Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ό,τι ήλιο προλάβουμε!

Καλησπέρα!!!
Όλα καλά ελπίζω!

Μάθατε ότι από Παρασκευή περιμένουμε θερμοκρασίες πολύ κάτω του μηδενός; Και εμείς.. έχω βγάλει το οινόπνευμα για τα κρυοπαγήματα! Ε ναι! Άργησε να έρθει ο Χειμώνας! Και να δεις μετά το ΣΚ πάλι θερμοκρασίες φθινοπωρινές! Έτσι για να μας τη σπάσει! χαχαχαχα! Χτες παρόλο που έκανε την κρυάδα του, βγήκα μια βόλτα το μεσημέρι. Δεν είχα σκοπό αλλά μίλησα με τη φίλη Ε. και με παρότρυνε αντί για μια ώρα ύπνο, να περπατήσω. Δεν χρειαζόμουν και πολύ σπρώξιμο βέβαια, είχε και ήλιο, η καλύτερή μου!
Οι φωτό είναι από χτες. Ο διάδρομος δίπλα στο δρόμο στη λίμνη, γεμάτος φύλλα, παράξενη ομορφιά. ε; Και οι παρακάτω φωτό, που μοιάζουν με του προηγούμενου ποστ, είναι από χτες. Η από κάτω είναι λίγο μετά το ξεκίνημα και η δεύτερη είναι όταν γύριζα, την ώρα που πήγαινε ο ήλιος να δύσει, γιατί η μία ώρα περπάτημα έγινε σχεδόν δυο.
Αυτές τις μέρες έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα και τα περισσότερα για τη δουλειά. Κλείνει το έτος για τα οικονομικά και πρέπει να τελειώσουμε με τις κάθε είδους οικονομικές υποχρεώσεις. Και όταν η μία υπηρεσία είναι κοντά στα δυο χιλιόμετρα περ. άντε να πας..
Σας είπα ότι τώρα τελευταία με έχει πιάσει μαγειρικός οίστρος. Χτες όλο και με τριγύριζε η σκέψη για κάτι γλυκό. Έφτιαξα λοιπόν, μπισκότα με τζίντζερ. Η Χ. που είπε ότι θα έρθει το ΣΚ, θα δοκιμάσει και μη σου πω ότι θα τα πάρει και μαζί της φεύγοντας, γιατί αν μείνουν, όσο και αν τα αποφεύγω, ο πειρασμός είναι μεγάλος!!! Είναι πανεύκολα. Το μόνο δύσκολο παιδιά είναι ότι η ζύμη βγαίνει κάπως .. περίεργη να πω; Πρώτη φορά μου βγαίνει ζύμη έτσι, τριβόταν και κοβόταν πανεύκολα. Έλεγε ανοίξτε φύλλο και κόψτε και βγάλτε με σπάτουλα. Πλάστρη δεν είχα, ούτε και σπάτουλα, με το χεράκι ότι έγινε, γι' αυτό και το ακανόνιστο σχήμα τους! χαχαχαχα μη φοβάστε τα είχα πλύνει! Ορίστε και το λινκ εδώ. Έγιναν νοστιμότατα, τραγανά, είναι και νηστίσιμα, ό,τι πρέπει για τις γιορτές, μοσχομύρισε το σπίτι!! χαχα!
Το γλυκάκι αυτό είναι αφιερωμένο στην Ginger μας! Που είναι και συνονόματη!!!!

Αυτά και για σήμερα!
Καλό βράδυ να έχουμε!

29 σχόλια:

Leviathan είπε...

katapliktikes kai pali oi fotos sou! na sou po de me peirazei ka8olou pou erxetai poli krio :) :) kalispera!!! :) kiss!

gay super hero είπε...

Lol τό ριξες και σύ στις μαγειρικές; :-)

karkinos7 είπε...

Αυτό ήταν το γλυκό που περίμενα...χαχαχαχαχα θα το δοκιμάσω όταν βρω χρόνο να το φτιάξω.
Η τρίτη φωτογραφία είναι εκπληκτικής ομορφιάς.
Άντε το Σ/Κ θα έχεις παρεούλα!!!
Την Καλησπέρα μου!!!
Φιλιά Πολλά!!!

logia είπε...

τι όμορφες φωτογραφίες!!!!!

