια).

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

Ηφαιστιωνακο μου αυτο που εζησες και κατα διαστηματα ζεις...την αισθηση αυτη...δεν μπορουν να το καταφερουν ολοι και πρεπει να σου πω πως εισαι πολυ τυχερος που μπορεις και το αισθανεσαι εστω και ασυνειδητα οταν ερχεται...με λιγη εξασκηση θα μπορεις να το πετυχαινεις και συνειδητα οποτε εσυ θες...

πολλα νεραιδενια φιλακια και καλο σκ και σε σενα γλυκε μου!!!

b|a|s|n\i/a είπε...

μα φτου φτου απογευματιάτικο!
εδώ πάντως την μπόρα την έριξε και ήμασταν και στον δρόμο και θεϊκό ή διαβολικό δεν ξέρω τι ήταν μα μούσκεμα γίναμε. ;))
άντε και καλό σουκού!
και φιλιά πολλά!
και το πλαίσιο πώς το έκανες;
και μαθαίνουμε και από τα λάθη μας.
και αν δεν κάνουμε και λάθη πώς θα μάθουμε;
και γιατί δεν ρωτάς πριν σβήσεις κάτι οέο;;;
:)))

anima είπε...

Εύχομαι τέτοιες στιγμές να μπορείς να τις ζεις τις περισσότερες μέρες του χρόνου
Ξέρω πως δεν είναι εύκολο,μα..πειράζει που το θέλω για σένα;
[καλά,και για μένα,αλλά δε θα το συζητήσουμε τώρα!!!!]

Να περάσεις όμορφα
Φιλιά

Hfaistiwnas είπε...

@ΦΟΥΛΗ, που είσαι;;; Α είσαι πολύ κοντά!!! Μην ξεχάσεις να μας ειδοποιήσεις! Θα έχεις πολλούς επισκέπτες, είναι το μόνο σίγουρο!!! Καλό ΠΣΚ!

@ΠΑΥΛΟΣ, έλα βρε, το ίδιο είναι και δεύτερος! Θα σε πιάσω πρώτο εγώ!! :) Καλό ΣΚ!

@gaykarkinos7μ ακριβώς!!!!! :)Χαίρομαι που καταλαβαίνετε!!! :)

@bear, Ευχαριστώ επίσης!!!

@sCaTterBraiN, οι μόνες στιγμές αδρεναλίνης πλέον τις νιώθω, όταν σκέφτομαι αν θα προλάβω να καθαρίσω πριν αρχίσει η "μάνα είναι μόνο μία" το Σάββατο! χεχε! Φιλιά!!!

@ΝΑΪΑΔΑ, εξάσκηση.. χμμ δεν μπορώ να πω, όταν το περιμένω έρχεται και μέχρι να έρθει είναι σαν να εξασκούμαι.. :) Πολλά φιλιάααα!!!!!

@b|a|s|n\i/a, χεχεχε εδώ πάλι δεν έβρεξε σήμερα! :) Τι να ρωτήσω; Μα το έβλεπα αυτονόητο.. δεν θυμάμαι να το διάβασα πουθενά όταν έφτιαχνα το μπλόγκ!!! Θα σου πω πως το έφτιαξα στο τηλ! Φιλιά! Καλό ΣΚ!

@anima, χαχα τέτοιες στιγμές για όλους! Όλοι τις αξίζουμε με τόσα που περνάμε τη σημερινή εποχή! ;) Ευχαριστώ πολύ! Να σαι καλά Anima μου!!!

Ε.Α. είπε...

Πανεμορφες εικονες! Τοσο οι φωτογραφιες οσο και αυτες που δημιουργεις στο κειμενο!
Χαρουμενο σαββατοκυριακο! :)

nikos είπε...

Εμ βέβαια, κάθεσαι και βλέπεις την κερασιά, ακούς το θρόισμα των φύλλων, το αεράκι φυσάει... και μετά πώς να μην χαλαρώσεις; Κι όχι τίποτε άλλο, τα λες σε μας τους Αθηναίους που για να δούμε κερασιά και να ακούσουμε θρόισμα φύλλων πρέπει να κάνουμε κι εγώ δεν ξέρω τι. Τέλος πάντων, πάντα τέτοια εύχομαι. Καλό σαββατοκύριακο

librarian είπε...

Καλησπέρα! Πράγματι αυτές οι στιγμές που περιγράφονται στο απόσπασμα (δικό σου, δεν κατάλαβα) απεικονίζουν τη λέξη ευτυχία. Αν μπορούσαμε όλοι μας να μιλάμε μόνο γι' αυτές τις στιγμές άραγε θα ήταν όλα αλλιώς;
Καλό βράδυ και να ξεκουραστείς σε ένα όμορφο γεμάτο ευτυχισμένες στιγμές χαλάρωσης ΣΚ.

tovenito είπε...

ωραία κουρτίνα
(λολ, το καμμένο σχόλιο της βδομάδας)

τρομερή η τελευταία φωτογραφία!
τελευταία με εκπλήσσεις φωτογραφικώς!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ είπε...

