Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Περί σκουπιδιών

Καλησπέρα!

Παρασκευή σήμερα! 
     Πέρασε και αυτή η μέρα! Πάλι καλά! Με πονάει ο αυχένας από το σκύψιμο στο γραφείο, καμιά φορά νιώθω ότι καμπουριάζω πολύ! Αλλά το προσέχω... 
     Στη δουλειά μαράθηκε ο βασιλικός μας, έμεινε ο ένας μόνο στο άλλο παράθυρο, σήμερα πήγα από το σπίτι κάνα δυο λουλούδια που μου άργησαν να βγουν, τα έβαλα στη θέση του βασιλικού μήπως πιάσουν.. είναι ωραίο να υπάρχει λίγο πράσινο στο χώρο εργασίας, έτσι να κοιτάς από το παράθυρο να αλλάζεις παραστάσεις, από το ασπρόμαυρο των εγγράφων και την ακτινοβολία της οθόνης του πισί.
     Περί σκουπιδιών σήμερα ο λόγος!
Άνθος Ροδιάς
     Αλήθεια σας έχει τύχει να μαζέψετε κάτι από τα σκουπίδια; Εμένα μου έχει τύχει κάμποσες φορές! Όταν πρωτοήρθα Καστοριά ήταν Απρίλιος, κάποιος έκανε ξεκαθάρισμα στις γλάστρες του και πέταξε δυο ξεθωριασμένες μεν αλλά με λουλούδια μέσα. Κρίμα ήταν. Η μία είχε μια μολόχα, πράσινη και υγιής ή άλλη ένα φίκο (νομίζω). Η μολόχα εκείνο το Καλοκαίρι ήταν στα καλύτερά της, μου χάρισε πανέμορφα μεγάλα λουλούδια, ο φίκος πάλι πράσινος ήταν πράσινος έμεινε.. χαχαχα. Το Χειμώνα όμως δεν είχα που να τα βάλω και μου τα έκαψε η παγωνιά. Μου έμειναν οι γλάστρες.
    Δεύτερη φορά είχαν πετάξει, δεν ξέρω πως ονομάζονται, εκείνα τα πλαστικά που κρεμάνε τις γλάστρες ψηλά, τα πήρα και κρέμασα τις δικές μου. 
    Η τρίτη φορά ήταν προχτές, χαλούσαν ένα σπίτι και είχαν πετάξει κουφώματα, πορτοπαράθυρα, παλιά χαλιά και διάφορα άλλα πολλά. Περνούσα το απόγευμα, βρήκα ένα ξύλο λεπτό αλλά γερό από παράθυρο πρέπει να ήταν και το πήρα να δέσω μια ντοματιά που έβαλα και είχα πει στο Γιώργο να μου φέρει παλούκια να τις δέσω (δεν χρειάστηκε τελικά, άλλο που το είχε ξεχάσει). Επίσης πήρα και μια εργαλειοθήκη πλαστική που είχε σπάσει ένα από τα μικρά καπάκια της, την έπλυνα, την στέγνωσα και είναι μια χαρά για να βάλω τα δικά μου εργαλεία!
Λίμνη Ορεστιάδα
    Κάποια στιγμή είχαν βγάλει για πέταμα και έναν καναπέ διθέσιο που γινόταν κρεβάτι και τον είχαν βάλει λίγο πιο πέρα από τα σκουπίδια επίτηδες μήπως θέλει να τον πάρει κανείς. Ε, όταν γύρισα από τη δουλειά το μεσημέρι, δεν υπήρχε. Όλο και κάποιος φοιτητής μπορεί να το χρειαζόταν. Κάτι που δεν χρειάζεται κάποιος, μπορεί να το χρειάζεται κάποιος άλλος.. έτσι δεν είναι; Στην αρχή δεν μου άρεσε που έκανα την κίνηση και πήρα από τα σκουπίδια κάτι, αλλά μετά το ξανασκέφτηκα ότι δεν έκανα και σε κανέναν κακό. Είχα και τύψεις! Τέλοσπάντων, αυτά ήταν τα αποκτήματά μου από τα πεταμένα άλλων! 
     Οι μέρες περνούν και για διακοπές ούτε λόγος, θα θελα έστω και ένα τριήμερο να πάω κάπου, θα δούμε, προς το παρόν, δεν λέω τίποτα μη το γκαντεμιάσω..




Σας φιλώωωω!!!!
Καλό ΠΣΚ να έχουμε!!!  

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ για ένα φεγγάρι μάζευα ότι λουλούδι έβρησκα ... μέχρι που έγινε ζούγκλα το σπίτι ... και τα παράτησα...

