Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ψίχουλα..

Καλησπέρα!

   Πήγαινα το πρωί στη δουλειά, κατεβαίνοντας τα τελευταία σκαλιά για το κτήριο των γραφείων, βλέπω μια γιαγιά σε ένα παράθυρο που βγάζει ένα τραπεζομάντιλο να το τινάξει∙ και το τίναξε και έφευγαν από μέσα οι χαρτοπετσέτες. Ήταν και πρωί, ένιωθα και το λαιμό μου χάλια, είπα να μην αρχίσω τις νουθεσίες σε γριά γυναίκα και ξελαρυγγιαστώ να με ακούσει. Καλά πες, από οικολογική συνείδηση μπορεί να μην έχει, δεν είχαν και στην εποχή της κάδους ανακύκλωσης αλλά όταν μαζεύεις ένα τραπέζι αφήνεις τα μισά πάνω; Αν είχε πετσέτες πάνινες όπως στην εποχή της, θα τις πετούσε; Έτσι μου έφτιαξαν τα νεύρα πρωινιάτικα πήγα και στο γραφείο μου ανέβασε την πίεση ο νέος υπάλληλος που του δίνεις δουλειά για 2 ώρες και σου κάνει 5 και όταν του δίνεις παραπάνω σου λέει ότι δεν προλαβαίνει. Είναι να τραβάς τις κοτσίδες σου.
    Μιζέρια και εκεί, μου 'ρχεται να μην μιλάω σε κανέναν εκεί μέσα. Βασικά ένα άτομο φταίει, που κάνει σαν μικρό παιδί, δημιουργεί πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει, κλαψουρίζει και αναλώνεται στα ίδια κάθε μέρα σχεδόν. Δεν λέω, γκρινιάζω και εγώ, αλλά όχι και έτσι, και να νομίζει ότι κάποιος είναι και ότι τα κάνει όλα όπως πρέπει, και πάντα να είναι ο πιο έξυπνος, γμτ δηλαδή, μεγάλος άνθρωπος και δεν βάζει μυαλό. Καλά ήμασταν όσο είχε άδεια. Θα σκάσω αλήθεια! Ώρες ώρες μου βγαίνει μια ψυχρότητα απέναντί του και σκέφτομαι ότι δεν πρέπει, τι φταίει και αυτός, η πίεση τον έκανε έτσι, τα προβλήματα και η παραπανίσια εξυπνάδα.. τι να πω.. μετά ηρεμώ, τα σκέφτομαι λιγάκι και τα ξεχνάω.
      Επίσης, αυτός που ξεμυξιάζεται στα πλακάκια του μπάνιου, συνεχίζει να το κάνει και μετά την προειδοποίηση με το χαρτί που βάλαμε. Μα πείτε μου, ποιός μπορεί να είναι τόσο σιχαμερός, αηδιαστικός, αγενής, ηλίθιος καλύτερα να πω.
     Υγρασία φουλ. Βροχές.. βροχές.. και πάλι βροχές.. Το σπίτι στάζει από παντού. Είναι που δεν ανάβω και το καλοριφέρ συχνά και δεν στεγνώνει ποτέ. Το Καλοκαίρι θα στεγνώσει μια και καλή με τις ζέστες. Ίσως τότε κλείσει καλά και το παράθυρο που έχει φουσκώσει. Φτάσαμε να πηγαίνουμε στη δουλειά πριν από την ώρα μας για να ζεσταθούμε. Άσε που και εκεί τα ανοιγοκλείνουν τα καλοριφέρ πια και είμαστε μια με ζακέτα μια χωρίς. Δεν πειράζει όμως, να σκληραγωγηθούμε λίγο.
     Το Σκ ήταν επίσης μουντό, βροχή, υγρασία, συννεφιά, καθόλου ήλιο. Νομίζω μας κούρασε!  Το μόνο που με χαροποιεί είναι ότι τις δυο προηγούμενες μέρες είχαμε καλό καιρό, έστω και αυτό καλό ήταν. Μπήκε η Άνοιξη (καλό μήνα να έχουμε) πια, μεγάλωσε και η μέρα και από εδώ και πέρα ό,τι Χειμώνας και να έμεινε θα είναι για λίγο! Οι πρασινάδες τώρα μοιάζουν διαφορετικές και έτοιμες για την νέα εποχή.
     Άντε και καλό υπόλοιπο εβδομάδας..



