Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Και έχει ο καιρός γυρίσματα..

Φέτος δεν είδαμε σχεδόν καθόλου χιόνια, αν και δεν έχει τελειώσει ακόμη ο Χειμώνας, ο Μάρτιος ίσως μας δώσει και άλλο, οι παγωνιές είναι οι μόνες σίγουρες. Και είχε και διαφορετικό κρύο σήμερα.. 

Κατά τ’ άλλα μια χαρά, ηρεμία στη ζωή μας, αν και σου τη βαράει ώρες ώρες ή τόση ηρεμία και θες να ξεδώσεις και δεν βρίσκεις τρόπο! Είμαστε καλά όμως και έχει τεράστια σημασία. Αυτό το ΣΚ που μας πέρασε κοιμήθηκα αρκετά, χαλάρωσα αρκετά, βγήκα κιόλας  για καφεδάκια, μαγείρεψα, καθάρισα, άκουσα μουσική, διάβασα, είδα ταινίες. Τα γνωστά δηλαδή. Βαρέθηκα κιόλας, αλλά δεν πτοήθηκα. Για περπάτημα μόνο δεν πήγα αφού μία έβρεχε, μία είχε αέρα, μία κρύο..  
Ξημέρωμα στην Εγνατία οδό..
Είχα όλο τον καιρό να σκεφτώ, διάφορα θέματα που με απασχολούσαν το τελευταίο διάστημα, ακόμη και προσωπικά. Όχι πως έβγαλα άκρη, αλλά προσπάθησα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει εύκολα. Ούτε από τη μία στιγμή στην άλλη να γίνει το αντίθετο από αυτό που είναι. Για τον εαυτό μου μιλάω και για συγκεκριμένες πτυχές του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνω πράγματα από τη ζωή μου, σίγουρος ότι θα το μετανιώσω κάποια στιγμή. Ίσως και να πω ότι δεν έκανα τίποτα, να μείνω με απωθημένα και ανολοκλήρωτα σχέδια, να μπορέσω να τα βρω με τον εαυτό μου και να ησυχάσω, παραδεχόμενος την κατάσταση. 

Με τις προτροπές δεν γίνεται τίποτα, ούτε με σπρώξιμο, μόνο αν έχει κοντά γκρεμό, με γνώμες ίσως και συζήτηση και πάλι δύσκολο να είναι. Πρέπει να το καταλάβεις και να βρεις λύσεις μόνος σου, αφού πρώτα τα βρεις με σένα τον ίδιο και μετά με τους υπόλοιπους. 

Δεν λέω στον εαυτό μου ότι δεν μπορεί να αλλάξει, δεν το αποκλείω, αλλά θα πρέπει να φάει γερό ταρακούνημα, ένα σοκ, ηλεκτροσόκ? Μπορεί να μην προσδιορίζετε σε τι αναφέρομαι, σκεφτείτε τις μεγάλες αλλαγές που ίσως κάποια στιγμή έπρεπε να κάνετε με στόχο να αλλάξατε ριζικά κάποιες ιδέες, νοοτροπίες, συμπεριφορές..

Δεν είμαι για τον ψυχίατρο φαντάζομαι, αν και έναν ψυχολόγο θα τον χρειαζόμουν, να μου λύσει κάτι κολλήματα που έχω και κάτι απορίες πάνω σε αυτά.. και να κάνω και κάτι εξομολογήσεις (μην πάει ο νους σας στο πονηρό), γιατί αν πιάσω κανένα παπά να τα πω, με βλέπω στην πυρά με τις ξενέρωτες… 

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, έχω και τον καιρό να μου τη δίνει, κατάλαβες γιατί παίζει ρόλο ο καιρός, έχεις κάτι να σου φτιάχνει τη διάθεση! 

Όρος Τυμφρηστός, κορυφή "Βελούχι", ύψος 2.315μ.
Με τούτα και με ‘κείνα πέρασε η ώρα, θα βάλω λίγη μουσική και θα κοιμηθώ Ευχαριστώ που με ακούσατε!!!

