Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Καλό Φθινόπωρο!!!!

Γεια σας και πάλι!!!

Μετά τις διακοπές στο νησί της Λευκάδας, γύρισα στο χωριό, περίμενα να χαλαρώσω περισσότερο, φευ!!! Λίγο οι δουλειές στο σπίτι, λίγο η φασαρία (είμαστε πολλά άτομα), δεν χρειάζεται και πολύ το μοναχικό και γενικά ήρεμο κεφάλι μου για να ανοίξει! Ε στις δύο μέρες παραμονής, έλεγα πως δεν πρόκειται να ξαναπατήσω. Τι να κάνεις που όλα τα παιδιόθεν αγαπητά σου πρόσωπα είναι εκεί! Σε γενικές γραμμές πέρασα καλά, βγήκα, είδα άτομα που δεν είχα δει εδώ και καιρό, ήρθε και κόσμος και συγγενείς που έρχονται μια φορά το χρόνο και αν! Χρειαζόμουν όμως ξεκούραση (από τις διακοπές)! 
Γύρισα Καστοριά. Η διαδρομή με μουσική είναι όμορφη, πόσο μ' αρέσει να οδηγώ μόνος και να ακούω μουσική! Έφτασα μεσημέρι, ζέστη είχε! Μπήκα στο σπίτι που διατηρούνταν δροσερό και έμεινα για κάμποσες ώρες να μαζεύω μες την ησυχία. Για τις επόμενες τρεις μέρες, ούτε μισή ώρα μουσική δεν άκουσα. Τόσο είχα ανάγκη την ηρεμία!

Στο χωριό τράβηξα πολλές φωτογραφίες. Κυρίως λουλούδια που μ' αρέσουν πολύ και η μαμά έχει αρκετά εώς πολλά! 

Βλέπω σιγά σιγά ότι όσο και αν μεγάλωσα σε αυτό το σπίτι, ο καιρός που έλειπα, πάντα έλειπα από την ώρα που έφυγα για τις σπουδές, μεγάλα χρονικά διαστήματα και τώρα που είναι σχεδόν μόνιμο, ήταν αρκετά για να βλέπω ότι ο χώρος μου στο σπίτι καταλήφθηκε, από τα υπόλοιπα μέλη, τα συρτάρια μου που σιγά σιγά άδειασαν, οι ντουλάπα, το κρεβάτι. Είμαι φιλοξενούμενος πια, δύσκολο να το συνειδητοποιήσω. 
Υπήρχαν και στιγμές που έψαχνα τον πατέρα μου, ξέρετε, να ακούσω αν ήρθε, αν έβηξε, αν μιλούσε με κανέναν, όπως είχα συνηθίσει πριν φύγω και εκεί έμεινα. Πήγα 2 φορές στο νεκροταφείο, ακόμη δεν είναι εύκολο, πολύ δύσκολο βασικά, δεν περνάει μέρα που να μην σκεφτώ, λίγο από τον πόνο, λίγο από το τέλος, λίγο από το πριν, συνεχίζουμε..

Είχαμε και εκδηλώσεις στα πλαίσια εκδηλώσεων της ευρύτερης περιοχής, ω ναι, μαζεύτηκε κόσμος και νεολαία. Και δεν λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή! Μα πως μεγαλώνουν έτσι τα παιδιά πια; Εκτός του ότι κάποια στιγμή ένιωσα κάπως παλιός άρχισα να χάνω και την λίγη αυτοπεποίθησή μου! Απαπα! Άθλιο συναίσθημα!

Συνεχίσαμε και μπαρότσαρκα (κάτι που είχα να κάνω πάααρα πολύ καιρό), αλλά έτσι όπως πηγαίναμε σαν "μια τρελή τρελή οικογένεια"  ήταν λες και μας πήγαιναν εκδρομή! λολολ! Αααα επίσης πήγαμε και σε μια Ροκ εκδήλωση στο "Σαλούν παρκ", καλά ήταν αν και βαρεθήκαμε νωρίς!

Αυτά από τις διακοπές!

Φθινόπωρο! Χαίρομαι! Αλλάζει μια ακόμη εποχή! Ας έρθουν με αργό ρυθμό οι αλλαγές στον καιρό!! χαχα! Και καλό μήνα επίσης!!!

Καλό μήνα!!!
Καλό Φθινόπωρο!!!
Φιλιάαααα σε όλους!!!

31 σχόλια:

leonidas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Kος Μηδενικός είπε...

Καλό μήνα και καλή επάνοδο!! Για το φιλοξενούμενος που ένιωθες...σε νιώθω...χαχα!

