Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Περί ευγένειας ο λόγος... Νο 1

Ας τα πάρουμε από την αρχή..

Όλο το 2007 δούλευα σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα. Φέτος είμαι ξανά με σύμβαση στο ίδιο ίδρυμα. Ως εργαζόμενος στη βιβλιοθήκη, η δουλειά μου, εκτός απο τα διοικητικά της βιβλιοθήκης, είναι να εξυπηρετώ φοιτητές και καθηγητές. Από τότε που άρχισα να δουλεύω σε αυτό το μέρος κατάλαβα γιατί πολλοί υπάλληλοι είναι συνεχώς στην τσίτα και αγενείς.

Σήμερα όμως με έφτασαν στο αμήν, με έβγαλαν απο τα ρούχα μου ρε παιδί μου. Θα σας διηγηθώ πρώτα κάποια περιστατικά που με σημάδεψαν πέρυσι. Οι διάλογοι είναι σχεδόν αυτούσιοι, καθώς όταν αρχίζω να τσατίζομαι και να ανάβω παθαίνω ένα μικρομπλάκ-άουτ. Θυμάμαι όμως τα περισσότερα.

1) Κάθε βιβλιοθήκη έχει φωτοτυπικό. Τους πρώτους μήνες μας είχαν απαγορεύσει να βγάζουμε φωτοτυπίες στους φοιτητές, εκτός και αν πρόκειται για κάποιο βιβλίο. Έρχεται λοιπόν μια κοπελιά και μου λέει,
"μπορείς να μου βγάλεις μια φωτοτυπία;" Και μου δίνει μία αίτηση.
Της λέω λοιπόν ωραία και καλά, ότι "δεν μπορώ να βγάλω φωτοτυπίες, γιατί μας το έχουν απαγορεύσει" και ότι "μόνο μέρος βιβλίου μπορώ να βγάλω".
"Μα για μία φωτοτυπία;" μου λέει.
"Δεν γίνεται", της λέω, γιατί πρώτον "μας το έχουν α π α γ ο ρ ε ύ σ ε ι" και δεύτερον "μετά θα έρχεστε και θα μου λέτε, γιατί έβγαλες στην κοπέλα, βγάλε μου και μένα" (παιδιάστικο αλλά το κάνουν).
Πόσο πια να το εξηγήσεις; Φουντώνει λοιπόν σαν το παγώνι και τι μου λέει η αθεόφοβη με υφάκι;
"Το ξέρεις ότι είμαι μεγαλύτερη απο σένα;" (28 η κοπελιά απ' ότι έμαθα μετά).
Μένω έκπληκτος, φούντωσα και εγώ, βλέπω τη Δήμητρα (συμμαθήτριά μου και καλή μου φίλη, που έκανε πρακτική στη βιβλιοθήκη) να με κοιτάει με ένα ύφος "Παναγιά μου σώσε μας, ευτυχώς δεν κουβαλάει μαχαίρι". Κρατήθηκα στο ύψος μου και της λέω "το βλέπω, αλλά δεν μπορώ να σου βγάλω φωτοτυπία". Σηκώθηκε και έφυγε τσατισμένη.ΌΟΟχι αγάπη μου έπρεπε να γίνω κακός και να της πω "εγώ όμως τελείωσα και τώρα δουλεύω και εσύ είσαι τριάντα και ακόμη παλεύεις και είσαι αναγκασμένη να εξαρτάσαι απο μένα". Εγωιστικό και σνομπ θα μου πείτε. Θα της φερόμουν όμως χωρίς τύψεις όπως και αυτή. Δυστυχώς δεν είχα το θάρρος να το πω, έτσι για να δω αντιδράσεις. Με πέρασε το αδερφάκι της μάλλον, τί να πω..