Ασε ... που εδώ το "Χάρισε το" κάνει χρυσές δουλειές... όρεξη να χεις και χρόνο για ανταλλαγές...

Καλό ΠΣΚ

Ξενικός είπε...

η επιλογή από σκουπίδια άλλων είναι μια ιδιότυπη ανακύκλωση. Αν το αλόγιστο πέταμα στα σκουπίδια το αντικαθιστούσε η κίνηση "ρωτάω και χαρίζω", θα είχαμε μια Ελλάδα-κούκλα...
Ξενικός

Ben Provis είπε...

Μαζεύω αρκετά πράγματα απο τα σκουπίδια, ειδικά μικροέπιπλα τα οποία με λίγη δουλίτσα γίνονται κάτι πολύ όμορφο και προσωπικό. Μια σπασμένη γιούκα που βρήκα μια φορά, την λυπήθηκα και τώρα έχει γίνει ολόκληρο δέντρο και ομορφαίνει τον κήπο.
Τουλάχιστον στην Καστοριά είναι διαφορετικά απο το να δουλεύεις στην Αθηνά με καύσωνα!

turigr είπε...

Δεν προσαρμόζονται και τόσο εύκολα σε κλειστό χώρο, τα φυτά που έχουν μεγαλώσει έξω. Καλό θα είναι να τα βάλεις κοντά σε παράθυρο αλλά να μην περνάει το φως του ήλιου μέσα από το τζάμι και πέφτει επάνω τους. Όσο για τα σκουπίδια, αυτή είναι η έννοια της ανακύκλωσης! Εγώ μια φορά βρήκα έναν ανεμιστήρα παλιό, θα πρέπει να ήταν της δεκαετίας του '50 σαν κι αυτούς που βλέπουμε στις ταινίες. Ήταν μαύρος και τα πτερύγιά του στο χρώμα του χαλκού. Προφανώς αυτός που τον πέταξε δεν θα ήξερε τι αξία είχε! Τον πήρα, τον καθάρισα, τον έδωσα και σε ένα γνωστό και τον έφτιαξε και τώρα εκτός από το ρόλο του διακοσμητικού, λειτουργεί μια χαρά!

Xenoudis - Ξενούδης είπε...

Για διακοπές: Αν είναι για τριήμερο, θα πρότεινα Πρέσπες. Αν θεωρείς απαραίτητη την παραλία, δοκίμασε Παραλία Κατερίνης.
Ξενούδης

eirini είπε...

Και πολύ καλά έκανες και τα πήρες! Κάτι που απλά εμείς δεν χρησιμοποιούμε πιά, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο σε κάποιον άλλον!
Εμείς δίπλα στην πολυκατοικία μας, έχουμε ένα δεντράκι και παραδίπλα είναι οι κάδοι σκουπιδιών. Δεν ξέρω πώς έχει επικρατήσει αυτό, αλλά κάθε φορά που κάποιος δεν χρειάζεται κάτι (το οποίο όμως είναι σε καλή κατάσταση), το τοποθετεί κάτω από το δεντράκι!!! Όποτε βλέπω κάτι κάτω από το δεντράκι πάω και το κοιτάζω μήπως και το χρειάζομαι! Κι εγώ το ίδιο κάνω...πάω και αφήνω εκεί ρούχα και πράγματα τα οποία πλέον δεν χρησιμοποιώ!
Ανακύκλωση φίλε μου...ότι καλύτερο ειδικά στην εποχή που ζούμε!!!
Φιλιά πολλά πολλά!!!!!!

ria είπε...

ηφαιστιωνάκο, δεν έκλεψες παιδί μου, ανακύκλωση έκανες. μακάρι να το κάναμε όλοι!

ΦΟΥΛΗ είπε...

Πολλές φορές κάτι που δεν χρειάζομαι το βάζω έξω δίπλα από τον κάδο,μεχρι να ξαναπάω έχει παρθεί,είναι κρίμα πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε να πηγαίνουν χαμένα όταν κάποιος άλλος τα έχει ανάγκη..
Καλημερα ΗΦ

Crazy Tourists είπε...

Βρε καλά κάνεις!! Κάποια πράγματα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, κρίμα να καταλήγουν στις χωματερές!

Τρελοτουρίστρια

γυάλινο δάκρυ είπε...

