Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Κάπως μπερδεμένος

Εκεί που δεν το περίμενε κανένας, αποκτήσαμε ένα σόι διχασμένο. Δύο οικογένειες τρώγονται και εμείς ουδέτεροι. Πριν κάμποσο καιρό, καυχιόμασταν για το πόσο δεμένο σόι είμαστε. Τελικά για τίποτα δεν πρέπει να είσαι σίγουρος. Όσο και να θες να αποστασιοποιηθείς, είναι δύσκολο. Θα τα ακούς, θα τα ξανά ακούς και θα εύχεσαι να μην το είχες μάθει ποτέ. Δεν φτάνουν όλα τα άλλα, και αυτό στο κεφάλι σου. Είναι και κάτι άλλα μπλεξίματα και ο χαμός στο σπίτι. Να μην ησυχάζεις ποτέ. Συνέχεια στη τσίτα. Ώρες ώρες σκέφτομαι πως όταν φύγω θα κόψω κάθε επαφή που με χαλάει, μόνο τα τυπικά. Ακόμη και με την οικογένειά μου.


Το μεσημέρι είχαμε διακοπή ρεύματος. Έχει πολύ αέρα και βροχή. Χιόνιζε κιόλας. Τώρα ήρθε το ρεύμα και δεν έχουμε τηλεόραση. Έκατσα στο σκοτεινό δωμάτιο και σκεφτόμουν, έναν μίνι απολογισμό για τις αλλαγές που συνέβησαν σε σχέση με μένα. Είμαι καλά.



Αυτό το Σαββατο-κύριακο ήρθε η ξαδέρφη - κολλητή μου. Δεν είμαστε όπως παλιά. Αυτή αλλού εγώ αλλού. Το τηλέφωνο μία στο τόσο, γιατί και οι δύο δουλεύουμε, γιατί ξεχνιόμαστε, γιατί δεν έχουμε κάρτα, γιατί έχουμε βγάλει ο ένας τον άλλον απο την καθημερινότητά μας. Μπορεί να σκεφτόμαστε ο ένας τον άλλον αλλά μένουμε εκεί. Δεν έχω παράπονο, όταν είμαστε μαζί νιώθω μια σιγουριά που δεν νιώθω με άλλον άνθρωπο. Ήρθε για τριήμερο, βγήκαμε για καφέ με άλλα ξαδέρφια, όλα καλά. Μιλάμε σήμερα στο τηλέφωνο, είπαμε ότι θέλουμε να βρεθούμε μόνοι μας να τα πούμε. Το θέλουμε και οι δύο. Έχουμε αλλάξει. Εκεί που κάποτε είμασταν (κώλος και βρακί) σχεδόν πάντα οι δυό μας με τις ώρες για καφέ, τώρα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πρώτα ότι έχουμε καιρό να βρεθούμε και μετά να κανονίσουμε. Ένα μεγάλο γιατί. Τελικά δεν βρεθήκαμε, τέλος της εβδομάδας θα είμαστε μόνοι μας στο σπίτι, οπότε θα έχουμε πολύ χρόνο μαζί. Έχουμε τρεις μήνες να κατινιάσουμε.

Κάτι άλλο που σκεφτόμουν. Περιμένω απάντηση σε μία προκήρυξη, είναι 99% σίγουρο. Σκέφτομαι ότι θα περάσω πολύ καλά, καλοί συνάδελφοι, περιβάλλον και πάνω απ' όλα το στοιχείο μου. Αυτό που έμαθα και ξέρω να κάνω καλύτερα. 6 μήνες μόνο. Μάζευε και ας είναι και ρώγες. Μετά έρχονται σκέψεις για μετα συμβάσεως εποχή και φορτώνω, το ξεπερνάω γρήγορα καθώς προσπαθώ να ακολουθώ το "ζούμε το τώρα". Δεν αντέχει η ψυχολογία μου τέτοια πίεση, ήδη είναι σε μια κατάσταση νιρβάνα, και την έχω αφήσει εκεί. Όσο για προσωπική ζωή, δεν το συζητώ, προσπαθώ να μην το σκέφτομαι και να παραβλέπω τις ανάγκες μου.


