Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Νεύρο-Δευτέρα ++ Διακοπές Γ'


Καλησπέρα και καλό μήνα!

Και τα νεύρα μου!
       Ενώ το ΣΚ που πέρασε ήταν πολύ καλό, η Δευτέρα άρχισε με ιδιαίτερη πίεση. Ένα τηλεφώνημα ήταν αρκετό να μου ανέβει το αίμα στο κεφάλι και να μην μπορώ να ησυχάσω όλη μέρα! Είχα και κάτι στομαχικές διαταραχές από το πρωί και ήρθε και έδεσε!
       Είναι δυνατόν, να είσαι σε μια υπηρεσία, να μην χωράτε καλά σε ένα γραφείο 12 τετραγωνικών τα τρία μόνιμα άτομα που είστε και ένα ορισμένου χρόνου και να σου φέρνουν, χωρίς να σε ρωτήσουν αν το χρειάζεσαι και ένα ακόμη! Να το μαθαίνεις πρωί πρωί και μάλιστα ότι έρχεται την επόμενη ημέρα και να κοκκινίζεις από τα νεύρα! (διευκρινίσω ότι τρία άτομα μόνιμα, τα δυο ένα τμήμα, το ένα ανήκει σε άλλο).
       Δεν ήμουν έτσι εγώ, δεν αγχωνόμουν τόσο απ' ότι θυμάμαι. Ίσως να μην είχα και τόσες ευθύνες θα μου πεις. Ίσως, το θέμα είναι ότι τα μαθήματα management δεν μου πιάνουν τόπο! Έπρεπε να είναι anger management!
       Και κάπου εκεί μαθαίνεις, ότι όποιος έχει το καλύτερο μέσο, μπορεί να τα βγάλει πέρα και στις χειρότερες συνθήκες.  Παίρνω τηλ στον προϊστάμενο μας, του λέω την κατάσταση και πριν προλάβω να τελειώσω μου λέει το εξής "εφόσον έχει υπογραφή υπουργού, δεν γίνεται τίποτα",  συνέχισα και έπαιρνα την ίδια απάντηση. 

       Ξέρετε; Καλά κάνουν και λένε για του δημόσιους υπαλλήλους, ναι καλά κάνουν. Όταν η δουλειά φτάνει για τα δυο άτομα (το ένα τμήμα που λέγαμε) και τα βγάζουν πέρα, γιατί να στείλουν ένα τρίτο; Μάλιστα όταν τους λες έξω από τα δόντια ότι αυτό το άτομο ΘΑ ΚΆΘΕΤΑΙ επειδή δεν υπάρχει τόση δουλειά;
       Έτσι ωραία και καλά χωρίς να ρωτήσουν τις ανάγκες των υπηρεσιών, στέλνουν αβέρτα αποσπασμένους να κάθονται και να ξύνουν, σόρυ κιόλας. Είναι απαράδεκτοι! Α-π-α-ρ-ά-δ-ε-κ-τ-ο-ι! Δεν θα φταίω εγώ αγαπητέ μου που θα κάθεσαι στο διάδρομο του κτηρίου, σε μια καρέκλα και θα κοιτάς τον κόσμο να περνάει.. επειδή δεν έχω ούτε χώρο, ούτε γραφείο, ούτε δουλειά τόση, ούτε υπολογιστή να σε βάλω να περνάς την ώρα σου!
       Επίσης δεν θα φταίω εγώ που θα περνάει ο πολίτης και θα βλέπει τον υπάλληλο να κάθεται ... όσο άσχημο και αν είναι το θέαμα..γιατί δεν μπορώ να τον βάλω στη ντουλάπα και να τον βγάλω όποτε μου χρειαστεί..
Ουφ τα είπα και ξαλάφρωσα..
       Οι φωτό που βλέπετε είναι συνέχεια των διακοπών, κάποιες φωτό από το Βαθύ. Όμηρος, Οδυσσέας, Πηνελόπη, τρεις φιγούρες που γνωρίζουμε .. και σίγουρα που μόνο στην Ιθάκη θα βρίσκαμε..
       Τέλος τα μπουρνάλια: περπατούσαμε στο δρόμο και βλέπουμε τα φρουτάκια αυτά στα δέντρα, δεν μου φάνηκαν γνωστά,  ε λέω το πολύ πολύ να τρέχω στο μπάνιο, δοκίμασα ένα, καλόοοοο! Βλέπω μια γιαγιά να έρχεται από μακριά, οκ, ετοιμάσου για κατσάδα λέω στη φίλη. Πλησιάζει και λέει "κόψτε, κόψτε, καμιά σακούλα έχετε να βάλετε;". Νόμιζα μας κοροϊδεύει, αλλά σοβαρολογούσε, ήρθε και μας τα έκοβε μόνη της όπως βλέπετε και μας τα έβαζε στα χέρια. "Χαμένα θα πάνε" έλεγε... Κάτι σαν δαμάσκηνα φανταστείτε, μόνο που δεν σε πάνε κατευθείαν στην τουαλέτα.. 