Σήμερα είχαν διαμαρτυρία οι καταστηματάρχες, εστιατόρια-καφετέριες κ.λπ. μέρη συνεστίασης στη Δυτ. Μακεδονία, για το κάπνισμα, το Φ.Π.Α και κάποια άλλα αιτήματα και ήταν όλα κλειστά, εδώ δεν είχε ακουστεί κάτι, να σκεφτείτε με ενημέρωσαν από το εξωτερικό χτες. Εκεί διαβάζουν περισσότερες εφημερίδες, που προσωπικά έχω σιχαθεί, όπως και κάθε τι ενημερωτικό - ειδησεογραφικό. Κάτσαμε σπίτι  λοιπόν για καφέ, χαζέψαμε στην τιβί, και στο i-phone τους όσοι είχαν!! Όταν σου παίρνουν την επιλογή του να βγεις και να πας κάπου, τότε είναι που θες να βγεις και να πας. Πως λες στα παιδάκια, όχι στη πρίζα και πάνε αμέσως εκεί! Κάπως έτσι ήμουν και εγώ σήμερα! χαχαχαχχαχα!

Καλό μας βράδυ!!!!!

Φιλιάαααααααααα!

33 σχόλια:

g for george είπε...

Σταμάτα να γράφεις για 'μένα.

Ανώνυμος είπε...

Δὲν μοῦ ἀρέσουνε οἱ ψυχολόγοι, ἁπλῶς πουλᾶνε τὸν χρόνο τους καὶ δὲν ἐνδιαφέρονται πραγματικά, ἕναν ἄνθρωπο χρειάζεσαι ποὺ νὰ ἐνδιαφερθεῖ. Ὁ χρόνος σὰν ἄνθρωπος πρὸς ἄνθρωπο δὲν πρέπει νὰ πουλιέται, ( δωρεὰν ἐλάβατε δωρεὰν δότε).

Ε.Α. είπε...

Φανταστικές οι φωτογραφίες για άλλη μια φορά!

Ε λοιπόν, εγώ (ξανά)λέω: Ξεκίνα ιντερνετικό ραδιόφωνο!

Ένας τρόπος χαλάρωσης από την πολύ σκέψη και διαφυγής...

Έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις με τους ακροατές σου, ακούγοντας τραγούδια αγαπημένα!

ε; ε; ε; Θα το ξεκινήσεις, ναι; Φφφφανταστικέ Ηφ;

Ναι! :-)

Τέλεια!

Μεγάλη καλημέρα! :-)

ria είπε...

πρόσεχε τις βόλτες για να μην ξανακυλήσεις.

η ξεκούραση είναι απαραίτητη, οπως και η συζήτηση με τον εαυτό σου. απλά μην περιμένεις λύσεις. περισσότερο ηρεμία σου δίνει παρά λύσεις.

και η παρέα με τους φίλους σπίτι, έχει και αυτή τα ωραία της.

καλή εβδομάδα ηφαιστιωνάκο.

μια παράκληση. μεγάλωσε λίγο τα γράμματα στην ανάρτηση. ξεστραβώθηκα να τα διαβάσω...

nikos είπε...

Κανένας ψυχολόγος ή ψυχίατρος δεν πρόκειται να σου λύσει απλά καθημερινά θέματα που σε απασχολούν (χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία τους για σενα). Μόνος σου θα τα λύσεις, θέλεις δεν θέλεις. Όσο για τις εξομολογήσεις, γι'αυτό υπάρχουν και οι φίλοι. Καλημέρες

b|a|s|n\i/a είπε...

όχι στα βαθιά παιδί μου. :P :)

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλο να βρισκεσαι και λιγο με τον εαυτο σου και να του χαριζεις στιγμες χαλαρωσης...

τι i phone τι ειναι ακριβως??το ακουω δεξα αριστερα και δεν ξερω τι ειναι

οι φωτο καταπληκτικες,με πολυ καταχνια και δινουν ακριβως αυτη τη μουνταδα που ειναι ιδιιο της εποχης...