Γιατί καλέ νιώθεις τύψεις που πήρες τα πράγματα από κει; Γιατί δηλ. αφού τα χρειάζεσαι να καταλήξουν στα σκουπίδια;! Άλλωστε οι περισσότεροι πλέον ξέρουν και αφήνουν έτσι πράγματα για να τα πάρει κάποιος. Κι εμείς αφήνουμε και τα παίρνουν, έπιπλα κυρίως, αν και προς το παρόν δεν έχω βρει κάτι που να χρειάζομαι/μου αρέσει για να πάρω (που σιγά μην προλάβαινα δηλαδή αφού μέχρι να το δω θα το χουν πάρει άλλοι :Ρ)
Αυτές οι "ανταλλαγές" πραγμάτων είναι ό,τι καλύτερο! Κάτι που για μας είναι άχρηστο, για κάποιον άλλο δεν είναι! Οπότε γιατί να καταλήγουν τόσα πράγματα στα σκουπίδια και να μην υπάρχει αυτή η "ανακύκλωση" που και την τσέπη μας βοηθάει και το περιβάλλον;
Περαστικά στον αυχένα, συμπάσχω! Αλλά επειδή στραβοκοιμήθηκα! Πάω να γυρίσω το κεφάλι δεξιά κι αριστερά κι ακούγεται κρακ κρακ κρακ! Τρομάζω!
Καλό Σ/Κ να έχουμε :)

karkinos7 είπε...

Την Καλησπέρα μου απο την καυτή Αθήνα!!!

Hfaistiwnas είπε...

@ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ, Εντάξει το παράκανες και εσύ! :)
Εμείς δεν έχουμε αυτό το "χάρισέ το" κρίμα.. Καλό ΣΚ!

@Ξενικός, μπορεί και να είχαμε, δεν είναι μόνο τα "χρήσιμα" σκουπίδια..

@Ben Provis, σίγουρα από Αθήνα πολύ καλύτερα! :) Ξέρεις τι θυμήθηκα τώρα; Έχεις δει το "παρά πέντε"; Θυμάσαι την Αμαλία.. να τραγουδά "το γιούκα μπαίνει μες το μάτι μου";; χαχαχαχα!!!

@turigr, μα δεν τα έχουμε μέσα, στο περβάζι τα έχουμε, ξέχασα να το διευκρινήσω! :) Κάτι τέτοιο δεν βρήκα ποτέ, αλλά δεν νομίζω να το έπαιρνα.. δεν θα είχα τι να το κάνω.. ούτε θα πήγαινε το μυαλό μου στην αξία του.. :)

@Xenoudis - Ξενούδης, Κατερίνη δεν έχω πάει ποτέ αλλά δεν μου αρέσει σαν ιδέα.. Πρέσπες τι να κάνω; Λίμνη έχω και εδώ..

@eirini, έτσι σωστά! Έτσι ακριβώς, τα βάζεις δίπλα και κάποιος μπορεί να τα θέλει.. είναι κρίμα να περάμε πράγματα που μπορεί κάποιος άλλος να τα χρειάζεται.. Είμαι υπέρ της ανακύκλωσεις με όποιον τρόπο! :) Φιλιάαααα!!!

@ria, σας το προτείνω λοιπόν! :) Σε φιλώωωωωωω!!!!!

@ΦΟΥΛΗ, και εγώ το ίδιο, το λυπάμαι να πάει στον ΧΥΤΑ.. άσε που και αυτοί γεμάτοι είναι! Καλησπέρα!!!

@Crazy Tourists, αφού μπορούν να καταλήξουν σε κάποιον που τα θέλει, γιατί όχι! Συνήθεια είναι!

@γυάλινο δάκρυ, μα έτσι είναι, ίσως κάποιος να μην έχει την δυνατότητα να πάρει κάτι και να του χρειάζεται.. στην αρχή μου φάνηκε περίεργο, μετά εντάξει πιο χαλαρά.. :) Αχ μην το κάνεις αυτό το κρακ κρακ, το κάνει η συνάδελφος και συνέχεια τη μαλώνω!! Περαστικά!!! Καλό ΣΚ!

@karkinos7, την καλησπέρα μας! Αλλά δεν μας είπες τι γνώμη σου για τα σκουπίδια!!!

BLUEPRINTS είπε...

καλησπέρα και καλό Σ/Κ, εγώ πάλι δεν κατάλαβα γιατί να έχεις τύψεις, για πέταμα ήταν αυτά που πήρες και τους ξαναέδωσες ζωή... το κάνω κι εγώ συχνά (να μαζεύω είτε φυτά πεταμένα είτε κάποιο αντικείμενο που μπορώ να χρησιμοποιήσω) κι αντίστοιχα αυτά που δεν θέλω τα βάζω σε διάφανη σακούλα και δίπλα από τον κάδο (και παρατηρώ ότι φεύγουν αμέσως συνήθως), φιλιά μικρέ μου, να είσαι καλά
υ.γ.: όσο για διακοπές άσε μια από τα ίδια κι εδώ

karkinos7 είπε...