----------------------------------------------------------


Πάω να κοπανηθώ στη γυμναστική.. να βγάλω το άχτι μου..
Άντε και καλή μας εβδομάδα!!!

39 σχόλια:

ΦΟΥΛΗ είπε...

Και μετά σου λέει θα σταματήσουν τα ρουσφέτια αμ δε!!
σήμερα ενώ ταξιδεύαμε
Πειραιά- Κατερίνη σε σκεφτόμουν,είχα κολλήσει και δεν θυμόμουν ότι είσαι στην Καστοριά..
Καλό μήνα ΗΦ

Κοπελλούα είπε...

Πε τα χριστιανέ μου να ξαλαφρώσεις!! Εδώ ο κόσμος καίγεται και το ρουσφέτι ρουσφέτι... Τι να πει κανεις....

ria είπε...

μη νευριάζεις γλυκέ μου. πρόσεχε τα στεφανιαία σου!

ωραίες οι φωτογραφίες. δε θέλετε να σας βάλω αυτές που τράβηξα εγώ το σαββατοκύριακο...

αν κανω ανάρτηση για το τι γίνεται στο γνα, θα γίνει της πουτάνας!!!

Roadartist είπε...

Μωρέ δε λες πάλι καλά που έχεις δουλειά στο δημόσιο και μόνιμη; Είσαι καλά;;; Σε ξαναρωτάω είσαι καλά;;; Ξέρεις τι συμβαίνει εκεί έξω;
Πάλι καλά να λες (για τον εαυτό σου).
Κατάλλα, προσωπικά έχω μεγάλο άχτι τους δημοσίους υπαλλήλους, σωστά λένε, είναι απαράδεκτοι οι περισσότεροι, και επιπλέον απαράδεκτη η ιδιαίτερη μεταχείριση τους.
Ας μη ταραχτώ κ εγώ τώρα.
Ωραίες φωτο, υπέροχο νησί!
Να ήμουν σε ένα νησί τώρα (έχει και μια ζέστη.. 32C είχε το σημερινό μεσημέρι)

BUTTERFLY είπε...

Καταρχας μην συγχιζεσαι δεν κανει! Αθανατο Ελληνικο κρατος, ο κοσμος να καει αυτοι που εχουν βυσμα θα βολευτουν, παει και τελειωσε! Εν τω μεταξυ τα νοσοκομεια δεν εχουν προσωπικο!
Τεσπα, εσυ να ηρεμησεις και να προσεχεις την υγεια σου!
Βανιλιες νομιζω λεγονται τα φρουτα και οταν ειναι ωριμα ειναι πολυ γλυκα!
Κι εγω θελω νησι! Μονιμα!
Καλο μηναααα!

Xenoudis - Ξενούδης είπε...