     

31 σχόλια:

Ben Provis είπε...

Tουλάχιστον σε αποζημειώνει το τοπίο. Όπως και να το κάνεις, άλλο να βλέπεις τις πάπιες στη λίμνη κι άλλο τα "παπιά" στον Κηφισό να κολυμπάνε!
Φιλιά

BUTTERFLY είπε...

Όλα οσα ειπες πολυ εκνευριστικα! Αλλα με τετοιες εικονες, ειναι δυνατον να μην χαλαρωσεις;;;

apos είπε...

Πρέπει να αλλάξετε το σημείωμα στην τουαλέτα: «Ξέρουμε ποιος είσαι εσύ που ξεμυξιάζεσαι και θα σου στείλουμε τις μύξες στο σπίτι».

Θα δεις που θα σταματήσει.

Να μου φιλήσεις την πόλη.

ola de palabras... είπε...

Δεν ξέρω τι σόι γιαγιάδες κυκλοφορούν εκεί πάνω, πόσοι γκρινιάρηδες και πόσοι σιχαμένοι, αλλά φρονώ ότι αξίζει πολλά η πόλη που κατοικείς! Αν μη τι άλλο οι περίπατοι θα είναι θαύμα εκεί πέρα!
Ψυχραιμία λοιπόν και η Άνοιξη είναι γύρω μας και όλα θα φτιάξουν σιγά-σιγά. Ακόμα και το παράθυρο!
Φιλί!

rugaru είπε...

Είχα ένα φίλο που σπούδαζε εκεί και πάντα έλεγε τα καλύτερα για την Καστοριά και τα χειρότερα για τους Καστοριανούς. Μάλλον είχε δίκιο τελικά!

Τα νεύρα είναι απολύτως δικαιολογημένα. Όλοι είχαμε ένα δύσκολο χειμώνα και οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί. Να δεις πόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα τώρα που φτιάχνει ο καιρός...

BLUEPRINTS είπε...

καλό μήνα μικρέ μου και να δεις η Άνοιξη που μπαίνει γερά θα είναι η αιτία που και τα νεύρα θα περάσουν κι όλα θα τα βλέπεις διαφορετικά, φιλιά

b|a|s|n\i/a είπε...

έπρεπε να μάζευες τις πετσέτες να τις άφηνες στην τουαλέτα. :) :P
κατά τα άλλα όντως να αισθάνεσαι τυχερός με τέτοιο τοπίο γύρω σου. αργά ή γρήγορα τις βρίσκουμε τις ηρεμίες μας και όλα τα μικρά και τα μεγάλα που μας νευριάζουν τα αφήνουμε στην άκρη.
φιλιά πολλά!

Hfaistiwnas είπε...

@ Ben Provis, ναι δεν λέω! Μου φτιάχνει τη μέρα πάντα! ΝΑ βλέπω λίγη λίμνη! Στον Κηφισό; Το σκέφτεσαι; Μαύρα θα ήταν!

@ Christina Leli, χαλαρώνω μόλις βγαίνω από το γραφείο! :)

@apos, λες ε; Μην το θεωρήσουν απειλή και φέρουν την αστυνομία! χαχαχα! Θα στη φιλήσω! :)

@Αθηνά, ναι αξίζει! Όλα θα φτιάξουν με την Άνοιξη! Ναι όντως! Την περιμένω!

@ rugaru, όμως δεν έχω κανένα παράπονο από τους Καστοριανούς.. ο κύριος που λέω δεν είναι Καστοριανός.. όπως και εγώ δεν είμαι.. προσωπικά μου φέρθηκαν τέλεια.. ας ελπίσουμε πως είναι μόνο ο Χειμώνας!

@ BLUEPRINTS, λες ε; Το περιμένω, γιατί φέτος ο Χειμώνας ήταν αρκετά μελαγχολικός! Φιλιά!!!!

@ b|a|s|n\i/a, πλάκα μου κάνεις και εσύ; Αυτός που το κάνει δεν θέλει πετσέτες, ξύλο θέλει ή μπετόν στη μύτη να πετρώσει να μην καναβάλει το δάκτυλο μέσα! Φιλιάα!

karkinos7 είπε...

Την Καλησπέρα μου...Μας σάπισε φέτος με τις βροχές και ανυπομονώ για τον ήλιο!!!
Κάνε καμιά βόλτα και για εμάς στη λίμνη!!!
Φιλιά Πολλά!!!

ria είπε...

