Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ξύπνημα με καλή διάθεση

    Χτες Κυριακή, είχα βάλει ξυπνητήρι στις 8:30, χωρίς λόγο βέβαια καθώς ξυπνάω μόνος μου νωρίτερα, έως πολύ νωρίτερα. 8 παρά είκοσι λοιπόν, τέντα το μάτι. Από την προηγούμενη μέρα είδα ότι θα βρέχει οπότε θα έκανα λίγο διάδρομο σπίτι να περάσει η ώρα και μήπως πέσει και η μπάκα. 
    Αλλάαααααααααααααα με εξέπληξε, ανοίγω το μάτι (έχω πάντα ανοιχτά τα παντζούρια το Χειμώνα), έξω απίστευτη μέρα ξημέρωνε, χαρά εγώ....
     Σηκώθηκα, ήπια το λεμόνι με το χλιαρό νερό μου, τσίτωσα σαν να με χτύπησε ρεύμα, ετοιμάστηκα και βγήκα με τα ακουστικά στα αυτιά. Ήλιος με σύννεφα συνέχεια στον ουρανό, όμορφο τοπίο, χειμωνιάτικο, γεμάτο ζωή όμως. 
    Η λίμνη ήρεμη, τα ζώα μέσα σε αυτή ακόμη πιο ήρεμα. Το φως του ήλιου να χτυπάει στη λίμνη, ομίχλη που και που μέσα και έξω από τη λίμνη να ανεβαίνει στις πλαγιές του Προφήτη Ηλία, Ησυχία.. ακόμη και με τα ακουστικά στα αυτιά ησυχία, ναι. Πολλές φορές τα έχω μόνο και μόνο για ομορφιά, που λέει ο λόγος, δεν βάζω μουσική, απλά τα έχω, σαν ασφάλεια μη μου μιλήσει κανένας. Αντικοινωνικότητά; χεχε μπορεί, έτσι μου αρέσει όμως! 
    Καταπληκτική η βόλτα, γύρισα, έκανα μπανάκι και πήγα για ένα καφεδάκι μετά στον κολλητό στο χωριό. Κάτσαμε στον ήλιο σαν τα φίδια και ήπια για πρώτη φορά φέτος φραπέ, για την επιλογή φταίει το φούτερ που φορούσα και έβγαλα τη βέμπελη κάποια στιγμή... 
   Μετά φαί και ύπνο και μετά πάλι καφέ το βροχερό απόγευμα που κατέληξε καλύτερα απ'ότι περιμέναμε καθώς είχαμε στην παρέα μας ένα φίλο από τα παλιά.. όχι τα πολύ παλιά.. πέρασε ο καιρός αλλά μεταξύ μας ήταν σαν να μη πέρασε μια μέρα.. 
     Ευτυχώς έχω κόψει γενικά το καφέ με καφεΐνη και έχω συνηθίσει τον ντεκαφεϊνέ, αλλιώς θα τα είχαν παίξει τα νεύρα μου. Επίσης η νέα μόδα του εσπρέσο αμερικάνο με έχει κερδίσει. Τρελαίνομαι! 
     Κατά τ' άλλα δεν έχει αλλάξει τίποτα.. συνεχίζουμε δυναμικά με ταξιδάκι στο τέλος της εβδομάδας στην Πάτρα για Σαβ-Κυρ- Δευ. Δεν μου αρέσουν τα καρναβάλια, αλλά (έχω το σκοπό μου) θα πάω να στηθώ  με μια λεκάνη στο άρμα που θα πετάει τις σοκολάτες.. και ότι βρέξει.. θα φαγωθεί.. χαχαχαχα! Επίσης σκέφτομαι και την εναλλακτική του σεντονιού, μεγαλύτερη επιφάνεια, περισσότερες σοκολάτες!!! χαχαχα!

Μια νέα εβδομάδα ξεκινά! Καλή να είναι. Σας φιλώ! Καλημέρα!

22 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Το κειμενο μου απεπνευσε μια γαληνη που δεν κρυβω οτι ζηλεψα...Καλημερα και καλη εβδομαδα!

librarian είπε...