Θέλω να ανοίξει ο καιρός να αρχίσω να κάνω καμιά βόλτα, να αράζω και να βλέπω το άπειρο των δένρδων, των βουνών, του ουρανού. Δεν αντέχω άλλο μέσα στο σπίτι! Αρχίζω να τα παίζω! Όπως με γαληνεύει η θάλασσα, την οποία δεν έχω χορτάσει ακόμη, έτσι με γαληνεύει και η απλότητα του βουνίσιου τοπίου, βουνά, δέντρα, ήλιος, μυρωδιές, πράσινο που ηρεμεί... ησυχία. Ένα όνειρο που είχα κάποτε ήταν ένα σπίτι στο βουνό, μακριά απο τον κόσμο. Ακόμη το σκέφτομαι. Μήπως είναι αρχή αγοραφοβίας;

Αυτά τα ολίγα. Τα έγραψα κάπως (εώς πολύ μπερδεμένα), δεν υπάρχει συνοχή. Δεν το έκανα επίτηδες. Είστε σαϊνια και θα βγάλετε άκρη.





20 σχόλια:

Dr_MAD είπε...

Έλα μωρέ! Ολα καλά θα πάνε. Τώρα για αυτό με τις πραγματικές ανάγκες που τις υποκαθιστάς για να μην τις βλέπεις το εφαρμόζω καιρό τώρα, οπότε δε σε φοβάμαι. Βλέπω ότι κι εγώ μια χαρά την παλεύω. Κι αυτό, γιατί είμαι σίγουρος πως ό,τι έιναι να έρθει θα έρθει, αρκεί να μην κάνω βεβιασμένες κινήσεις. Υπομονή να ευχηθώ και καλή τύχη με τη θέση (δημόσιος υπάλληλος... join the club)

turigr είπε...

Εύχομαι να πάνε όλα καλά στο τέλος. Άλλωστε μετά την κακοκαιρία, όσο κι αν κρατήσει αυτή, βγαίνει πάντα ένας λαμπερός ήλιος. Λίγη υπομονή χρειάζεται.

ειρηνη είπε...

δεν κατάλαβα τι έγινε με το σοι σου αλλά οτι και να έγινε εσύ μην πάρεις θέση!

με την ξαδέρφη σου στο χέρι σας είναι να τα βρήτε! που το ελπίζω!

stage? για την δουλεια μιλάω!

ελπίζω όλα να φιαξουν και η επόμενη αναρτηση να είναι πιο αισιόδοξη και "μαζί με κόσμο"...

Είδωλο είπε...

Ι do not know δεν εχω σοι οποτε την εχω γλυτωσει
Απο την αλλη να τα μαζεψεις και να μου ερθεις εδω!
Θα περασουμε πολυ ωραια!

Artanis είπε...

Καλησπέρα Ηφαιστίωνα:
1. Με τα σόγια πάντα είναι δύσκολα, εγώ τους έχω διαγράψει σχεδόν όλους, και με τ' αδέλφια μου που είναι σκορπισμένα στις δυο άκρες της Ελλάδας, μιλάμε μόνο από τηλεφώνου...
2. Αν μέχρι τώρα τα έβρισκες με την ξαδέλφη σου, το πιο πιθανό είναι να τα ξαναβρήτε, οπότε μην ανησυχείς...
3. Ο καιρός θα φτιάξει, είναι το μόνο σίγουρο...Ήρθαν και οι σταχτάρες, τις είδα σήμερα, οπότε...
4. Άντε βρε, και 6 μήνες, μπορούν αργότερα να φέρουν την μονιμοποίηση...Μην αγχώνεσαι, όλα θα γίνουν...Συγχαρητήρια...
Φιλιά και καλό βράδυ...

Κώστας είπε...

Για τα σόγια εφαρμόζω το "μακριά κι αγαπημένοι". Και μάλιστα όσο πιο μακριά τόσο πιο αγαπημένοι ;)

orestis είπε...

Φυσικά και όλα θα πάνε καλά!!!

Ααααα.

Πέρνα μια βόλτα από το μλπογκ....ή που σε έφτιαξα ή που σε χάλασα!!!

ΥΓ. Αν σε παρηγορεί ο mad λέει πως έχουν φτιάξει καλό παρεάκι έκεί που σε έστειλα....χεχε

Hfaistiwnas είπε...

@MAD, το κακό είναι ότι έτσι όπως πάει θα συνηθίσω την υποκατάσταση... ευχαριστώ πολύ πολύ! Ας ελπίσουμε ότι θα έρθει γρήγορα αυτό το κάτι σε όλους τους τομείς!! Φιλιά!

@turigr, κάνω κάνω, μάλλον μόνο αυτό κάνω, εδώ που έμπλεξα!!!! Ευχαριστώ πολύ που πέρασες!!