Μου κάνει εντύπωση πως... εντυπωσιάστηκες. Αυτά τα φαινόμενα είναι οικουμενικά, μη νομίζεις. ΚΑΘΕ εξουσία, όπου γης, βρίσκει τρόπο να βολεύει "ημετέρους", αλλού πιο κεκαλυμμένα, αλλού ανοιχτά. Πάρτο φιλοσοφικά.
Καλό μήνα!
Ξενούδης

Xenoudis - Ξενούδης είπε...

Μου κάνει εντύπωση πως... εντυπωσιάστηκες. Αυτά τα φαινόμενα είναι οικουμενικά, μη νομίζεις. ΚΑΘΕ εξουσία, όπου γης, βρίσκει τρόπο να βολεύει "ημετέρους", αλλού πιο κεκαλυμμένα, αλλού ανοιχτά. Πάρτο φιλοσοφικά.
Καλό μήνα!
Ξενούδης

ola de palabras... είπε...

Το σκηνικό με το γραφείο μου θύμισε αντίστοιχη ιστορία από την περίοδο που εργαζόμουν στην ΠΥΡ-ΚΑΛ. Τελικά δεν αλλάζουν τα πράγματα...
Αλλά εσύ δείξε ψυχραιμία!

Μου άρεσε ιδιαίτερα η φωτογραφία των χεριών που κρατούν τα φρούτα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου άρεσε!

Καλό μήνα!
Φιλιά!

turigr είπε...

Προσπάθησε να χαλαρώσεις και να μην συγχίζεσαι! Όλο αυτό που συμβαίνει είναι γνωστό εδώ και χρόνια και δεν πρόκειται να αλλάξει. Πάντως εσείς οι παλιοί στο γραφείο μπορείτε να του βρείτε να κάνει κάτι ώστε να σας βοηθήσει και να ελαφρύνει τα καθήκοντά σας! Για όλα υπάρχει λύση...
:-)

ola de palabras... είπε...

Εδώ είμαι πάλι. Θυμάσαι που ένα κόκκινο παράθυρο δεν με άφηνε να μπω σε δύο προσφιλή μου βλογ όλη την προηγούμενη εβδομάδα;
Θυμάσαι που μου είπες να σου πω αν αλλάξει κάτι;
Ε λοιπόν από σήμερα το βράδυ έπαψε να βγαίνει το παράθυρο. Χωρίς να κάνω κάτι. Από μόνο του εξαφανίστηκε! Και μπήκα και στα δύο βλογ. Ελπίζω να μην ξαναφανεί. Ποτέ πια!
Φιλιά!

Ephemeron είπε...

Συμβαινουν και αλλου...
Στην τελευταια δουλεια που δουλευα σε γραφειο μαζι με αλλους, δουλευαμε με συμβολαια για την κυβερνηση, ειμασταν συνολικα 9 ατομα απο τα οποια τα 3 δουλευαν και τα υπολοιπα 6 εριχναν παρτυ καθε μερα!

b|a|s|n\i/a είπε...

όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν.
ας μην συγχυζόμαστε άλλο γιατί υγεία είναι αυτή δεν θέλει πολύ. μα κάποτε πρέπει να αλλάξουν πολλά. στον οαεδ που πήγαινα μία φορά τον μήνα για ένα χρόνο ακόμα θυμάμαι μια γυναίκα η οποία καθόταν μπροστά από έναν υπολογιστή με σβηστή οθόνη δεν έκανε το παραμικρό, μερικές φορές νόμιζα πως είχε απλά λιποθυμήσει εκεί και δεν το είχαν πάρει χαμπάρι οι υπόλοιποι. κάθε μισή με μία ώρα φώναζε αν θέλει σφραγίδα για το πρωτόκολλο κανείς...
οι φωτογραφίες ξέγνοιαστες και πανέμορφες.
ηρεμία και φιλιά πολλά! καλό μήνα!

karkinos7 είπε...

Αθάνατη Ελλάδα... συνέχιζουμε όσο και να κατακρυλάμε δεν αλλάζουμε!!!
Πανέμορφες φώτο!!!Με ξεκούρασαν!!!
Την Καλησπέρα μου!!!