2) Κάθε βιβλιοθήκη έχει ένα σύστημα (ανάλογα αν είναι ακαδημαϊκή, δημόσια, ιδιωτική κλπ) για να περνάει τα βιβλία σε βάση δεδομένων. Κάθε βιβλίο για να περαστεί στο σύστημα αυτό πρέπει πρώτα να πάρει ένα ταξινομικό αριθμό. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το περιεχόμενο κάθε βιβλίου, μπαίνει στη ράχη του βιβλίου και βάσει αυτού του αριθμού παίρνει και τη θέση του στη βιβλιοθήκη.
Έρχεται λοιπόν ένας καθηγητής και ψάχνει τα βιβλία του, παίρνει δύο και έρχεται στο γραφείο και μου λέει
"αυτό το βιβλίο μιλάει για αυτό και είναι σ' αυτό το ράφι, αυτό το βιβλίο μιλάει για το ίδιο πράγμα και βρίσκεται στην άλλη άκρη, γιατί;"
Και αρχίζω να του εξηγώ το λόγο. Και ενώ φαίνεται να καταλαβαίνει, γυρνάει και εν ολίγοις μου λέει, το σύστημα αυτό δεν είναι καλό, να το αλλάξετε, να κάνετε παράπονα στους ανωτέρους σας να αλλάξει και λοιπές μπούρδες. Του εξηγώ ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο σύστημα το οποίο χρησιμοποιούν στις βιβλιοθήκες του είδους, και σε όλη την Ελλάδα, του πρότεινα να μπει και στην πύλη που υπάρχουν όλες οι βιβλιοθήκες για να δει. Σούξου μούξου, σηκώνεται και φεύγει.
Ενταξει ρε γαμώτο, μπορεί να μην γνωρίζω το επιστημονικό πεδίο που ανήκει η βιβλιοθήκη αλλά τζάμπα σπούδασα; Τι δουλειά μου την ξέρω (καλά όχι και τέλεια). Δεν ξέρω τι διάβαζα; Και στο κάτω κάτω πήγα εγώ να του πω ότι δεν κάνει καλά το μάθημά του; Πάει και αυτό.. Ξαναήρθε και άλλες φορές και μας έλεγε τα ίδια, απλα του λεγαμε ναι ναι και δεν του δίναμε την δέουσα σημασία. Επιμονή αυτός ο άνθρωπος!!! Συνεχίζεται...

Θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες το ποστ με τα φετινά κατά πολύ πιο "ευγενικά", το οποίο είναι έτοιμο αλλά λόγω έκτασης δεν ήθελα να σας κουράσω...
Τα φιλιά μου!




40 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

έπρεπε να της κούναγες το χέρι με το δαχτυλάκι παρατεταμένο, συνέχεια στο πρόσωπο της, και με το άλλο να της τραβούσες κανα πούπουλο από την παγωνοουρά. χαχα. βρε ηφαιστίωνα ακόμα και που νευριάζεις γλυκά και ευγενικά το κάνεις. καλησπέρες πολλές! λολ

Ανώνυμος είπε...

Θα σου στειλω αν ειναι ημεηλ με σαφεις οδηγιες ευγενικης συμπεριφορας που σπαει κοκκαλα.
Γιατι κοροιδευεις?Εχεις δει τι ευγενικος που ειμαι?Κοιτα τον εκει...ρε μη γελας...σοβαρολογω!!!

Anubis είπε...

Λίγη αιγυπτιακή σοφία για το μικρό μας Ηφαιστίωνα:
μ΄ένα χαμόγελο μπορείς να κερδίσεις περισσότερα από έναν πόλεμο!

δεν υπάρχει λόγος να χάνεις την ευγένεια, δε λέω κάντο για τους άλλους, αλλά δε σε βοηθά να lose your temper.

τις (ευγενικές)ευλογίες μου
Anubis

Elementstv είπε...

Πωπω τι σπαστικια που ηταν αυτη.Θα μου ειχε σπασει τα νευρα αν ημουν στη θεση σου.Αλλα καλα εκανες και κρατηθηκες δεν αξιζε το κοπο....

Κώστας είπε...

Μονορούφι το διάβασα αυτό το κείμενο. Είναι κλασικά παραδείγματα κουτοπονηριάς και έλλειψης τρόπων.

Αλλά περίμενες κάτι καλύτερο;

turigr είπε...

Καλά έκανες και δεν έδωσες συνέχεια στην όλη φάση με την κοπέλα. Δε θα κέρδιζες τίποτα. Όσο για τον καθηγητή, επειδή τους ξέρω πολύ καλά, οι περισσότεροι έχουν την ίδια απαίσια συμπεριφορά: ξερόλες και καβαλημένο καλάμι. Συγνώμη που μιλάω έτσι αλλά έχω κι εγώ υποφέρει πολύ από αυτό το "σινάφι". Περιμένουμε τη συνέχεια.