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολες αλλά αναγκαίες επιστροφές... ίσως καλύτερα έτσι... φιλοξενούμενος...

Καλή δύναμη για αυτά που ρθουν

sorry

Roadartist είπε...

Μερικά πράγματα δε συνηθίζονται ποτέ Ηφαιστιωνάκο. Πολλά πολλά πολλά φιλάκια, καλό μήνα, καλό φθινόπωρο να έχουμε :)

ria είπε...

καλό μήνα και καλό φθινόπωρο (στο φέρνω μαλακά για το καλό χειμώνα!)

ωραίες οι φωτογραφίες, πολύ μεγάλες οι αλήθειες που έγραψες. φιλοξενούμενος στο πατρικό σου! δεν είναι κάπως σα συναίσθημα;

το έχω νιώσει...

άντε, καλό βράδυ φίλε μας!

b|a|s|n\i/a είπε...

ε καλό φθινόπωρο το λοιπόν! το καλύτερο! άριστον! αχ εδώ τις είχαμε τις λουλουδάτες απώλειες με τέτοια παρατεταμένη ζέστη.
φιλιά πολλά!

mahler76 είπε...

σου εύχομαι να περάσεις το καλύτερο Φθινόπορο!!!

gay super hero είπε...

Ε, καλό χειμώνα ή καλό φθινόπωρο; Αποφάσισε :-Ρ

Καλά να περνάμε γενικώς και να καταλαβαίνουμε τη διαφορά στις εποχές γιατί τώρα τελευταία ο καιρός μας τα μπερδεύει λίγο...

Artanis είπε...

καλό μήνα Ηφαιστιωνάκι...
(Καλά πέρασες, με λίγα λόγια, ε;;;)

lena_zip είπε...

Στο Σαλούν Παρκ έχω πάει. Αμέ!

Καλό φθινόπωρο, καλό μήνα και ακόμα πιο πολλά χαμόγελα από ποτέ.

Φιλιά πολλά.

ΦΟΥΛΗ είπε...

Καλό μήνα ....
φιλοξενούμενος εεε? τι μου λες τώρα,άσχημο πράγμα, το βλεπω όταν έρχεται, η κόρη και η χαρά μου είναι μεγαλη!!!θέλετε τον δικό σας χώρο το δικό σας σπιτικό! πότε θα το χωνέψω?

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ο τόπος σου είναι ευλογημένος, έτσι κι αλλιώς... Δύσκολος τόπος, δύσκολη ζωή, αλλά ευλογημένο μέρος και παρθένο.
Ο οριστικός απογαλακτισμός θα απαιτήσει χρόνο, αλλά είναι απαραίτητος και είναι και το πιο σωστό να γίνεται. Φιλοξενούμενος, λοιπόν, στον πατρογονικό "Παράδεισο"... ώσπου να βρεις και φτιάξεις τον δικό σου!

Hfaistiwnas είπε...

@Zero Point, έχει και τα καλά του όμως ε;;; χαχαχαχα! Στα φέρνουν όλα στο πιάτο!! χαχαχαχα! Καλό μήνα!!

@ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ, αναγκαίες αλλά και ηθελημένες! Ναι είναι καλύτερα, να φαίνεται πια ότι μπορείς και μόνος σου..
Καλή δύναμη γενικά!!! Sorry γιατί;

@Roadartist, ε ναι, δυστυχώς, είμαστε άνθρωποι άλλωστε, δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα..

@ria, χαχαχαχα εδώ έρχεται πάντα πιο νωρίς, οπότε κρατάμε μια πισινή για το Φθινόπωρο! Είναι πολύ κάπως! Αλλά οκ, φυσική εξέλιξη είναι! :) Άλλο αν μας κακοφαίνεται ώρες ώρες!! Καλημέρα!!!

@b|a|s|n\i/a, αρχίσανε τα κρύα εδώ, αρχίσαμε να συζητάμε για το πετρέλαιο! αχχαχαχα! Τι να κάνουν και αυτά τα καημένα, αφού δεν αντέχουν.. :):) Καλό καλό να είναι!

@mahler76, μα επίσης!!! :):):):):)

@gay super hero, Φθινόπωρο βρε!! Και να ήταν μόνο ο καιρός καλά θα ήταν, είναι και όλοι οι υπόλοιποι!!! Προσπαθούμε να περνάμε καλά και αυτό έχει σημασία! :)

@Artanis, πολύ καλά πέρασα! Τόσο που σκέφτομαι να ξαναπάω, όχι φέτος όμως! Καλό μήνα! Άντε να αρχίσει να φτιάχνει ο καιρός και εκεί!!!