BLUEPRINTS είπε...

Να βλέπεις τις φώτο από τις διακοπές για να σου περνούν τα νεύρα, καλό μήνα και πολλά φιλιά μικρέ μου

BLUEPRINTS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
gay super hero είπε...

Οργισμένο το κείμενο, αλλά πανέμορφες οι φωτογραφίες. Καλό φθινόπωρο :-)

Ξενικός είπε...

η Καστοριά βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, θυμάσαι;...
υπηρεσιακή μακαριότητα κι όλα θα φτιάξουν...
εδώ ταιριάζει και το "τους ναυαγοσώστες τους διαλέγουμε, τους συναδέλφους, όχι..."
Ξενικός

Ξενικός είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
tovenito είπε...

ναι με τη γυμναστική σου περνάνε πολλά νεύρα! άντε θα γίνεις και κορμάρα! ;-)

Και λοιπόν;E allora? είπε...

εγώ οταν ειδα τα φρούτα αμέσως σκλεφτηκα δαμάσκηνα,θα'ναι καποια ποικιλία

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εντάξει, δεν μπορώ να συμφωνήσω με συλλήβδην χαρακτηρισμούς... Αλλά θα συμφωνήσω για το Βαθύ...

lemonostiftis είπε...

Ηφ, δύσκολο μα όχι ακατόρθωτο αλλά προσπάθησε να μη συγχίζεσαι. Είναι ανώφελο δυστυχώς.

ioannis_the_great είπε...

Καλημέρα. Εχω βρεθεί μετά απο πρόσκληση σε κερασώνα να μαζεύω Κεράσια για πάρτυ μου. Το να μπορεις να τρως κεράσια κατευθείαν απο το δέντρο είναι απόλαυση. Βανίλιες εχω και εγώ αλλά δεν τις πολυτρώμε είναι η αλήθεια. Ηρέμησε όλα θα πάνε καλά

Hfaistiwnas είπε...

@ ΦΟΥΛΗ, Καστοριά ναι! Όχι Κατερίνη! :) Καλοπεράσατε! Κρ΄μα το 50ευρω!!!

@ Κοπελλούα, εμ αυτό κάνω!!!

@ ria, την προσέχω και δεν με αφήνουν να αγιάσω! Να κάνεις να βρίσουμε με τη ησυχία μας!

@ Roadartist, ναι το λέω και ευχαριστώ το Θεό κάθε μέρα, αλλά όχι απροκάλυπτα να δίνουν ασυλία στον καθένα.. μην ταράζεσαι όχι! :)

@ BUTTERFLY , Ακριβώς, να στείλουν κόσμο εκεί που χρειάζεται, όχι σε υπηρεσίες για να κάθονται! Βανίλιες δεν είναι, είναι 2,5 τέτοια είναι μια βανίλια..

@ Xenoudis - Ξενούδης, δεν ενέδωσα όμως, ξέρω άλλους που το αφήσαν έτσι.. δεν υπήρχε περίπτωση εγώ να δουλεύω και άλλος στην υπηρεσία μου, που διοικώ εγώ, να κάθεται.. Καλό μήνα!

@ Αθηνά, μπράβο βρε Αθηνά! Κόλλημα είχε φάει και τέλος! Αθηνά μου, όπου και να δουλεύεις θα βρεις τα μειονεκτήματα, ή που θα ζήσεις με αυτά ή που θα προσπαθήσεις να αλλάξεις, διαλέγουμε και παίρνουμε..

@ turigr, έτσι είναι, θα μπορούσε να κάνει κάτι να μας ελαφρύνει, αλλά δεν θέλει το συγκεκριμένο άτομο, με τα χίλια ζόρια.. άσε που φοβάμαι μην τυχόν κάνει καμιά παπαριά και τρέχω εγώ μετά..

@ Ephemeron, ε μα, είναι δυνατόν; Να σου πω κάτι, εντάξει ίσως δεν θα ξεσκιστείς στο 8ωρο, αλλά μην ζητάς και τα ρέστα γμτ!!!