Hfaistiwnas είπε...

b|a|s|n\i/a, έπρεπε γαμώτο! Είδες, βασικά στρίξιμο λαιμού ήθελα όπως κάνουνε στισ κότες εδώ ή τσεκούρι... χε! Θα μου έμενε και το πούπουλο! Φτερού θα με φώναζαν!! Ντροπή!!

Γ(κ)αμει くま, μην κοιτάς που γελάω, είναι που δεν δουλεύει το μέηλ μου και δεν θα το λάβω (μούσι)!Κατά βάθος είσαι αρκουδάκι casoline! xixi!!

Anubis, πάντα βρε αγάπη μου, με το χαμόγελο στα χείλη είμαι, σαν τους φαντάρους στο τραγουδάκι. Αλλά έχει και η υπομονή τα όριά της! Σπα έχετε στο ναό; Να 'ρθω να χαλαρώσω κάμποσες μέρες...

Elementstv, με τα χίλια ζόρια αγαπητέ... που να δεις το επόμενο ποστ!

Κώστας, όχι βέβαια κώστα μου! Γι' αυτό και φέτος είμαι λίγο χειρότερος.. στους τρόπους μου... με το γάντι πάντα!

turigr, δεν θα έδινα ούτως ή άλλως συνέχεια, απλά η κοπέλα ήθελε κάτι να πει και το είπε, έτσι για να με πικάρει, χέστηκε η φοράδα στο αλώνι, που έλεγε και η γιαγιά μου... όσο για τον καθηγητή, αργά η γρήγορα θα τον βρει τον δάσκαλό του... απο μένα; απο κάποιον άλλο; θα δείξει... θα σηκώσω μπαϊράκι !!!

g for george είπε...

Δεν ξέρεις πόσο σε καταλαβαίνω, Ηφαιστίωνά μου!

Είδωλο είπε...

Το δημοσιο θελει θρασσος, αμα δε το χεις θα σε φανε

Hfaistiwnas είπε...

g for georgeμ :)χαίρομαι george... υπομονή και σε σένα...

x-oyranoy, δεν είναι και τόσο δημόσιο, αλλά δεν θα τους αφήσω ουρανέ, ελπίζω να βρίσκω το θράσσος! Γιατί χρειάζεται, όσο και να είναι κακό!

Μάκια!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Κρίμα θα ήθελα και την συνέχεια, εγώ προσωπικά δεν κουράστηκα καθόλου.

υγ πολύ ευγενικό σε βρίσκω πάντως...

Roadartist είπε...

Παντού αυτή η αγένεια..Τι να κάνεις βρε Ηφαιστίωνα παντως σε καταλαβαίνω..
Καλό βράδυ..καλή ξεκούραση!

Aviator είπε...

Μια χαρά της έκανες της λυσσασμένης.

Στη δική μας βιβλιοθήκη τα έχουμε ανα κατηγορίες. Ο κύριος γιατί παραπονέθηκε? Αν πχ ψάχνεις κάτι για ψυχολογία, όλα μαζί δεν πρέπει να είναι?

revqueer είπε...

Συμβουλές ευγένειας από γ(κ)άμει???????????

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Μια χαρά τα χειρίστηκες και τα 2 πάντως!

Sound Of Freedom είπε...

Τώρα αν σου πω ότι κάπως έτσι συμπεριφέρομαι και γω θα με βρίσεις;; χε χε! Εγώ εχω πει και χειρότερα! Lol! Μωρέ θέμα εξυπηρέτησης είναι, αν ο άλλος δεν εξυπηρετείται γίνεται τούρμπο!! Οι περισσότεροι ξοδεύουμε χρόνο και χρήμα ακόμη και για να πάμε σε μια βιβλιοθήκη! Οπότε τα περιμένουμε όλα ρόδινα! Πάντως είναι άσχημο να μη βγάζουν στους φοιτητές φωτοτυπίες... Ξέρεις πόσα χρήματα εχω πληρώσει για σημειώσεις; Αρκετά. Και απο τη στιγμή που τις περισσότερες φορές μια βιβλιοθήκη ιδρύεται με δημόσιο χρήμα Οφείλει να παρέχει έξτρα υπηρεσίες στους φοιτητές!! Εγώ πλέον το εχω βρει το κόλπο! Όπου δε με εξυπηρετούν και εχω ένα σωρό επιχειρήματα για το αντίθετο τότε γυρνάω και τους λέω: Πολύ ωραία, θα μιλήσεις με το δικηγόρο μου και θα περάσουμε ωραιότατες μέρες μέσα στα δικαστήρια με εσένα και όλο το διοικητικό team! Τέλος! Χαλί γίνονται μετά! Άτιμο αλλά πιάνει! Φιλάκια!!!