@lena_zip, ααααα καλό είναι, ειδικά καλοκαιρινούς μήνες, που μπορείς να κάτσεις έξω! :) Να είμαστε καλά και όλα καλά θα είναι!

@ΦΟΥΛΗ, καλό μήνα! αααα είναι οτι μεγαλώνουμε και μας αρέσει η ανεξαρτησία μας! Έτσι μας συμπεριφέρονται και οι υπόλοιποι, σαν να είμαστε ανεξάρτητοι επισκέπτες!!! Μάλλον σαν μητέρα δεν θα το χωνέψεις ποτέ!

@Asteroid, πραγματικά ακόμη είναι παρθένο και ευλογημένο! Όμορφο πολύ! Τον δικό μου τον φτιάχνω σιγά σιγά, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά προσπαθώ! Φιλοξενία.. είναι και αυτή καλή όμως!

karkinos7 είπε...

Καλό Μήνα Να έχουμε!!!!
Καλό Φθινόπωρο και ήρεμο να ΄ναι και χαμογελαστό!!!
Μα δε προλαβαίνεις να φύγεις απο το σπίτι και ο χώρος που ήσουν αλλάζει εντελώς και καταλαμβάνεται απο τα υπόλοιπα μέλη!!!!Τι πράγμα και αυτό;;;
Φιλιά Σου Πολλά!!!
Την Καλημέρα μου!!!

BUTTERFLY είπε...

Παντα ετσι δεν ειναι; Αγαπας τον τοπο σου ο,τι κι αν γινει, οπου κι αν εισαι, αλλα αυτο δε σημαινει οτι μπορεις και να επιστρεψεις μονιμα...
Και καποια πραγματα πονανε παντα, ειναι δυσκολα παντα...
Καλο μηνα Ηφαιστιωνακο! Καλο φθινοπωρο!

fvasileiou είπε...

Κι εγώ, σου ομολογώ, ότι αν δεν πάω στο χωριό μου για λίγες μέρες, καλοκαίρι δεν καταλαβαίνω, ξεκούραση δεν έρχεται. Εκεί περάσαμε όλα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας και η διαμονή στο μικρό ασβεστωμένο σπιτάκι ίσως να έχει κάτι από την επιστροφή στην μήτρα. Βέβαια άλλος κόσμος στο σπίτι μας δεν υπάρχει. Έχω την τύχη να είμαι μόνος ή με τους φίλους που φιλοξενώ και μου αρέσει αυτό. Έχω όμως την αίσθηση ότι εσένα, όσο κι αν σε κουράζει το πολυάνθρωπον, αν αίφνης αναγκαζόσουν να μείνεις σε ένα άδειο σπίτι στο χωριό σου, θα σε ξένιζε. Θα σε απωθούσε;

Καλό χειμώνα!

Σκορπινα είπε...

Αχ!
Σου έχω πει και θα στο πω άλλες χίλλιες φορές πόσο σε ζηλεύω που γυρνάς στην Καστοριά!

Χαίρομαι που πέρασες όμορφα...Γιατι όπως έλεγε και η γνωστή διαφήμιση "Διακοπές με οικογένεια αξία: Ανεκτίμητη!"

Τα δύσκολα στη ζωή έρχονται για να μας κάνουν πιο δυνατούς. Ο πόνος δεν φεύγει ποτέ, με τον καιρό απλά τον αγαπάμε και έτσι συνεχίζουμε...

Φιλιά πόλλά!

Hfaistiwnas είπε...

@karkinos7, χεχεχε το βιώνεις και εσύ;; Είναι περίεργο στην αρχή! Μετά συνηθίζεις!
χαχαχα!
Καλό μήνα! Καλησπέρα!!!

@BUTTERFLY, νομίζω η ιδέα ότι δεν μπορείς να επιστρέψεις μόνιμα, σε κάνει να περνάς πολύ καλύτερα στα μέρη σου.. Πονάνε φυσικά, να είμαστε καλά!!!

@fvasileiou, ακριβώς, δεν καταλαβαίνεις διακοπές αλλιώς, είναι που το έχουμε συνδέσει με τα περισσότερα στη ζωή μας! Καλοί είναι και οι φίλοι όμως! Τουλάχιστον έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, είναι και αυτό μεγάλο πράγμα! Ναι έχεις δίκιο, δεν θα μου άρεσε καθόλου.. γκρινιάζω πολύ μου φαίνεται ε; χεχεχε!