Ζεσταίνομαι!!!!!!!!!λολ!!!
Μια χαρά αφού βρήκες χρήσιμα πράγματα, δε μου έχει τύχει μάλλον γιατί δε κοιτάω κιόλας!!!χαχαχαχαχα!!!!

roadartist είπε...

Δε μου έχει τύχει, ίσως γιατί δεν τα προσέχω σχεδόν ποτέ, σίγουρα μπορείς να βρεις σίγουρα πράγματα χρήσιμα.
Αντί να πετάμε κάτι, το καλύτερο θα ήταν να το δωρίζουμε σε όποιον το έχει ανάγκη, υπάρχουν και ειδικά sites για αυτό, ίσως αξίζει να ασχοληθώ κάποια στιγμή.

ola de palabras... είπε...

Ω ναι! Βρήκα κομοδινάκι που του έβγαλα το χρώμα, το έτριψα με γυαλόχαρτο και τα πέρασα διάφανο βερνίκι και έγινε κόσμημα!
Και όταν βρίσκομαι με τον φίλο μου τον Δημήτρη, πάντα κοιτάμε για παραθυρόφυλλα πεταμένα ή επιφάνειες ξύλινες διότι είναι ζωγράφος και μετά από κάποια προεργασία που τους κάνει εκεί πάνω ζωγραφίζει!
Μην έχεις τύψεις! Ξέχνα την αυτή τη λέξη. Τουλάχιστον όσο αφορά στο να πάρεις κάτι που κάποιος άλλος το πέταξε!

Καλό Σαββατοκύριακο!
Φιλί.

ice creaminal είπε...

ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑς ΕΥΧΟΜΑΙ

fvasileiou είπε...

Όταν έμενα στην Αθήνα, έβρισκα και μάζευα πεταμένα βιβλία. Θυμάμαι κάποτε είχα βρει τόσα πολλά πίσω από το Κάραβελ, που τηλεφώνησα σε έναν φίλο, που είναι επίσης βιβλιόφιλος, να πάρει. Ανάμεσα σε εκείνα, που είχα βρει εκείνη τη φορά και η πρώτη hardcover αμερικάνικη έκδοση του In Cold Blood!

ice creaminal είπε...

ΝΑ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΟΥ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΧΝΗ ΘΑ ΣΑς ΤΟ ΕΛΕΓΑ, ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΕΔΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟς ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΤΣΙ ΜΕ ΕΜΑΘΕ Ο ΠΕΡΙΚΛΗς ΜΟΥ, ΑΧ ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΟΥΟΥΟΟΥΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΝΑ ΒΑΔΙΖΕΤΕ

Evanescence είπε...

Αν είναι κάτι σε καλή κατάσταση και καθαρό, γιατί όχι;

Καλημέρα!!!

Matriga είπε...

Μα εσύ δεν είσαι ακριβώς το αντίθετο από μένα στο θέμα των φυτών... αλλά και κάτι παραπάνω. Μπράβο σου!! Τι υπέροχο πράγμα να ασχολείσαι με τα φυτά και τι όμορφα τα άνθη ροδιάς.

Ευτυχώς εκεί στην Καστοριά θα δροσίζονται πιο πολύ και τα φυτά σας.
Δροσερές ευχές από την καυτή Αθήνα

Λιακάδα είπε...

Μαζεψα κι εγω περυσι δυο .. σκουπίδια!Μια μπερζέρα και μια συρταριέρα της γιαγιας της που μια φίλη ετοιμαζόταν να πετάξει! Τα ετριψα με τριβειο και τα περασα αμφοτερα με ενα απιθανο ματ βερνικι με νερα στο χρωμα της καρυδιας! Σημερα ειναι δυο πανεμορφα επιπλακια στην κρεβατοκαμαρα μου στο εξοχικο!
Τετοια σκουπιδια να βρισκω παντα!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ηρθε ο καιρος να σας αφησω για λιγο για το καλοκαιρι.Φορεστε το ομορφο χαμογελό σας και πάρτε μαζι την ομορφότερη διάθεση οπου και αν πάτε.Ας διώξουμε για λίγο τα πράγματα που μας στενοχωρούν και ας απολαυσουμε ένα ησυχο καλοκαίρι.ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΒΡΩ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΥ!!!!

Unknown είπε...

καλησπέρα πατρίδα!

iLiAs είπε...

ευχομαι να τα καταφερεις να πας καπου..
υγεία να 'χουμε :)

καλημερα, καλη βδομαδα :)

Hfaistiwnas είπε...