@ειρήνη, καταπάτηση γης έγινε. Εννοείται δεν παίρνω θέση καθώς δεν με αφορά άμεσα! Ευτυχώς όχι stage, σύμβαση έργου είναι. Ειρηνάκι τι εννοείς "μαζί με κόσμο"; Με την ξαδέρφη είμαστε μια χαρά, φάνηκε το αντίθετο ε; Απλά χαλάρωσε η σχέση.

@x-oyranoy, ξέρεις τι φοβάμαι και δεν έχω έρθει ακόμη; Την αβεβαιότητα. Αν θα βρω κάτι να κάνω. Είναι πολλά που σκέφτομαι.Δεν το παίρνω απόφαση.

@artanis, είμαστε καλά με τη ξαδέρφη απλά λίγο χαλαρώσαμε, δεν είμαστε όπως παλιά στο σχολείο... Όσο και να γράψω το σόι, τους βλέπω να τενοχωριούνται, μεγάλωσα με όλο το σόι στο χωριό, τους αγαπάω όλους, δεν αντέχω να τους βλέπω έτσι. Μονιμοποιήση δεν πρόκειται, μας το έχουν πει ξεκάθαρα. Οι σταχτάρες είναι η άμμος; Προμυνήουν την Άνοιξη; Ευχαριστώ πολύ artanis μου, καλό βράδυ!

@κωστας, και καλά κάνεις Κώστα. Ευτυχώς δεν έχουμε εμείς το πρόβλημα, οπότε είμαστε σε ουδετερότητα. Δεν δίνω σημασία αλλά με στενοχωρεί...

@orestis, τι μου έκανες; Κάνω εδώ το σχόλιο και έρχομαι, στην ώρα με πέτυχες. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, αν και εκεί που με έστειλες (φαντάζομαι που) θα είναι δύσκολα τα πράγματα... Φιλιά!!!

b|a|s|n\i/a είπε...

εδώ τσακώνονται οι γονείς για το γιατί πήρες tide και όχι skip, δεν θα τσακωθούν τα σόγια για το χώμα;
οι μεγάλοι έχουν την συνήθεια όσο μεγαλώνουν να φωνάζουν και πιο πολύ, δεν το χω καταλάβει γιατί, αλλά έχω ορκιστεί να μην το πάθω, να χαμογελάς και να τραγουδάς να καλύπτεις τις φωνές...
μεγαλώνεις και συ και η ξαδέλφη σου, αλλάζουν οι ανάγκες σας, που ενδεχομένως να μην μπορεί να καλύψει ο ένας του άλλου. αλλά μην νοιάζεσαι, οι δεσμοί οι γεροί στα πραγματικά δύσκολα, δεν σπάνε...
φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι...
σου εύχομαι ένα σπίτι στο βουνό που να ακουμπά την θάλασσα...

Soula είπε...

Τα σόγια(πέρα απο το γάλα και τον κιμά σόγιας)είναι πικρή ιστορία..
Μακρυά κι αγαπημένοι που λένε γιατί αλλιώς πάντα θα βρίσκεσαι να κατηγορείσαι για πράγματα που δεν έχεις κάνει,που δεν έχεις πεί ή που τα είπες αλλά μεταφέρθηκαν -επίτηδες-λάθος κλπ κλπ(έχω πείρα)

Οπότε ας ζήσουν και χωρίς εμάς(θα τα καταφέρουν πιστεύω).Άσχετο αν θα παραπονιούνται "εε..μας ξέχασες.Σα δε ντρέπεσαι".
Δεν πειράζει αγαπητοί συγγενείς.Θα σας θυμηθώ και θα έρθω να σας δώ κάποια στιγμή.Μόνο που εσείς δε θα με δείτε γιατί θα έχετε το φέρετρο καπακωμένο!!

Hfaistiwnas είπε...

@basnia, οι γονείς δυστυχώς είναι άλλο μεγάλο θέμα. Άλλη φορά μπορεί να το αναλύσω. Αυτές τις ανάγκες που αλλάζουν προσπαθώ να καταλάβω. Η καλύτερη ευχή που μου έχουν δώσει.. ευχαριστώ!

@soula, είπαμε όχι και έτσι! Μακάβριο! Όσο για το μακριά και αγαπημένοι, θα έρθει η ώρα που θα πω αντίο!!! Μάκια! Νέα η φωτό; Κουκλάρα!