@ b|a|s|n\i/a, όχι παιδί μου, όλα αλλάζουν προς το χειρότερο!!! Ε δεν πρέπει να κάνουν κάτι για αυτή στον ΟΑΕΔ; Ένα χέρι ξύλο βρε παιδί μου! Καλημέρα!

@ karkinos7, ακριβώς.. φταίμε.. Καλημέρα!!!

@ BLUEPRINTS, εμ αυτό κάνω, τι νομίζεις!

@ gay super hero, ναι σαι καλά! Αυτή την εβδομάδα καλύτερα! Ευτυχώς! :)

@ Ξενικός, ναι το θυμάμαι, σωστή εποιλογή ναι, προτιμώ ναυαγοσώστη αλήθεια!

@tovenito, μπα δεν το βλέπω, δεν ξέρω γιατί, δεν χάνω με τίποτα.. και να πεις ότι τρώω πολύ..

@Και λοιπόν;E allora?, ίσως κάποια ποικιλία ναι! Ωραία ήταν!

@ ο δείμος του πολίτη, Είναι ωραίο το Βαθύ όντως!

@ lemonostiftis, προσπαθώ, αυτή την εβδομάδα είμαι καλύτερα ευτυχώς! :)

@ ioannis_the_great, δεν είναι βανίλιες, είναι πολύ μικρά τα φρουτάκια αν προσέξεις! Είναι η απόλαυση του κάματου όταν τα μαζεύεις.. να τα απολαμβάνεις κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Χαχα! Μου άρεσε ότι ενώ βράζεις, βάζεις φωτογραφίες από ακίνητα αγάλματα κι ενώ το κείμενο τα χώνει κανονικά, το διανθίζεις με φωτογραφίες με λουλούδια!!!

Βαθιά ανάσα: Καλημέρα!!!

KitsosMitsos είπε...

Καλά έκανες και τα είπες και ξαλάφρωσες!

Λιακαδα © είπε...

Δεν ειπαμε πως και αυτη τη στενοχωρια δεν θα την περασεις εσυ? Τ ειπες ? ξεσπασες? τωρα ξεχασε τα...ετσι και αλλοιως τον υπαλληλο με το βυσμα που στον εφεραν εκει , δεν προκειται να τον παρουν πισω.. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να τον κλειδωσεςις στο ντουλαπι οπως ειπες! χιχιχι
Λιακαδα ©

Σκορπινα είπε...

Αχ καλέ μου!Με τέτοια κυβέρνηση το καταλαβαίνεις ότι έχει έρθει εκεί με χοντρό μέσο...Δεν χρειάζεται να το ψάξεις κιόλας!Αλλά να ξέρεις, αφού δεν έχει δουλειά, μπορεί και να μην έρχεται καθόλου στο γραφείο και να μη χρειάζεται ούτε καρέκλα ούτε γραφείο. Ξέρεις πως πάνε αυτά..;)
Κουράγιο καλέ μου! Κουράγιο!

Όσο για τις φωτό, είναι ΥΠΕΡΟΧΕΣ! Αχ!Μύρισε λίγο καλοκαιράκι, γιατί έτσι που χάλασε ο καιρός, πολύ μου τη δίνει!

Αλήθεια πως πας εσύ?Πέρα απ'τα νεύρα κλπ...

Φιλιά!

Μαίρη (Ginger) είπε...

Αυτό με τη ντουλάπα ... δεν είναι κακό! Μη σου πω ότι αν το εφαρμόσεις μπορεί να το λανσάρουν και σε όλο το Δημόσιο.... Μετά μπορεί να γίνεις και προιστάμενος αν δεν είσαι ήδη ή ότι δεν είσαι ακόμα τέλος πάντων.

Γλυκές αυτές οι γιαγιούλες εεεε? Μη σκάς όμως ΗΦάκι μου γιατί τίποτα δε θ'αλλάξει το ξέρεις πια δεν το ξέρεις? Φιλιά πολλά

Ιθάκη-man είπε...