@ BLUEPRINTS, έτσι θα κάνω και εγώ αν δεν χρειάζομαι κάτι! Είναι κρίμα να πετιούνται! :) Καλή εβδομάδα!

@karkinos7, καλή εβδομάδα! Να ρίχνεις και καμιά ματιά στα σκουπίδια!!!

@ roadartist, δεν ξέρω γιατα σάιτ αυτά! Ίσως να μην σου έχει τύχει! Αλλά κάποτε μπορεί να σου συμβεί να δεις κάτι που μπορεί να αξιοποιήσεις! :)

@ Αθηνά, Εσείς είστε ακόμη καλύτερα! Καλά κάνετε! Μπράβο!Καλή εβδομάδα!

@ ice creaminal, θα βαδίζουμε όλοι μαζί! Επίσης αγοράχω πράγματα που χρειάζομαι για καιρό! Αν χαλάσουν θα σκεφτώ να τα αντικαταστήσω! Τέχνη και στα σκουπίδια! :)

@ fvasileiou

@ Evanescence, μωρέ και καθαρό να μην είναι θα φάει ένα χέρι πλύσιμο χαχαχαχα! Και θα γίνει καθαρό!

@Matriga, μου αρέσει ναι.. είναι και αγχωλυτικό ;)

@liakada, μου έδωσες ιδέα έτσι και βρω κάτι τέτοιο! Να σαι καλά! Είδες που δεν ήταν καθόλου άχρηστα!!!

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS, καλά θα κάνεις βρε παιδί! Να είσαι καλά και να περάσεις καλά! Εμείς εδώ θα είμαστε! :)

@ Makis Sougias, καλησπέρα!!!!

@iLiAs, μακάρι Ηλία μου! Καλή εβδομάδα!!!!

Ιθάκη-man είπε...

Δεν μαζεύω πολλά πράγματα εγώ γιατί έχω ήδη αρκετά σπίτι χαχαχαχαχαχαχα Αλλά μια φορά βγήκαμε βόλτα με παρέα και αρπάζαμε σχεδόν ότι βρίσκαμε γιατί μια φίλη μετακόμοισε και δεν είχε έπιπλα, πήραμε 1 γραφείο, 1 βιβλιοθήκη, 3 καρέκλες γραφείου, 2 πολυθρόνες, 1 καναπέ και 2 τραπεζάκια του καφέ. Ποια ΙΚΕΑ καλέ;

Ωραία είναι, κακό πάντως δεν είναι! :)

Leviathan είπε...

Και εγώ ούτε κουβέντα για διακοπές...να περνάς υπέροχα!!! φιλιααα και καλό μεσημέρι!!!

Ephemeron είπε...

Διακοπες "γιοκ" κι απο εμενα... εχω τοσα πολλα "εξτρα" εξοδα που δεν το βλεπω...
Μεσα σε δυο μερες, αυτη την εβδομαδα, χαλασε το air condition του αυτοκινητου, πανε 200 δολλαρια, και μετα δυο μερες ενα σχεδον καινουργιο ψυγειο στο σπιτι χαλασε (!) και χρειαστηκε επισκευη πανε αλλα 300 δολλαρια, βαλε και αλλα 300 δολλαρια την περασμενη εβδομαδα που επρεπε να κοψω κατι δεντρα και θαμνους στην αυλη, μεσα σε δυο εβδομαδες 800 δολλαρια για το τιποτα... μμμ... αν συνεχισουν ετσι τα πραγματα, δεν βλεπω οχι διακοπες αλλα ουτε καν σινεμα!
χα-χα-χα! δεν πειραζει να ειμαστε καλα, και ισως του χρονου!

Hfaistiwnas είπε...

@ Ιθάκη-man, τα βρήκατε όλα αυτά στο δρόμο;;; Τύφλα στα ΙΚΕΑ αλήθεια!!!

@ Leviathan, ούτε και εσύ; εεε θα τη βγάλεις Θεσσαλονίκη ε;;

@ Ephemeron, απαπα μα όλα μαζί να σου τύχουν; Ποιός σε μάτιασε;;; :)

Ιθάκη-man είπε...

ΟΛΑ αυτά ναι, και περάσαμε από 4 γειτονιές όλες κι όλες! Ούτε καν συναρμολόγηση δεν θέλανε :p

Hfaistiwnas είπε...

@ Ιθάκη-man, μια χαρά είστε! Προχτές είδα ένα κομοδίνο ξύλινο παλιό, ωραίο ήταν αλλά δεν το πήρα, δεν μου χρειάζεται.. αλλά κάποιος άλλος το πήρε! :)