να σαι καλα
και δε νομιζω να χρειαζεσαι ψυχολογο
λιγο ριλαξ παραπάνω και συζητηση με τον εαυτο σου...

apos είπε...

Οι φωτογραφίες καταπληκτικές...
Οι ψυχίατροι περιττοί...
Η μουσική απαραίτητη...

Και όπως έλεγαν και οι Sex Pistols (αν δεν κάνω λάθος), αν δεν μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο, άλλαξε τον εαυτό σου.

KitsosMitsos είπε...

Από τη μία κατάθεση ψυχής, από την άλλη όμορφες φωτογραφίες.
Μα πως τα συνδυάζεις;!

Λιακαδα είπε...

Δεν λεω ...καλοι ειναι και οι φιλοι και παραιτητοι για την ψυχικη μας ηρεμια ( γιατι ο ανθρωπος ειναι αποδεδειγμενα κοινωνικο ον! ) αλλα ο εαυτος μας ειναι η καλυτερη παρεα ...για να τα βρουμε μαζι του ή να λυσουμε τα προβληματα μας!Κατσε λοιπον και ακουσε τον προσεχτικα. Αφουγρασου τον!
Καλη βδομαδα σου ευχομαι Ηφαιστιωνακο και να προσεχεις με τις βολτες μην ξανακυλησεις !
Υγ. Ωραια τοπια!

karkinos7 είπε...

Ξεκίνα μόνος σου την εσωτερική διεργασία,για να το βρεις και να σε βρει,αυτό που ενδεχομένως χάνεις και σου δημιουργεί το κενό αυτό και έρχονται οι βαθιές σκέψεις.Δεν είναι εύκολο,ούτε και ανώδυνο,σε αυτή τη φάση είμαι το ξέρεις και στο λέω.
Έλα βρε θα χιονίσει στο λέω εγώ....
Καλημέρα Γιάννη!!!
Φιλιάααα!!!!!

Mairaki είπε...

δεν είναι κακό να ξέρεις οτι χρειάζεται σε κάποια πράγματα να αλλάξεις, όταν περισσότερο αυτά θα βοηθήσουν εσένα να εξελιχθείς ως άνθρωπος....και φυσικά αν εσύ ο ίδιος δεν τα δείς....δεν μπορεί να σε πιέσει κανένας προς εκείνη την κατεύθυνση...όλα αυτά όμως τα φέρνει ο χρόνος...με τον καιρό λένε γίνεσαι σοφότερος και με τις εμπειρίες....μην το πιέζεις..θα έρθει η στιγμή που αλλαγή θα γίνεται μόνη της......αυτόματα....!!!
Ας είναι ότι είναι για καλό....καλέ μου!!!!

η φωτό με το ξημέρωμα στην Εγνατία.....με ταξίδεψε...ζήλεψα πολύ!!!
φιλάκια

agrampelli είπε...

καναν ψυχολόγο,όλοι μας θα χρειαζόμασταν...να μας ξεκολλήσει από κολλήματα που έχουμε..πως γουστάρω τους ακομπλεξάριστους τύπους!

ΦΟΥΛΗ είπε...

Μακριά από τις μπρίζες καλό μου...
οι φώτο!!! τι να λέμε τώρα...
Τι ακούω; ιντερνετικό ραδιόφωνο!μέσα θα είμαι φαν σου ,βουρ καλέ!!
φιλιά πολλά

tovenito είπε...

πάντως σε 6 μέρες μπαίνει η άνοιξη ημερολογιακά!επιστημονικά σε 27 βέβαια, αλλά όπως και να χει είναι κοντά!
καταλαβαίνεις ότι μετά δεν θα έχεις δικαιολογία!χεχε!
όποιος έχει απαντήσεις σε όλα να μα το πει πάντως!

turigr είπε...