και τα κουλουράκια ό,τι π΄ρεπει για τσάι ε;

καλό βράδυ

Unknown είπε...

Ασε Ηφαιστίωνα, δεν σου πάει η μαγειρική. λολολ

Vangel Greko είπε...

Αν εξαιρέσεις πως στην 3η φωτογραφία φαίνεται και ένα δάχτυλο (κάποιος ξέχασε να το βγάλεις καθώς τραβούσε τη φωτογραφία :Ρ :Ρ )

γι'ακόμα μια φορά με ταξίδεψες νοερά μέχρι εκεί λες και σου έκανα παρέα στη βόλτα σου!!

Όσο για αυτό,

"Έλεγε ανοίξτε φύλλο και κόψτε και βγάλτε με σπάτουλα. Πλάστρη δεν είχα, ούτε και σπάτουλα, με το χεράκι ότι έγινε, γι' αυτό και το ακανόνιστο σχήμα τους! χαχαχαχα μη φοβάστε τα είχα πλύνει!"

γελούσα αρκετή ώρα!!

Τα σέβη μου

&

πάντα να περνάς τόσο όμορφα και με το χαμόγελο στα χείλη σου!!

Mairaki είπε...

εκτός που είμαι λιχούδω...(γνωστό, πασίγνωστο) και μόνο που το είδα, θέλω να το φάω.....αυτές οι φωτο ηφαιστίωνα μου κάθε φορά, με ταξιδεύουν, φεύγω, κάνω κι εγώ την βόλτα....πόσο όμορφη είναι η φύση τελικά...και τι πιο όμορφο απο έναν περίπατο την ώρα που δύει ο ήλιος, έστω και μέσα στον χειμώνα...πεσμένα φύλλα, κρύο..(λέμε τώρα).....!!!!
Όσο για το Σ/Κ....χουχούλιασμα, ζεστό καφεδάκι και παρεούλα...ΙΔΑΝΙΚΑ....Καλημέρα καλέ μου φίλε!!!

Hfaistiwnas είπε...

@Leviathan, ναι ούτε εμένα! Ας έρθει! Καλοδεχούμενο! Ευχαριστώ Λεβ!!!!

@gay super hero, ναι!!! Είναι άκακο σπορ!!! Και το μόνο που δίνει θερμίδες!!! χαχαχα!

@karkinos7, είνια πανεύκολο σου λέω! Μια ωρίτσα το πολύ!!! Ελπίζω να έχω ναι, μην κλείσουν οι δρόμοι, που λένε για χιόνια!!! Καλό μεσημέρι και καλή δουλειά! Εγώ κάνω διάλειμμα!!!! Φιλιάααααααα!

@logia, α ναι! Για τσάι και καφέ ότι πρέπει! Πιστεψέ με!!! Να φτιάξεις! Καλό μεσημέρι!!!

@bear, γιατί;;; Είναι που δεν έχεις φάει ακόμη από τα χεράκια μου!!!!

@Vangel Greko, ναι, το δικό μου είναι!! Για υπογραφή το έβαλα! Τα πνευματικά δικαιώματρα βλέπεις! Χαίρομαι που έκανες βόλτα μαζί μου! Θα υπάρξουν και άλλες φωτό! Ελπίζω με χιόνια αυτή τη φορά!!!! Να σαι καλά!!! Ε μα ήταν πλυμένα, τι να πω;

@Mairaki, Φτιάξτα και θα με θυμηθείς!!! Ναι είναι όμορφη η φύση και κάθε εποχή έχει τη δική της ομορφιά! Ναι ναι! Το Σκ θα είναι για σπιτάκι!!! Φιλιά!!!

kikop80 είπε...

Μπράβο βρε πλυμένε χρυσοχέρη!!!
:-D
Υπέροχη η βόλτα θα μπορούσα να κάνω συνέχεια τη διαδρομή αυτή απ' ότι βλέπω! Πρέπει να είναι ΤΕΛΕΙΑ!!
:-)
Καλημέρες!

Μαίρη (Ginger) είπε...

Kαλά τέτοια τιμή δεν την περίμενα. Ηφαιστιωνάκο μου, σε λατρεύω. Κανένας στη ζωή μου δεν μου αφιέρωσε γλυκό ως τώρα.

Οι φωτογραφίες με κάνουν να νοσταλγώ την Καστοριά. Τι μνήμες έχω κι εγώ από εκεί! Απ΄την καλύτερη εποχή μεταξύ 26 και 30κάτι.