Dr_MAD είπε...

1) εγώ νόμιζα ότι θα περιέγραφες κάτι πιο πονηρό με το "φωτοτυπικό" (έχω ένοχο παρελθόν, ναι λοιπόν)

2) μου φάνηκες πολύ gentleman. Δυστυχώς αυτά πληρώνουμε όσοι έχουμε baby face...

3) Συγκινήθηκα που έκλεισες το post πριν της ώρας του, για να είναι compact. Εγώ δεν το κάνω ποτέ με αποτέλεσμα να με διαβάζουν όλοι στο πόδι (πχ δες σχόλιο fevis στο "αμαρτίες γονέων")

4) ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το remix του "Αγάπη". Υποκλίνομαι :-D

Hfaistiwnas είπε...

PAVLOS, :) προσπαθώ βρε Παύλο. Δεν μου φταίνε σε τίποτα τα παιδιά, μήπως και εγώ δεν πέρασα τα ίδια; Φέτος θα το κόψω... ;):)

Roadartist, Άστα αν η αγένεια ήταν ιός, δεν θέλω να φαντάζομαι πόσοι θα είχαν μείνει πάνω στη γη...

Aviator, Και που είσαι ακόμη! Ακριβώς! Σκέψου όμως αν όλα τα βιβλία μέσα σε μία βιβλιοθήκη μιλάνε για ψυχολογία; Δεν πρέπει να τα βάλεις σε μία σειρά; π.χ. Ψυχολογία και παιδί θα πάει εδώ, αλλά ψυχολογία και Θεός θα πάει αλλού. Γιατί; Παιδική ψυχολογία είναι κλάδος της ψυχολογίας, ενώ Ψυχολογία και Θεός μιλάει για ψυχολογία σε σχέση με το Θεό, φιλοσοφεί κοινώς, ναι μεν θα μπει στα ράφια της ψυχολογίας αλλά ξεχωριστά. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. Είναι πολύ χοντροκομμένο το παράδειγμα καθώς λαμβάνουμε υπόψην και τα περιεχόμενα του βιβλίου. Όσο για τη βιβλιοθήκη, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Θα πρωτιμούσα τις κατηγορίες αλλά...

revqueer, αφήστε τον Γκάμει ήσυχο βρε, την έχει την ευγένειά του! thanks!

Μπέμπης, γιατί να σε βρίσω βρε; Ο καθένας κουμάντο στον εαυτό του! Μα και οι υπάλληλοι ξοδεύουν χρόνο και χρήμα ή μήπως πρέπει να έχουν την υπομονή να ανέχονται τον χαβά του καθενός; Αυτό ακριβώς, επειδή δεν τα περιμένω όλα ρόδινα είπα και εγώ να αλλάξω λίγο.. προς το χειρότερο... :) Αν είναι απαγορευμένο, όχι δεν θα σου βγάλω, δεν πα να φέρεις και τον Άνθιμο... Και εγώ έχω χαλάσει πολλά λεφτά σε σημειώσεις. Η βιβλιοθήκη είναι βιβλιοθήκη δεν είναι φωτοτυπάδικο, δεν υποχρεούται να βγάλει σημειώσεις, εκτός και αν πάρει εντολή.. ανάλογα και το ίδρυμα βέβαια.. Φιλιά!!!

MAD, πονηρό;; μμμ μη μου βάζεις ιδέες και έχω σταμπάρει και κάνα δυό.... εγώ δεν έχω baby face, γιατί τα πληρώνω; Μα Madάκο μου, πρέπει να σκεφτόμαστε και τους αναγνώστες μας. Μήπως να αρχίσεις να το σκέφτεσαι; Αλλά και πάλι έχεις άλλου στυλ μπλόκ, ασχολείσαι με διαφορετκά πράγματα και γράφεις συχνά. Οπότε καλύτερα ολόκληρα. τι να πω δεν ξέρω.. σκέψου το... Δεν είναι τέλειο το "αγάπη";;; :):)


Καληνύχτα και φιλάκια σε όλους!!!!

Υπερμίκης είπε...

Για την τσατισμένη κοπολιά:Αν σε τραβούσε ερωτικά δεν θα της έκανες τη χάρη;
Όλο και θα έκανες μια-δυο εξαιρέσεις Ηφαιστίωνα..
Απατώμαι;

mahler76 είπε...