Κάθε πράγμα στον καιρό του... και οι αλλαγές στην συμπεριφορά και οι αλλαγές των καιρικών συνθηκών! Μην αγχώνεσαι... μόνο να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή, όποια κι αν είναι αυτή.

Gay in Evia είπε...

Άκου επακριβώς τη συμβουλή του κarkinos7. Τίποτα άλλο!

Όσο για τον καιρό. Χίλια δίκια έχεις! Ήμαρτον! Αηδία έχει καταντήσει! Σιχάθηκα τις λιακάδες και τις βροχές! Λίγο χιόνι βρε αδερφέ χάθηκε?

Hfaistiwnas είπε...

@g for george, πως να σταματήσω; Μάλλον δεν είμαι μόνος...

@Ανώνυμος, ε ναι, μέχρι να υπάρξει αυτός ο άνθρωπος όμως; Τι κάνουμε;;; εχχεχε!

@*jingle all the way!, Ευχαριστώ πολύ!!! Τι να μου κάνει το ραδιόφωνο παιδί μου; Τρόπους χαλάρωσης έχω, άλλα χρειάζομαι!!! Άμα αρχίσω ράδιο, θα τους κόψω τις φλέβες στο μισάωρο! χαχαχαχαχα! Καλησπέρα!!!

@ria, ω ναι, προσέχω! Ηρεμία έχουμε, λύσεις μπα.. χεχεχε μάλλον εμπειρικά ίσως έρθει η λύση κάποια στιγμή.. είναι προτιμότερη η παρέα στο σπίτι, πιο χαλαρά θα έλεγα.. πιο οικεία.. Καλή εβδομάδα επίσης! Την μεγάλωσα, νομίζω.. θα μου πεις στην επόμενη ανάρτηση!!! Φιλιάααααα!!

@nikos, δεν είναι καθημερινά, στα καθημερινά είμαι οκ, ευτυχώς! Ναι γι'αυτό υπάρχουν, υπάρχουν; Και οι φίλοι δυσκολεύονται να δώσουν λύσεις.. τουλάχιστον είναι μαζί μας..

@b|a|s|n\i/a, είδαμε και στα ρηχά τι μπορούμε να κάνουμε.. :):)

@το κόκκινο φουστάνι, από αυτές πολλές.. αποφεύγοντας να αγγίζουμε θέματα που πονάνε! Κινητό είναι και έχει κάποιες λειτουργίες υπολογιστή.. μην νομίζεις πως πολύξέρω, μόνο έχω δει και μου έχουν πει.. Η μουντάδα στο βουνό είναι από τον ήλιο, στην άλλη είναι πρωί γι'αυτό! Ευχαριστώ!!! Μα πόσο συζήτηση πιααα!!! ;;;;;

@apos, εύκολο να το λες, αλλά πως το κάνεις;; Ευχαριστώ!! Ώρες ώρες είναι και οι ψυχίατροι απαραίτητοι.. σε κάποιους!!!!

@KitsosMitsos, ε κάπως πρέπει να ισορροπήσουμε τις ψυχολογικές αναταρράξεις.. :)

@Λιακαδα, φυσικά και εννοείται αυτό! Μπερδεμένος είναι και αυτός, πίστεψέ με.. τον ακούω και ώρες ώρες δεν μπορώ να τον βοηθήσω.. Θα προσέχω τις βόλτες! Δεν κρατάνε πολύ άλλωστε με τον καιρό που έχει! Φιλιάααααα!

@karkinos7, αμ δε, το προσπάθησα πολλές φορές.. δεν προχωράει.. μήπως κατα βάθος φοβάμαι να αλλάξω; Να, εκεί χρειάζεται ο ψυχολόγος! χαχαχαχα! Καλησπέρα και Φιλιάααααα!

@Mairaki, αυτό το ξέρω, το θέμα είναι ότι δεν γίνονται εύκολα αυτές οι αλλαγές.. και αν έρθουν με τον καιρό, .. μήπως έρθουν αργά.. αυτό φοβάμαι.. ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει, περιμένουμε.. Ευχαριστώ, τα πρωινά, είναι η αγαπημένη μου ώρα να ταξιδεύω.. :) Φιλιάααααααααα!