Όταν σου λέω πως μια Μαρούσκα χρειαζόμαστε... την Μαρούσκα λυπάμαι :p
Ωραία αυτά τα αγαλματογλυπτά! Η τελευταία είναι η Πηνελόπη; Αυτό είναι πολύ ωραίο, ένα τέτοιο θέλω για το σαλόνι του φανταστικού μου σπιτιού!

Χαλάρωσε καλέ, χαλαρααααααα! Ομμμμμμμμμμμ

iLiAs είπε...

καλημερα και καλη βδομάδα απο αυριο :)

Hfaistiwnas είπε...

@ fvasileiou, χεχε γι'αυτότο έβαλα! Για να μου φτιάχνουν τη διάθεση όσο θα γράφω!

@ Kitsos Mitsos, αχ ναι καλά είμαι τώρα! Όλα πήγαν καλά!

@ Λιακαδα, Όχι!!! Τον έχωσα στη δουλειά, όση και να είναι αυτή, άμα θέλει ας κάνει και αλλιώς! χεχε αυτό το σήμα του κόπιράιτ τι είναι;

@ Σκορπινα, να μην έρχεται καθόλου; Ε όχι δα... το ήθελε αλλά δεν του γίνε.. χαχαχα! Σιγά μηντον άφηνα! Καλά τα πάω γενικά! Στα προσωπικά σταθερά, τίποτα! Στα άλλα όλα μια χαρά! Φιλιά!

@ Ѧαяʏ-Ǥιиɢɛя©, Καλές αυτές οι γιαγιούλες ναι! :) Έχω μια καλή θέση στη δουλειά, το θέμα όμως είναι στα ψηλά πατώματα.. :) Και εσύ σήμα κόπιράιτ; τι είναι;;;

@ Ιθάκη-man, Για το σαλόνι; Ε όχι είπαμε.. για μένα τουλάχιστον στο φανταστικό μου σπίτι.. θα προτιμούσα κάτι πιο ζωντανό.. ;)

@ iLiAs, ευχαριστώ πολύ Ηλία!!! Επίσης!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Περνω οπως παντα να ευχηθω μια ομορφη εβδομαδα με τα λιγοτερα προβληματα,Aργω μερικες φορες να ερθω απο εδω αλλα δεν ξεχνω.Nα εισαι παντα καλα και να βρισκω ανοιχτο το μπλοκοσπιτο σου!!!
Το συστημα δεν θ αλλαξει ποτε!!!!

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ηφαιστιωνα!
γιατι δε μπορω να γινω μελος στο μπλογκ σου;

Hfaistiwnas είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS, δεν πειράζει βρε Σκρούτζ!!! χεχε Καλή εβδομάδα να έχουμε!

@ anisixos blogakis, κανείς δεν μπορεί, δεν έχω βάλει το γκάτζετ αυτό!

V. είπε...

Καλημέρα...
Σου έχουν σπάσει τα νεύρα ε? Σε καταλαβαίνω...
Ήξερα ότι αυτά γινόντουσαν πριν συνειδητοποιήσουμε το μαύρο το χάλι μας....
Γίνονται ακόμα? Δεν το πιστεύω πραγματικά....Τι άλλο πρέπει να γίνει γαμώτο για να βάλουν κάποιοι μυαλό? Τι άλλο...

Έλεοσ πια!!!

Λιακαδα © είπε...

Το σημα του copy right ειναι για να σε ξεχωριζουν απο τις ...κοτες! ;)p

Λιακαδα © είπε...

Καλα δεν λεω βρε Μαιρουλα? (Ginger)

Hfaistiwnas είπε...

@ V., ακριβώς, μετά από τόσα που έχουμε ακούσει, τα ίδια κάνουν!!!

@ Λιακαδα © , ναι βρε το ξέρω, το αγοράσατε (αγοράζεται;) ή απλά το βάλατε;