Άχ ήθελα να αφήσω ένα σχόλιο για αστείο αλλά δεν γνωριζόμαστε τόσο καλά ώστε να μήν το παρεξηγήσεις, οπότε θα πω απλά, ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑ.

Strahd είπε...

Εγώ ξέρεις τι θα έλεγα στην *γκουχ*σκρόφα*γκουχ* που σου είπε ότι είναι μεγαλύτερη; "Καλά είστε 50αρα; Και δεν σας φαίνεται... Μπράβο, καλά κρατιέστε!"

:p

Καλημέρα.

Hfaistiwnas είπε...

Υπερμίκης, έκανα πολλές εξαιρέσεις αγαπητέ, όταν μπορούσα έκανα, όταν υπήρχαν λίγα άτομα στη βιβλιοθήκη κυρίως. Οπότε και να με τραβούσε ερωτικά, δεν θα το έκανα αν είχε κοσμό, θα ερχόντουσαν όλοι μετά να μου την πούνε. Κατάλαβες τι γίνεται; Δεν είχα πρόβλημα να βγάλω! Τις αλυσιδωτές αντιδράσεις φοβόμουν και μην το μάθει κάνας καθηγητής. Ευτυχώς μας το επέτρεψαν ξανά μέσα στο εξάμηνο και σταμάτησα να έχω το άγχος. kisses!!!!!

mahler76, καλημέρα Μάλερ, αφού δεν το βάζεις, τι το λες παιδί μου; Για να μείνω με την απορία;

Strahd, ε δεν μου έβγαινε να την ειρωνευτώ.. πλάκα θα είχε όμως, θα μου έφερνε καμιά τσάντα στο κεφάλι! χεχε!!


KAΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε RevQ,πιστεψε με πως κρυβω τοσες δοσεις καλωσυνης τις οποιες αν αποφασισω να εκδηλωσω *Πραγμα σπανιο* σκλαβωνω μεχρι και τον φιλτατο Freddy.Αλλα σε οικτηρω για την δυσπιστια σου προς το προσωπο μου καθοτι εισαι νιος ακομα και δεν εχεις φτασει σε τοσο υψηλο επιπεδο εσωτερικης ωριμανσης ωσαν εμενα.

Υπερμίκης είπε...

Και βέβαια σε καταλαβαίνω Ηφαιστίωνα.Οι δημόσιες βιβλιοθήκες παιζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή μου
Πάω μια φορά τον μήνα,δανείζομαι αρκετά βιβλία και απ΄αυτά διαβάζω τουλάχιστον δύο.Έτσι τα βιβλία που αγοράζω μένουν συνήθως αδιάβαστα,αλλά γεμίζουν την βιβλιοθήκη μου.Είναι και αυτό ένα είδος βουλιμίας..
Οι υπάλληλοι των βιβλιοθηκών που επισκέφτομαι-μιλώ για μεγαλούπολη της κεντρικής Ευρώπης- είναι σχεδόν ευγενικοί αλλά πάρα πολύ απαθείς! Υποθέτω οι μισθοί να΄ναι πολύ χαμηλοί γιατί δεν μπορεί να πει μανείς ότι σκοτώνονται στη δουλείά.. εν αντιθέσει με άλλους δημόσιους υπαλλήλους
-τηλεφωνία,ταχυδρομεία κλπ- που εδώ και 15 χρόνια τραβούν τα πάνδεινα.Γαιτι στην Ελλάδα λένε ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει;
Τα ίδια λέγανε και οι παλιοί προνομιούχοι συνάδελφοι μου.Κι όμως από τη μια μέρα στην άλλη από τεμπελόσκυλα που ήταν γίνανε υποδείχματα εργατηκότητας.Προτίμησαν τη δουλειά από την ανεργία..

Καλό σου απόγευμα!

fallen angel είπε...

Καλά κάνεις και είσαι ευγενής, επειδή είναι απολίτιστοι αυτοί δε σημαίνει οτι πρέπει να γίνεις κι εσύ.

KitsosMitsos είπε...