Είναι υπέροχο συναίσθημα...είναι κάτι σαν το διαλογισμό... ίσως αυτό είναι ο διαλογισμός. Πετάς στα συννεφα και μετά προσγειώνεσαι...

jacki είπε...

Αχ το βιντεάκι με έκανε να θέλω να πάω να ξαπλώσω κάτω από τη χοντρή κουβέρτα μου.

Καλά βρε.. Πέρασες από Κοζάνη και δεν ήρθες να με βρεις;
Μάλλον ήταν πριν γνωριστούμε.. Οκ.. δικαιολογημένος.

Οι φωτογραφίες απίστευτες.

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

μια στιγμή ομορφιάς, αυτό είναι η ευτυχία πιθανά?
η μιά πολύ μέσα αθωότητα. μια ήρεμη ενδοσκόπηση στο σύμπαν
και μετά
οι φωτογραφίες μιας μέρας καθώς τελειώνει
ναι δεν είναι ρομαντισμός
είναι η δυνατότητα να κοιτάς
κι οχι να βλέπεις

μ αρέσεις όταν αποκτάς αυτές τις διαστάσεις

ria είπε...

υπέροχες φωτογραφίες και δείχνει πόσο τρυφερή ψυχή είσαι.

καλό φθινόπωρο!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Hfaistiwnas είπε...

@milch-käfer, δεν καθόταν και μέσα στο χημείο καλύτερα;

@The Espressionist, να σαι καλά αγαπητέ μου! Φιλιά πολλά! Και καλό ΣΚ!

@nikos, μάλλον επηρεάζεστε εσείς πιο πολύ, επειδή δεν υπάρχει πάντα η δυνατότητα για τις συνθήκες.. :) Επίσης χαλαρωτικό ΣΚ!!

@librarian, δικό μου, αλλιώς θα ήταν πιστεύω, ίσως θα ήταν πιο ήρεμος ο κόσμος.. χωρίς τόσο άγχος.. όχι πως θα λείψει ποτέ από τη ζωή μας.. επίσης χαλαρωτικό ΣΚ!

@tovene592, από την σκιά την είδες; χαχαχα! Πλεκτή ναι, της μαμάς, είμαι στο πατρικό μου στο βίντεο.. χαχα είναι που με έχει πιάσει κάτι με τη φωτογραφική τελευταία..

@ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ, τώρα που το λες ίσως να είναι αυτό διαλογισμός.. λολολ θα το κάνω επάγγελμα!

@jacki, βρε Τζάκι! Τον Ιούνιο πήγα! Δεν είχαμε γνωριστεί ναι! Ωραίος καιρός για κουβέρτα!!! Φιλάκια!!!

@"Αισθηματική ηλικία", αυτές οι διαστάσεις είναι πραγματικές.. αναρωτιέμαι ώρες ώρες.. η ευτυχία έχει πολλές εκφάνσεις.. μια στιγμή ομορφιάς.. μια στιγμή ασφάλειας...
να κοιτάμε λοιπόν..

@ria, να σαι καλά Ρία μου! Φιλάκια και καλό Φθινόπωρο!!!

@Μπάτλερ, χαχαχα έχουμε εντελώς αντίθετη άποψη για το θάνατο! λολολ! Και το ταβάνι καλό είναι άμα κάνει τη δουλειά του.. ;)

Kος Μηδενικός είπε...

Παναγιά μου...η ψυχή ανεβαίνει και αποδημούμε εις Κύριον! Ο Χριστός Σαββατιάτικα μεσημέρι.

Να σου πω τώρα! Η κουρτίνα είναι δαντέλα; Πρέπει να είναι και κεντητή. Η μαμά στην έχει δώσει βάζω στοίχημα προίκα! Ξέρω εγώ τι κάνεις! Βγάζεις σιγά σιγά τα προικιά γιατί λες χειμώνας έρχεται να βρούμε και εμείς έναν άνθρωπο να πορευτούμε στη ζωή. Δίκιο έχεις καμάρι μου. Καλά κάνεις. Να βγάλεις σε επόμενο Post και τις πετσέτες...εκείνες τις καλές του Κλοτσοτήρα καλέ! Ναι ναι...άκου με που σε λέω!!

Είδωλο είπε...

εισαι εκνευριστικα αισιοδοξος :-P

KitsosMitsos είπε...

Οι καλύτερες στιγμές είναι αυτές. Πραγματικά...

Ανώνυμος είπε...

λολ! Μήπως είναι σήμερα Ψυχοσάββατο!;

Hfaistiwnas είπε...

@Zero Point, ε καλά και εσύ μην υπερβάλεις, απλές σκέψεις είναι! Άντε βρε! Αυτό είναι το πατρικό μου! Και φυσικά είναι γεμάτο τέτοια χειροτεχνήματα! Προσωπικά ούτε που να τα βλέπω!!! Κλοτσοτήρας τι είναι; Μήπως λες το τυρί που το βάζουν σε μαντήλες;

@x-oyranoy, αν το σταματήσω και αυτό.. άσε!!!! Θα κάνω την Μπίλιω... χαχαχα!