@agrampelli, λίγο πολύ όλοι θέλουν έναν για κάτι μικρό ή για κάτι μεγάλο! Να σαι καλά!!!

@ΦΟΥΛΗ, ε ναι.. αυτό εννοείται, προς το παρόν! χαχα! Ιντερνετικό; Μπα όχι, άστους να λένε, δεν με πείθουν! :) Αν παίξει κάτι θα σου πω!! Φιλιάαααααααα!!!

@tovenito, καλά σε όλα κανείς δεν μπορεί να απαντήσει, δύσκολο.. εεεε άλλη εποχή αυτή, προς το παρόν ο καιρός όλο χιόνια λέει και δεν τα βλέπουμε!

@turigr, προσπαθώ να το κάνω και να μην σκέφτομαι πολύ, γιατί μάλλον με πειράζει η πολύ σκέψη γύρω από κάποια θέματα! :)

@Gay in Evia, εμ χάθηκε; Όλο λέει και τίποτα! Ούτε νιφάδα!!! χαχαχαχα! Προσπαθώ.. θα δείξει, κάποτε..

Ντεμης είπε...

Θα συμφωνήσω με όλους και για τις φωτογραφίες σου και για τις συμβουλές που σου δίνουν. Γενικά χρειαζόμαστε όλοι κάτι να γίνει, κάποιον να έρθει ξαφνικά στις ζωές μας. Αμάν, πού είναι;
Πολλά φιλιά!

Μαίρη (Ginger) είπε...

Τελικά δεν ξέρω πως γίνεται και το δικό σου ΣΚ έχει πιό πολλές ώρες απ'το δικό μου. Γιατί γιά να τα κάνεις όλ'αυτά σίγουρα δεν είχε μόνο 24 ώρες. Κατά τα άλλα μην την σκέφτεσαι την αλλαγή. Δεν υπάρχει και δεν γίνεται με το σπρώξιμο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που απέτυχαν σ'αυτήν ποντάριζαν. Η αλλαγή είτε σου πέφτει ξαφνικά στο κεφάλι και δεν ξέρεις από που σου ήλθε και πότε είτε ζείς με όλα σου τα ελαττώματα με την ελπίδα κάποτε να τ'αγαπήσεις. Τελικά μερικά ελαττώματα μας κάνουν και πιό χαριτωμένους. Μην αγχώνεσε με την αλλαγή αγαπημένε μου φίλε. Καλό σου βράδυ.

Μαίρη (Ginger) είπε...

...κι έλεγα τι ξέχασα τι ξέχασα. Ξέχασα να σου πω γιά τα χιόνια. Εδώ τα βαρέθηκα φέτος. Απ΄τον Οκτώβρη on off μας πάει. Και προχθές πάλι χιόνισε μόνο που δεν τό στρωσε. Τι θα γίνει μ'αυτό το κακό. Το καλοκαίρι ήταν μούσκεμα ο χειμώνας χιόνια ατέλειωτα κι εγώ κοντεύω να σκουριάσω. Ελεος. Κάποις να με καλέσει πουθενά Νότια να στεγνώσω βρε παιδί μου!

stella είπε...

γκομενοδουλεια μου μυρισε!!!
ηρεμισε μικρο και ολα θα πανε καλα!
φιλια!

γιαννης καφατος είπε...

den είναι κακή λύση. μπορει να "ξεκλειδώσει" κάποια πραγματα. εγώ ανακάλυψα ότι θέλω βοήθεια και μόνο κάποιος ειδικός μπορει να τη δώσει. δε λέω ότι ειναι και καλό, με την έννοια της πανάκειας. Θέλει δουλειά από εμάς τους ίδιους η ιάση του εαυτού μας.
Ωραίες φωτο - ευκαιρία για "ταξίδια"
καλό απόγευμα

Crazy Tourists είπε...