Strahd είπε...

Για τα σόγια θα συμφνωνήσω με τον Κώστα. Μακριά κι αγαπημένοι.

Πάντως κάνε υπομονή λίγο κι όλα θα φτιάξουν. Θα το δεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι μια εκδρομούλα να ξεφύγεις. Να ηρεμίσεις. :)

Φιλιά πολλά.

Sogian είπε...

Καλημέρα, Ηφαιστιωνάκο μου!

Τα σόγια είναι για να τσακώνονται. Για να σπάνε τη μονοτονία!!!

Εύχομαι η σύμβαση να έχει την ευτυχέστερη κατάληξη για σένα και να γίνουν όλα όπως τα επιθυμείς. Εγώ μαζί σου... και το ξέρεις!

Με την ξαδερφούλα σου, απλώς, μην αφήσεις το χρόνο να περάσει έτσι... Καμιά φορά αφήνει κενά, τα οποία βαριόμαστε να κλείσουμε! Και δεν είναι σωστό!

Φιλί, μικρέ μου.

tovenito είπε...

ποτέ δεν τα μπόρεσα τα σόγια. αυτό το πρέπει όμως με ακολουθούσε και σε αυτό τον τομέα και αναγκαστικά διατήρησα και διατηρώ ορισμένες τυπικές επαφές με κάποιους. τους φίλους τους διαλέγουμε, τους συγγενείς όχι.
όσον αφορά την ξαδέρφη σου, μου φαίνεται ότι την αγαπάς. κι αν λένε ότι μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται, εγώ δεν το πιστεύω. υπάρχουν άνθρωποι που τους νιώθουμε κοντά μας και χωρίς τη φυσική τους παρουσία. ξέρουμε ότι υπάρχουν κι αυτό μας αρέσει.
ωραία, εγώ σπίτι στη θάλασσα, εσύ στο βουνό, το λύσαμε το θέμα του τόπου διαμονής!

fallen angel είπε...

Διακρίνω μια νοσταλγία η μου φαίνεταί? Πάρε τα πάνω σου γιατί θα εκνευριστώ!!!

Hfaistiwnas είπε...

@strahd, μακριά... ετοιμάζω βόλτα... για λίγες μέρες αλλά θα ξεσκάσω... φιλιά strahdάκο μου!

@ένα πρόσωπο, και εγώ το εύχομαι. Ευχαριστώ πολύ πρόσωπο! Όλα καλά με την ξαδέρφη.. χαλαρώσαμε αλλά όλα θα γίνουν... Φιλιά παιδάκι!

@tovene952, α θέλω και θάλασσα. Ούτε αυτό δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου. Τελικά τα θέλω όλα! Δεν γίνεται να λησμονήσεις ένα άτομο, που πέρασες 18 χρόνια μαζί του... Φιλιά τοβέν μου!

@fallen angel, υπάρχει μία. Μην εκνευριστείς!! θα τα πάρω fallen μου!! Χαίρομαι που είσαι εδώ και παρακολουθείς! Φιλάκια!!! Καλό απόγευμα! Ελπίζω να είσαι καλά!!!

mahler76 είπε...

Εγώ θα ευχηθώ απλά τα καλύτερα σε όλα όσα ανέφερες.
Καλό βράδυ τρελέ.

ειρηνη είπε...

@Hfaistiwnas όχι δεν είπα για την ξαδέρφη σου αλλά για το ότι θες να φύγεις να πας στο βουνό κ.τ.λ.... καταλαβες?
Βγήκατε?

Ωραία που είναι κανονική σύμβαση! με το καλό!

Hfaistiwnas είπε...

@mahler76, ευχαριστώ Μάλερ μου!!!

@ειρήνη, κατάλαβα! Δεν βγήκαμε, το αφήσαμε για το τέλος της εβδομάδας που θα είμαι Αθήνα και θα μείνω σπίτι της, οπότε και θα έχουμε πολύ χρόνο!!!

:)

Ανώνυμος είπε...

Σύνελθε.Σε καταλαβαίνω απόλυτα κι εγώ τα αναρωτιέμαι αυτά μερικές φορές.
Αγοραφοβία δεν έχεις πίστεψε με,είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.
Ελπίζω να είσαι καλά,και να μην καταπιέζεις τις ανάγκες σου για ανθρώπινη επαφή γιατί θα καταντήσεις σαν και μένα.Να περνάς καλά και να προσέχεις.