Ωραία Κυριακή είχες και οι φωτογραφίες από τη λίμνη είναι πάντα εξαιρετικές!
Καλή εβδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα, καλή η λύση του σεντονιού, αλλά δεν ξέρω πόσο βολικό θα είναι. Έχε τη λεκάνη και κράτα μαζί σου και μια απόχη για αυτές που τις πετάνε ψηλότερα!
Ζηλεύω τις βόλτες σου στη λίμνη (με την καλή έννοια)!
Ναι, βόλτες με τα ακουστικά. Κι ας είναι μόνο για να μην σου μιλήσουν. Κι ας σε πουν αντικοινωνικό. Δεν πειράζει. Κι εμένα με λένε σνομπ. Δεν έγινε και κάτι... Ίσα-ίσα που μερικές φορές με βολεύει!
Καλημέρα, λοιπόν, και καλή εβδομάδα!

ΥΓ. Καλά να περάσεις στο καρναβάλι και να μαζέψεις όσε πιο πολλές σοκολάτες μπορείς!

ΥΓ.2 Φιλί!

mahler76 είπε...

Θα πας Πάτρα να κάνεις επιδρομή στις σοκολάτες;;; Επικροτώ και στηρίζω πλήρως!! Καλή σου μέρα αγορίνα μου.

BLUEPRINTS είπε...

κράτα την καλή διάθεση (και τις συμβουλές του ανεκπλήρωτου, κάτι ξέρει αυτή...), φιλιά και να είσαι καλά

Ben Provis είπε...

Τη θέα απο τον Προφήτη Ηλία την θαύμασα πριν λίγο καιρό. Όσα τα ζώα στη λίμνη τα τάιζα κάθε μέρα που ήμουν εκεί. Άκρως χαλαρωτικό.
Καλά να περνάς.

xristin είπε...

Πολύ όμορφη και χαλαρωτική η αφήγηση μιας Κυριακάτικης και συννεφιασμένης μέρας!
Πολλές φορές αυτή η καθημερινότητα με τις συνήθειες της είναι τόσο μα τόσο σημαντική που μόνο όταν την χάσουμε την καταλαβαίνουμε!
Να περνάς καλά και να ψαρέψεις πολλές σοκολάτες

Ξενικός είπε...

ώστε σοκολατάκια, ε;...
να ντυθείς κακαόδενδρο και να μοιράζεσαι τα... λάφυρα με τίποτα παλικάρια που μοιραία θα βρεθούν στο δρόμο σου! Ποιος ξέρει, πίσω από τα προσωπεία κάτι μπορεί να προκύψει...
και να γυρίσεις πίσω στην Καστοριά πλήρης εξαίσιων αισθημάτων.
Ξενικός

Hfaistiwnas είπε...

@ BUTTERFLY, είναι απίστευτο το τοπίο, σε γαληνεύει πραγματικά.. καλό απόγευμα!

@ librarian, ευχαριστώ πάρα πολύ! Επίσης καλή!!!

@ Αθηνά., εεεε να κρατάω και λεκάνη και απόχη; Δεν θα μπορώ να κουνηθώ! Βολεύει να μη μιλάς ναι, θες να χαζέψεις βρε παιδί μου, να χαθείς στην ομορφιά και την ησυχία.. Ευχαριστώ πολύ! Καλές απόκριες!

@ mahler76, αφού δεν θα μπορώ να κάνω στα πιπίνια, θα κάνω στις σοκολάτες! χαχαχαχα! Καλησπέρα!!!

@ BLUEPRINTS, ποιά ξέρει και ποιό ανεκπλήρωτο; Διάθεση πολύ καλή! Πάντα!!

@ Ben Provis, ήρθες μέχρι εδώ; Πως και έτσι βρε; Μπράβο και δεν είπες και τίποτα, έστω σαν ανακοίνωση!! Καλά να περνάς επίσης! Και μη σε παίρνει από κάτω!