@Σκορπινα, ναι ναι! Α όχι, στη Λευκάδα δεν είχα οικογένεια ευτυχώς, εγώ και η κολλητή μου! Μετά στο χωριό με οικογένεια και λίγο δύσκολα!χαχα! Στα άλλα δύσκολα, απλά είμαστε δυνατοί! Φιλιά!!!

tovenito είπε...

άσε πως μεγαλώνουν έτσι τα σκασμένα;
και να φανταστείς ότι αυτά που γεννήθηκαν το 90 είναι πια ενήλικα!
πφφφφφφ!πρέπει να απαγορευτούν αυτές οι ηλικίες!καλό ξεφθινοπώριασμα!

stella είπε...

καλο φθινωπορο γιαννη μου.

man about town είπε...

Ε οχι και παλιος!!! Εσυ εισαι μωρο ακομα. Κι οσο πας θα μικραινεις ;-)

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

καλο μηνα γλυκε μου!!!
γυρισες πολυ φετος ε...;
δεν κατσαμε και καθολου και πολυ καλα εκανες!!!
χρειαζεται να γεμιζουμε τις μπαταριες!!!

δυσκολο να επιστρεφουμε εκει που εχουμε τοσες αναμνησεις...
ακομα πιο δυσκολο οταν πια λειπουν τα αγαπημενα μας ατομα απο εκει...
τι να πω...
δεν ξερω τις απαντησεις μονο οτι χρειαζεται να το ζησουμε κι αυτο...

πολλα νεραιδενια σου φιλια γλυκε μου!
καλο χειμωνα να εχουμε!!!

sCaTterBraiN είπε...

καλό μήνα γλύκα!!
:-)

fpboy είπε...

Kαλό φθινόπωρο και σε σένα !
Ετοιμάσου για τα κρύα της Καστοριάς !!!!

Ανώνυμος είπε...

Για το διεγραμένο σχόλιο...

Και δεν φαίνεται... μπορείς...

Hfaistiwnas είπε...

@tovenito, μη μου το θυμίζεις!Είδες, μια απαγόρευση θα μας σώσει! Ή έστω να μην βγαίνουν από το σπίτι! Ουφ!!! Καλό καλό, όλα καλά να είναι!

@stella, επίσης Στέλλα μου! Καλή επάνοδο από τις διακοπές!!!

@man about town, χαχαχα ;);) Ε κοίτα όταν περιτριγυρίζεσαι από 15 χρονα πως να είσαι! Τεσπα! Μετά καλά ήμουν λολολολ! Φιλιάαααα!!

@ΝΑΪΑΔΑ, ε μα χρειάζεται! Πως να τα βγάλουμε πέρα! Έτσι είναι, πονάμε, αλλά είναι και σαν να είμαστε κοντά τους! Το ζούμε!!! Φιλιά πολλά!!! Να είμαστε καλά!!!

@sCaTterBraiN, επίσης!!! Φιλιάααααααα!

@fpboy, μ'αρέσει το κρύο!!! Το καιρός για "δύο" λείπει!!!

@ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ, Τι να κάνω βρε;;

nikos είπε...

Έτσι είναι, από μια ηλικία και μετά, από μια φάση και μετά είσαι φιλοξενούμενος στο πατρικό σου. Μα βαθιά μέσα σου μάλλον πάντα παραμένει το σπίτι σου, έτσι δεν είναι; Καλημέρες, καλό ΣΚ και καλό φθινόπωρο.

ProFyLaKtiKo είπε...

καλό μήνα και καλό φθινόπωρο!

Ε.Α. είπε...

Hfaistiwna :-)

Όταν του φθινοπώρου η πόρτα ανοίξει
όταν θ' αποδημούνε τα πουλιά
Θα φτάνει ένα αεράκι ν' αποδείξει
τι είναι μιά αγκαλιά...

στίχοι: Χάρις Αλεξίου
http://www.youtube.com/watch?v=7YkR5v0owTI

Hfaistiwnas είπε...

@nikos, ναι παραμένει, στο μόνο που αν και φιλοξενούμενος, μπορείς να νιώσεις την περισσότερη ασφάλεια!!! :):) Φιλιά!

@ProFyLaKtiKo, καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο!!

@*jingle all the way!, ωραίο τραγούδι!!! Αγκαλιά του αέρα έχουμε! Πάλι καλά! Φιλιάαα και ευχαριστώ για την αφιέρωση!!

kikop80 είπε...

Καλό φθινόπωρο Ηφαιστίωνα!
Να είναι μια καλή σεζόν σου εύχομαι!
:-)