ηφαιστιωνάκο, σε όλες τις δουλειές πάντα υπάρχει ένας μαλάκας!
όλοι τα ίδια περνάμε!

φιλιά αγόρι μου και καλά να περνάς στην ονειρεμένη πόλη σου!

ΦΟΥΛΗ είπε...

Καλό μήνα ΗΦ μου,υπομονη όλα θα αλλάξουν ήρθε η Άνοιξη και έχει σκοπό να μείνει...
φιλιά

Evanescence είπε...

Οι κύκνοι στη λίμνη Φανταστικοι!!!

Πολύ ωραία περιοχή!!

:)

Ανώνυμος είπε...

Μιλάς για γριούλα Ηφαιστίωνα..Δεν σκέστηκες ότι μπορεί να τά΄χει και χαμένα; Και τι είναι οι χαρτοπετσέτες μπροστά σε μπάζα,λάδια,υπολείμματα τροφίμων και τόσα άλλα απόβλητα που συναντάμε όταν κάνουμε περιπάτους;

Για υπαλλήλους που δεν δουλεύουν θάπρεπε να είχατε την δυνατότητα να τους στέλνατε να δουλεψουν έστω και για λίγο σε άλλες κρατικές υπηρεσίες της δυτικής Ευρώπης.Για να καταλάβουν επιτέλους τι εστί ρυθμός εργασίας!
Μη χολοσκάς όμως με τις ηλιθιότητες άλλων.

Φιλικά

Υπερμίκης

dyosmaraki είπε...

Ασε όλοι είμαστε "κάπως" φέτος.Είναι το ζόρι που τραβάμε όλοι με το κρύο και όλα τα υπόλοιπα.
Για τις υγρασίες μια γειτόνισα μου είπε και αγόρασα 2 μικρά πλαστικά δοχεία που λέγονται "υδροσυλλέκτες" (απο το σούπερ μάρκετ) και απορροφούν την υγρασία με αποτέλεσμα να μην πηγαίνει η υγρασία στους τοίχους. Μια όμορφη και ευχάριστη εβδομάδα εύχομαι...Καιρό είχα να περάσω από τα μέρη σου...

Hfaistiwnas είπε...

@ karkinos7, μας σάπισε όντως και πάνω που είπαμε θα φτιάξει.. πάλι βροχές σήμερα!!!

@ ria, άσε ναι! Και μη χειρότερα! :)

@ ΦΟΥΛΗ, αυτό περιμένω! Να αλλάξει κάτι ;)

@ Evanescence, ευχαριστώ! Είναι ναι! Φιλιά!!!

@ Υπερμίκης, ναι κάλλιστα θα μπορούσε να τα έχει και χαμένα. Σχολιάζω όμως αυτό που βλέπω και όχι υποθετικά. Δεν φαντάζομαι και οι κρατικοί υπάλληλοι των άλλων χωρών να διαφέρουν πολύ.. όσο για το ρυθμό ναι, κάποιοι χρειάζονται ραβδί!

@ Dyosmaraki tis paradosis, ναι ακριβώς! Αλλά τώρα θα φτιάξουν με τη ζέστη που θα ρθει! Υδροσυλλέκτες; Θα το ψάξω! Φιλιαααα!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Xenoudis - Ξενούδης είπε...

Τα βάσανα της υπηρεσιακής συμβίωσης τα βρίσκουμε παντού και σε όλα τα επίπεδα (δεν βλέπεις ο "πρωθυπουργός" τί τραβάει με τους φωστήρες/σωτήρες του...). Αυτό για πενιχρή παρηγοριά, η κοινωνική καχεξία είναι γενική.
Για το ξύλινο παράθυρο που δεν κλείνει: με γυαλόχαρτο να τρίψεις το σημείο που εμποδίζει.
Θάρρος! Το καλοκαίρι φτάνει!
Ξενούδης

Stefanos Max είπε...

αν θες παρε μερος στο μπλογκοπαιχνιδο μου :
http://stefanosmedia.blogspot.gr/2013/03/blog-post_17.html

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Hfaistiwnas είπε...

@ Xenoudis - Ξενούδης, θα το τρίψω αν δεν κλείσει το Καλοκαίρι ναι! Αναγκαστική υπηρεσιακή συμβίωση.. :)

@ Stefanos Max, ευχαριστώ!

Stefanos Max είπε...