@ xristin, έτσι ακριβώς είναι! Άμα τη χάσω δεν θα μου ρθει καλά! :) χαχαχα ευχαριστώ! Να σαι καλά!

@ Ξενικός, σοκολάτες είπα.. χαχαχα δεν θα ντυθώ κάτι! Δεν μου αρέσει! Τώρα αν πει κάτι η παρέα θα δείξει! Τα αισθήματα τα θέλω στην Καστοριά όχι στην Πάτρα!!!

Ανώνυμος είπε...

Χμ, αγαπητέ μου Ηφαιστίωνα, όταν ο BLUEPRINTS λέει ανεκπλήρωτο, εννοεί εμένα! Και επειδή γνωρίζει ότι έχω αδυναμία στις σοκολάτες, εμπιστεύεται τις συμβουλές μου στην απόκτησή τους!
Καλό βράδυ!

vassiliostales.wordpress.com είπε...

Να ξερες πόσο σε νιώθω. Κι εγώ ντεκαφεινέ. Εμένα μου την κόψανε την καφείνη δεν είχα επιλογή. Αλλά κι εγώ τελευταία περνάω καλά με ένα καλό ντεκαφεινέ αμερικάνο!

Hfaistiwnas είπε...

@ Αθηνά.., χ Αθηνά μου, μία έπιασα μόνο! χαχαχαχα!

@ Vassilios' Tales, με νιώθεις σε ποιό τομέα;;;; Αμερικάνο, δυναμικά! Γιατί σου έκοψαν την καφεΐνη εσένα;

Ανώνυμος είπε...

:) τώρα μπορώ κι εγώ!

Ανώνυμος είπε...

εγώ το παράκανα με τους καφέδες (10-15 την ημέρα) και μια μέρα χάλασαν τα υδραυλικά εντελώς με αποτέλεσμα να μην μπορώ τώρα να καταναλώσω καφείνη. τείνη και σχεδόν ότι λήγει σε -ίνη και είναι ανεβαστικό.

Hfaistiwnas είπε...

@ vassiliostales, είδες που σ'έφτιαξα; χαχαχα Ένας φίλος μου είχε πάθει έλκος και του τα είχαν κόψει αυτά! Προσωπικά δεν έπινα ποτέ πάνω από 2-3, αλλά έχω κάνα τρίχρονο που τους έκανα όλους ντεκαφεϊνέ εκτός από τους πολύ πρωινούς καφέδες. Με επηρεάζουν στον ύπνο..

kat. είπε...

..η εβδομάδα πάντως όντως εξελίσσεται όμορφα. διαφωνείς..


υγ. καλώς σε βρήκα ξανά και εσένα!

Hfaistiwnas είπε...

@kat., ναι είναι μια χαρά! Ελπίζω και η δική σου!!!

Roadartist είπε...

Ax βρε Ηφ, πόσο θα ήθελα να βολτάρω στην Καστοριά, στη λίμνη και στα βουνά της, τώρα βέβαια πέρασε ο χειμώνας, πάει και η ομίχλη της... του χρόνου (λέμε) ίσως :)

Hfaistiwnas είπε...

@Roadartist, και του χρόνου καλά είναι! Να μας επισκεφτείς! Είναι πανέμορφα όλο το χρόνο!

Crazy Tourists είπε...

Τι 8 παρά 20 πουλάκι μου; Κοκόρι είσαι; Α πα πα!!!! Κοιμήσου καλέ λέμε, ρώτα κι εμένα! Αν με αφήσεις τρεις μέρες θα κάνω να ξυπνήσω!! :P

Τρελοτουρίστρια

ΥΓ. Οι βόλτες στη λίμνη απλά δεν παίζονται!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Πέρασα να πω ένα γειά, μία Αχτιδένια αγκαλίτσα και ευχές να είσαι καλά.

Hfaistiwnas είπε...

@ Crazy Tourists, φταίει η συνήθεια! Αλλά μ'αρέσει! Μου φαίνεται σαν να έχω όλη την ημέρα μπροστά μου! Ευχαριστώ πολύ! Φιλιά!

@ αχτίδα , ανταποδίδω!!! :)