@KitsosMitsos, γεια!!! Είναι περιέργως καλές!!!

@Ανώνυμος, λολ όχι! Αλλά λίγο κολυβάκι θα το έτρωγα!

Unknown είπε...

καλησπέρα καρδιά μου
καλό ΣΚ...

πανέμορφες οι φωτογραφίες...

:)

φιλιά βρόχινα...

{.πavλος.} είπε...

...me prolave o tovenito gia ayto pou h8ela arxika na grapsw...:)...arxizoun na hremoun ta panta h mou fainete?...kala na eisai hfaistiwna mou...vasika mou 8ymises mia skhnh apo thn tainia "american beauty" opou enas nearos katagrafei me thn cam tou pws petaei mia plastikh sakoula...san na xoreye...to eida ksana...kai ais8an8hka pali ayto pou perigrafeis...thank you

""Sometimes there's so much beauty in the world I feel like I can't take it, like my heart's going to cave in.""

http://www.youtube.com/watch?v=UDXjnW3nIWg

kalo s/k. filia polla. agkalies.

Ανώνυμος είπε...

gia mia akomi fora uperoxes fwto...ennoeitai oti kai autes tha tis apothukeysw sto pc mou...perimenw kai kainouries fwto hfaisteiwnako mou...kalo sk kai kali evdomada kai kalo koyragio se olous osous trexoume auton ton kairo...filiaaa

librarian είπε...

Δικό σου; Μα είναι πολύ καλό, τόσο καλό που σχεδόν το έζησα!

Hfaistiwnas είπε...

@Νεράιδα της βροχής, καλησπέρα και καλή Κυριακή πια.. Φιλιά πολλά!!!

@{.π.}, όχι δεν ηρεμούν.. εγώ προσπαθώ να ηρεμήσω και που και που το καταφέρνω.. δεν είναι και όλα εύκολα.. είδα και το κλιπ από την ταινία.. φέρνει λίγο.. έπρεπε να βάλω και την φωνή μου από πάνω να λέει όμορφα λογάκια.. που δεν ακούω ούτε και λέω πια..
Σε φιλώ!!! Αγκαλιές και όμορφη Κυριακή!!!

@Johnny, να τις αποθηκεύσεις!!! Χαίρομαι που σου αρέοσυν Τζονάκο μου!

@librarian, δικό μου όλο το ποστ..
Χαίρομαι που σχεδόν το έζησες και εύχομαι να το ζήσεις και ολοκληρωτικά..

eirini είπε...

Το ζήλεψα το συναίσθημά σου Ηφαιστιωνάκο μου! Αυτή η ηρεμία και η ευτυχία όταν μας κατακλύζει είναι πράγματικά μοναδική!
Πολύ όμορφες φωτογραφίες! Καλά έκανες και τις έβαλες!
Πάει το avatar ε; χαχαχα! κι εγώ το έχω πάθει αυτό!
Φιλιά πολλά φίλε μου! Καλό απόγευμα!!!

milch-käfer είπε...

To Milch το βράδυ παίζει πορδόσφαιρο στα Σκόπια
ανοίγει σαν βρύση ο ποπός και τρέχουν τα "σιρόπια"!

Hfaistiwnas είπε...

@eirini, αχ ναι πάει το άβαταρ! λολολ! Δεν πειράζει! :) Να σαι καλά Ειρήνη μου! Εύχομαι τώρα που πέρασαν τα ζόρια με την υγεία να έχεις συνέχεια αυτό το συναίσθημα..

@milch-käfer, άντε βρε!

Ιδομενέας είπε...

καλό ΣΚ ηφ!

gay super hero είπε...

Όντως το βίντεο είναι καταπληκτικό... Ως και σε έκθεση βίντεο-αρτ δεν βλέπεις καλύτερα!

Και η τελευταία φώτο είναι πολύ όμορφη επίσης...Σαν να πήρε φωτιά ο ουρανός...

BUTTERFLY είπε...

Πως σε ζηλευω που πετυχαινεις εστω και σπανια αυτη την Νιρβανα της απολυτης χαλαρωσης!!!
Ωραιες φωτο, ομορφες γενικα οι φθινοπωρινες εικονες!
Καλημερα και καλη εβδομαδα!

Hfaistiwnas είπε...

@Ιδομενέας, ευχαριστώ αγαπητέ μου! :):):):) Καλό υπόλοιπο εβδομάδας!!!

@gay super hero, σε έκθεση; Με κολακεύεις!!!! Να την πάρεις την φωτόάμα σου αρέσει! :) Φιλιά και καλό υπόλοιπο εβδομάδας!!

@BUTTERFLY, ναι το πετυχαίνω πότε πότε! :) Όλοι μπορούμε αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες!!!