Πολλές φορές οι άνθρωποι τρώμε κολλήματα. Κάτι μας φαίνεται μικρό και απλό, αλλά από πίσω υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που δε σηκώνει πολλά-πολλά!
Τώρα για τον καθηγητή, ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.
ΥΓ Κάτι είπες για ένα βιβλίο περί κομπόστ. Ενδιαφέρομαι. Στείλε σχετικά στο email μου να το κανονίσουμε. Ευχαριστώ!

Hfaistiwnas είπε...

@Γ(κ)αμει くま, who is Freddy αγαπητέ Γκάμει;;;

@Υπερμίκης, και εγώ το έχω αυτό, δανείζομαι, και αγοράζω για τα ράφια - κούτες. Δυστυχώς έτσι είναι βρε υπερμίκη!! Για τους μισθούς δεν ξέρω, με σύμβαση είμαι και δίνω τα κέρατά μου στο τεβε και στην εφορία. Φιλιά!!!!

@fallen angel, μάκια fallenάκο μου!!!!

@KitsosMitsos, απο φοιτητή μέχρι καθηγητή το ίδιο, μακρύ και κοντό!
Φιλιά!!!

Artanis είπε...

Να δεις τί έπαθα εγώ, στη βιβλιοθήκη του Παν. Θεσσαλίας, να τρελαθείς, σύστημα Ντιούι, και σύστημα του Κογκρέσσου, μή χ@$@σω...(Έχω κάνει σεμινάριο Βιβλιοθηκονομίας, το '93)
Θα ανεβάσω κάποια μέρα την ιστορία, να μου γράψεις σχόλιο...
Περί ευγένειας...Το 1ο βραβείο παίρνεις...Εγώ πάλι, δεν ξέρω πώς κρατήθηκα...

Hfaistiwnas είπε...

@artanis μου! Να ανεβάσεις να εκθέσουμε τις απόψεις μας! Φαντάζομαι κάτι κουλό και εσύ... Καλησπέρα!!!!

g for george είπε...

Το Dance remix του Δεσποινακίου μ'αρέσει πολύ!

Artanis είπε...

Εντός των ημερών, καλέ μου...Για γέλια και για κλάμματα, είναι η ιστορία...
Καλό σου βράδυ, Ηφαιστιωνάκι...

Υπερμίκης είπε...

Για την εργατικότητα και την ευγένειά σου δεν αμφέβαλλα καθόλου Ηφαιστίωνα! Απλά ήθελα -μια και μου δώθηκε η ευκαιρία- να θίξω ένα άλλο θέμα.Την αγένεια και τη μη εξυπηρέτηση πολλών δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα,κάνοντας τη σύγκριση με αντίστοιχους υπαλλήλους στην Ευρώπη.Σε ωρισμένες χώρες λοιπόν οι δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύουν περισσότερο κι από πολλούς υπαλλήλους ιδιωτικών εταιριών!Τόση μεγάλη αυστηρότητα υπάρχει(εβδομαδιαία στατιστικά στοιχεία αποδοτικότητας,ετήσιες βαθμολογίες,συχνές αναδιοργανώσεις κλπ)που πρέπει να παλεύεις διαρκώς
για να καταπολεμήσεις το καθημερινό
στρες και να μην πέσεις σε κατάθλιψη...Κι όμως αυτό -δεν θα΄πρεπε να΄ταν τόσο αυστηρό- το μοντέλο έπιασε.Εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια!Και δουλεύουν με ζήλο,άτομα που στο παρελθόν δεν έκαναν σχεδόν τίποτα.Γιατί λοιπόν ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα,πας πχ στο ΙΚΑ και η υπάλληλος σε απαντά ότι δεν βρίσκει τον φάκελό σου και θα πρέπει να ξαναπεράσεις την επομένη;Μου συνέβη σε μένα τον ίδιο!Τον εν λόγω φάκελο τον είχα δει ευτυχώς -ταξινομημένος τρίτος στη σειρά- καθώς επεξεργαζόταν το πακέτο φακέλων!Ένας άλλος υπάλληλος διάβαζε ένα μυθιστόρημα και ενοχλήθηκε όταν του έθεσα ένα ερώτημα.. Αφού πέρασα από τρεις υπαλλήλους έπεσα επιτέλους στην καλή και εργατική υπάλληλο.Είναι όμως σωστό να δουλεύει αυτή για τους άλλους; Γιατί λοιπόν δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα και στην Ελλάδα και αφ ενός μεν να εξυπηρετείτε ο κόσμος αφ ετέρου δε να καταλάβουν οι υπάλληλοι ότι βρίσκονται εκει για να κάνουν καλά την δουλειά τους;
Αν δουλεύεις αύριο Ηφαιστίωνα,σου εύχομαι καλή δύναμη και πολύ υπομονή με τυχόν δύστροπα άτομα.