γεια σου συναδελφε!
αν θες πες μου την αποψη σου για κατι που με απασχολει :
http://stefanosmedia.blogspot.gr/2013/03/blog-post_19.html


επισης, αν θες γινε μελος στο μπλογκ μου :)



Leviathan είπε...

Λέμε όχι στη μιζέρια! :) υπέροχες οι φωτογραφίες!! καλό μεσημέρι!!!!

efhbos είπε...

Τωρα ηρθε η ανοιξη!!
Ολα φανταζουν πιο ρομαντικα :)

Ephemeron είπε...

Μπορα ειναι και καποτε θα περασουν ολα. Προσπαθησε να δεις τα πραγματα απο την αστεια τους πλευρα, βοηθαει στο να μην ανεβαινει η πιεση.
Δυστυχως μερικοι "ανθρωποι" δεν προκειται να καταλαβουν ποτε τους...

Gay and Young είπε...

Χαίρομαι που ακόμη πηγαίνω σχολείο, μόνο αυτό θα σχολιάσω για τις αφόρητες στιγμές στη δουλειά σου. Επίσης, όσο κι αν γκρινιάζει ο οποιοσδήποτε για την καθημερινότητά του δεν μπορεί παρά να μείνει άφωνος από αυτή την καταπληκτική θέα που ξεδιπλώνεται στις φωτογραφίες σου.. Οι ηλικιωμένες, τουλάχιστον οι περισσότερες, ήταν είναι και θα είναι έτσι εκτός κι αν εμείς κάνουμε κάτι για να τους εμφυτεύσουμε μία οικολογική συνείδηση που το κράτος τους στέρησε. (όχι ότι το κράτος προσέφερε απλόχερα σε εμάς παιδεία και οικολογική συνείδηση αλλά εμείς έχουμε όπως και να το κάνουμε περισσότερες εμπειρίες και γνώσεις για να ξέρουμε πέντε πράγματα παραπάνω..)

Marina είπε...

Ενας τρόπος για να σταματήσει ο αγενής να ξεμυξιάζεται είναι να αφήσετε να εννοηθεί ότι υπάρχει κάμερα τύπου "σε βλέπω"..κοντά στους νιπτήρες..εκεί να δείς αν θα ξανατολμήσει!

lydia lou είπε...

keep walking !!
δες τη θετική πλευρά των πραγμάτων γιατί δυστυχώς οι συμπεριφορές των ατόμων δύσκολα αλλάζουν και είναι κρίμα να ταράζεις την ψυχική σου ηρεμία για άτομα που δεν το αξίζουν!! κάνε αυτό που πρέπει για να είσαι καλά με τον εαυτό σου και στους υπόλοιπους πες...."άσε μας κουκλίτσα μου" !!!!!
Καλή υπομονή :-)

roadartist είπε...

Σκέψου πως υπάρχουν χειρότερα. Όπως π.χ. κάποιοι εκεί έξω που θα παρακάλαγαν να είχανε έστω κ αυτή τη δουλειά. Θα τους φαινόταν τέλεια βρεεεε :) Έλα τώρα χαμογέλα. Φιλιά.

Hfaistiwnas είπε...

@ Stefanos Max, γειααα!

@ Leviathan, φιλιά Λεβ! Να είμαστε καλά με υγεία..

@ efhbos, χαχα συμφνωνώ!!!

@ Ephemeron, εμ το ξέρω ότι μερικοί αγρόν αγοράζουν! Τι να πεις..

@ Gay and Confused, κάπως έτσι είναι.. η αλήθεια είναι όσο και αν μου άρεσε η εποχή που πήγαινα σχολείο.. ευτυχώς πέρασε! :)

@ Marina, κάτι παρόμοιο κάναμε και σταμάτησε! :) Ευχαριστώ!

@ lydia lou, αυτό κάνω! Αφήνω τις κουκλίτσες! χαχαχαχα!

@ roadartist, να το σκέφτομαι εννοείται.. σε όλους, η αχαριστία βλέπεις..

lydia lou είπε...

πες τα!! τι να πει κανείς,κάποιοι άνθρωποι δεν θα αλλάξουν...οπλίσου με υπομονή και κουράγιο από την όμορφη θέα!

Tante Kiki είπε...

Ας μην αφήνουμε τέτοια άτομα να μας επηρεάζουν... μας φτάνουν όλα τα υπόλοιπα!!!