Καλέ βγες από το μυαλό μου!! Α πα πα πα!!

Τρελοτουρίστρια

kat. είπε...

και όμως είπαν πως αυτό το σκ θα χιονίσει.. λες?
μακάρι!

Leviathan είπε...

iperoxes oi fotos! :) kala einai na ta vazoume kato ola kapou kapou kai as mi vgazoume akri kai poli...kalisperaaaa! filiaaaaaa! :)

g for george είπε...

Μα ήταν σαν να διάβαζα τις σκέψεις μου, από ένα σημείο και μετά. Φοβερό.

Υπερμίκης είπε...

Κάθε άλλο παρά ψυχολόγο έχεις ανάγκη!Λίγη αγάπη χρειάζεσαι όπως πολλοί άλλοι!! Ένας περίπατος γύρω από τη λίμνη με κάποιον που έχει διάθεση να σ΄ακούσει ,ίσως να΄κανε και θαύματα...

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΑΞΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ...ΚΑΝΕ ΛΙΝΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΧΟΛΙΟ

Hfaistiwnas είπε...

@Ντεμης, να σαι καλά Ντέμη μου! Δεν είναι μόνο ο κάποιος, είμαστε και εμείς.. που ίσως αδυνατούμε να κάνουμε κάποια πράγματα.. Φιλιάαααααααα!

@Ginger, ε δεν μου πήρε και ώρες το καθένα, λίγο από το καθένα! χαχαχαα! Δεν αγχώνομαι γιατί δεν μου είναι εύκολο να την κάνω, αν αγχωθώ μόνο κακό θα κάνω στο εαυτό μου..
Εδώ πάλι τίποτα, καθόλου χιόνι! Μόνο σύννεφα! Μόλις μπει η Άνοιξη κατεβείτε προς τα μας!!!

@stella, μπα όχι, μάλλον η έλλειψη αυτού.. χαχαχαχα! Στέλλα μου, να δούμε πότε όλα θα πάνε καλά! Φιλιάααααααα!!!

@γιαννης καφατος, είναι πράγματα που μόνοι μας μάλλον είναι αδύνατο να διαχειριστούμε, και κάποιος ειδικός, μας το έκανε πιο εύκολο.. :) Ευχαριστώ πολύ!!! Καλό απόγευμα!!!

@Crazy Tourists, μα τι συμβαίνει, όλοι τα ίδια σκεφτόμαστε??? εχεχεχεχε!

@kat., εδώ πάντως δεν έχει ρίξει ούτε νιφάδα!!! Μακάρι!!! Προλαβαίνει, δεν τελείωσε το ΣΚ! :)

@Leviathan, ναι καλό είναι, έστω να βλέπουμε που βρισκόμαστε.. :) Καλησπέρα! Φιλιάαα!!!!

@g for george, βάσανα που μπορεί να έχει ο νους ε;;

@Υπερμίκης, ναι ίσως, θα ήταν μια λύση! Αν δεν φτιάξει ο καιρός πρώτα!! χεχεχε Όλα καλά?

@το κόκκινο φουστάνι, ok!!! Την πρόσθεσα στο ρίντερ μου!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ.ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΟΙΞΗ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΑΡΤΗΣ.

fvasileiou είπε...

Μιλάς για αλλαγές και κοτσάρεις και μια φωτογραφία από έναν δρόμο που ξανοίγεται στον ορίζοντα κι άλλη μια με έναν ήλιο μισοκρυμμένο πίσω από ένα θεόρατο βουνό -ή μήπως είναι αγκαλιά τα δυο τους;

Σαν να κατάλαβα ;)

Hfaistiwnas είπε...

@JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS, προς το παρόν μακριά! Καλό μήνα να έχουμε!!!

@fvasileiou, γιατί δεν πάει ο δρόμος με τις αλλαγές; Πως σου ακούγεται το "θα πάρω τα βουνά;" χεχεχε!
Δυο κορυφές σαν να αγκαλιάζονται ναι! :)