Hfaistiwnas είπε...

g for george, Και μένα george!!!!

Artanis, την περιμένω artanis μου! Καλό βράδυ!!!

Υπερμίκης, ΣΚ δεν δουλεύω. Αν δουλεύεις εσύ καλή δουλειά! Είναι αυτή η νοοτροπία που επικρατεί στην Ελλάδα, Δημόσιο = Καθισιό, Δουλεύει ένας για δέκα. Η μονιμότητα έχει αυτό το μειονέκτημα... είπαν να το αλλάξουν αλλά μπα!!! Ακόμη να γίνει. Αλλιώς δεν μαθαίνει να δουλέψει....

Καληνύχτα παιδιά!!!!!!!!

Υπερμίκης είπε...

Από τώρα και πέρα Ηφαιστίωνα κάθε μέρα για μένα είναι ΣΚ!Γι αυτό και τα ξεχνώ..Όταν δούλευα δεν προλάβαινα να μπω στα μπλογς,-εξαιρουμένων των ΣΚ-γυρνούσα ψόφιος απ΄τη δουλειά..και πηγαινα για ύπνο.Βλέπεις,Δημόσιο με Δημόσιο,από χώρα σε χώρα,διαφέρει πολύ...

Καλό ΣΚ λοιπόν!

Υπερμίκης είπε...

Από τώρα και πέρα Ηφαιστίωνα κάθε μέρα για μένα είναι ΣΚ!Γι αυτό και τα ξεχνώ..Όταν δούλευα δεν προλάβαινα να μπω στα μπλογς,-εξαιρουμένων των ΣΚ-γυρνούσα ψόφιος απ΄τη δουλειά..και πηγαινα για ύπνο.Βλέπεις,Δημόσιο με Δημόσιο,από χώρα σε χώρα,διαφέρει πολύ...

Καλό ΣΚ λοιπόν!

Hfaistiwnas είπε...

@Υπερμίκης, θα σε έχουμε συχνό επισκέπτη δηλαδή! ωραία... ! Γιατί παιδί μου; Που βρίσκεσαι; Εξωτερικό;

Υπερμίκης είπε...

Ακριβώς.Αμφιταλαντεύομαι.Να μείνω εκεί που είμαι ή να γυρίσω στον τόπο που γεννήθηκα..Όταν βρέχει και φυσάει-και συμβαίνει συχνά- λέω,τα αφήνω όλα και γυρνώ στην Έλλάδα.Άλλες φορές πάλι αναρωτιέμαι αν θα μπορέσω να ξαναπροσαρμοστώ στην πατρίδα.Προς το παρόν πηγαινοέρχομαι και έχω την πολυτέλεια πια να μένω περοσσότερο από τρεις εβδομάδες!

Hfaistiwnas είπε...

@Υπερμίκης, τότε να μείνεις εκεί παιδί μου! Τι να κάνεις εδώ άλλωστε; Απο σένα εξαρτάται όμως.. εσύ αποφασίζεις, ανάλογα πως σκέφτεσαι τι ζωή σου... Αν έχεις συνηθίσει εκεί θα είναι δύσκολη η επιστροφή! Το κλίμα της Ελλάδας δεν το αλλάζω όμως... :)

Υπερμίκης είπε...

E... Αυτό είναι που με τραβάει!
Διαφορετικά,δεν υπάρχει πρόβλημα.Χάρη στην τεχνολογία σχεδόν τα έχουμε όλα όπου και αν βρισκόμαστε!Θά δούμε..Προς το παρόν μ΄αρέσει και αυτή η φόρμουλα του πήγαινε-έλα.

Καλή βραδιά Ηφαιστίωνα ή μάλλον Καληνύχτα!

Hfaistiwnas είπε...

@Υπερμίκη, Καληνύχτα !!! Όνειρα γλυκά!

Anubis είπε...

exoume (kse)spa ama thelete,
k einai panta gia dyo.
kleiste rantevou me taxydromiki Sfigga toulaxiston mia vdomada nwritera (me to phoinikiko imerologio)

tis (anger management) eulogies mou
Anubis

ps. sygxwresai mou ta greeklish, einai pou "paizw ektos edras".