Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Ακρίβεια

 Καλά όχι πως σας είπα κάτι νέο. Αλλά όλα πήραν φωτιά, μαζί με τα πατζάκια μας.

Μια - δυο φορές την εβδομάδα παίρνω και τρώω από ένα μαγαζί με καταπληκτικό junk food. Ε λοιπόν, το συγκεκριμένο μενού που παίρνω (δεν το έχω αλλάξει εδώ και πολλάαααα χρόνια) όταν ξεκίνησα να το αγοράζω κόστιζε 9.20. Ήταν και χρόνια οικονομικής κρίσης και οι τιμές ήταν καλές. Τώρα λοιπόν, αυτό το ΣΚ που πήρα έγινε η τελευταία αύξηση φτάνοντας μετά από όλα αυτά τα χρόνια να κοστίζει 11.40. Που σημαίνει 2.2 ευρώ πάνω μέσα σε 7 χρόνια περίπου. 

Βλέπω τις αυξήσεις που πήραν όλα τα αγαθά, οπότε και δεν πρόκειται να κακολογήσω το μαγαζί που έκανε αυξήσεις στο φαί. Η ΔΕΗ που πληρώνει σίγουρα είναι αυξημένη και αυτό και μόνο φτάνει για να κάνεις αύξηση στα προϊόντα σου. Αν βάλεις και τα ζαρζαβατικά, τα άλευρα και όλα τα είδη σούπερ μάρκετ δεν θες και πολύ. Επίσης η πίτσα από το γνωστό μαγαζί που παίρνω πήγε ένα ευρώ πάνω όπως είδα στη διαφήμιση στο φμπ. 

Ο κόσμος θα τα πληρώσει και το κακό είναι ότι και αυτός θα πρέπει από κάπου να κόψει. Η διασκέδαση είναι το πρώτο που θα κοπεί. Αυξήσεις όμως σε μισθούς πόσοι έχουν πάρει; Εγώ είμαι μόνος οκ, δεν έχω οικογένεια να θρέψω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω υποχρεώσεις και θέματα υγείας. Μήπως και στους γιατρούς δεν θα φτάσουν οι αυξήσεις; 

Να αλλάξει κάτι δεν νομίζω. Τα λέμε για να τα λέμε μεταξύ μας να περνάει η ώρα. Να κλαίμε και τη μοίρα μας λίγο, να παραπονιόμαστε, να κλαιγόμαστε, τα γνωστά ωραία της παρέας στη συζήτηση της επικαιρότητας όταν βγούμε για τον καφέ. 

Και έχει και αυτή την μουντάδα με την κωλοσκόνη. Να φύγει να πάει αλλού. Πιάνει και η Άνοιξη τώρα στις ορμόνες μας και πιάνει τρέλα γενικά!

3 σχόλια:

marina vrana είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Πώς πάνε τα πράγματα, Ηφαιστιωνάκο; Χάθηκες βρε.

Hfaistiwnas είπε...

@ Ανώνυμος, Όλα καλά ανώνυμε/η! Δεν γράφω πια, άλλες ασχολίες ... Ελπίζω και εσύ καλά!