Γιά το δάχτυλο στο οποίο αναφέρεται ο Vangel Greko μη σε νοιάζει. Σημαδιακό μπορεί να είναι (με την καλή έννοια πάντα) χαχαχα. Μη θυμώσεις, θα σε δείρω.

Καλέ εσύ προχθές ακόμα δεν ξερογλυφώσουν με τα δικά μας χιόνια? Τι τα εξορκίζεις τώρα? Ολο θέλω-κι-εγώ, θέλω-κι-εγώ έλεγες!

Φιλιά και σ'αγαπώ πολύ (το ξέρεις)

ΦΟΥΛΗ είπε...

οι φώτο από τη λίμνη πολύ ωραίες, και τα μπισκοτάκια σου νοστιμότατα...
φιλιά...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Τι λες θηρίο… νόστιμα να είναι και δε μας νοιάζουν τα σχέδια
Ξεκλέβω ένα
:-)

Αχχχχ… όμορφη η βόλτα και οι φωτο


Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές!!!

Thalassenia είπε...

Ηφαιστιωνάκο όπως σε λέει η φίλη Ginger, που συναντιόμαστε παντού και που όλο λέω να έρχομαι ως εδώ πάνω που μου αρέσει, τι ομορφιές είναι αυτές που δείχνεις!!!
Να πω ότι ζηλεύω, ζηλεύω.
Το περπάτημα δίπλα στη λίμνη το έκανα κάποτε, χαχα, μπορεί και να ήσουν αγέννητος και ακόμα το θυμάμαι με νοσταλγία.
Τα μπισκοτάκια ωραιότατα ψημένα, γειά στα χέρια σου.
Οι φωτογραφίες ονειρικές.

Καλό βράδυ.

ria είπε...

μου άνοιξες την όρεξη με τα κουλουράκια.

όσον αφορά τις βόλτες, εσύ τουλάχιστον τις κάνεις στη φύση. τι να πω και εγώ που περπατώ πέντε χιλιόμετρα κάθε βράδυ μαζί με τις ταινίες του στάρ;;; σικάγο οι πρωταγωνιστές, σικάγο και εγώ. μπαχάμες οι πρωταγωνιστές, μπαχάμες και εγώ. σε κακόφημες συνοικίες αυτοί, το ίδιο και εγώ.

αγόρασε σομπίτσα ηλεκτρική, θα σου χρειαστεί εκεί στο βορρά!

man about town είπε...

Αμα φτιαχνεις τυροπιττα και κεικ σοκολατα θα σε υιοθετησω,χαχα

Ε.Α. είπε...

Ηφ, εξαιρετικές οι φωτό!

(τοπία και δημιουργίες)

στις κλέβω ναι; :Ρ

χοντροπουλοβεράτες καλημέρες & αγκαλιά και ευχές για σούπερ ΣουΚου!!! :-)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλε μου ζήλεψα το δρομάκι..δοκίμασε να κάνεις τα κουλουράκια πορτοκαλιού που έχω σε παλιά συνταγή μου.Υπέροχα ,εύκολα, κρατάνε πολύ σε τάπερ και θα ..ξετρελάνεις όποιον του δώσεις να δοκιμάσει.

Skouliki είπε...

μολις σημερα εδω εβαλε κρυο
τοσες μερες ειχε ζεστη

Crazy Tourists είπε...

Τέλεια βόλτα!! Τη δεύτερη φωτογραφία ειδικά, δεν τη χορταίνω!!
"Πλάθω κουλουράκια, με τα δυο χεράκια" λέει το άσμα, τι να τους κάνεις τους πλάστες και τις σπάτουλες, άμα δεν αγγίξεις τη ζύμη, χάνεις τη μισή απόλαυση...
Καλοφάγωτα!!

Τρελοτουρίστρια

Hfaistiwnas είπε...

@kikop80, εεεε !!! Ευχαριστώ πολύ!!! Είναι και όταν ποτέ έρθεις να την κάνεις! :) Θα ξετρελαθείς!!! Καλησπέρα και καλό βράδυ να έχουμε!!!!

@Ginger, ε μία σε έχω να μην σε τιμήσω;;; Να σαι καλά!!! Θα την ξαναδείς την Καστοριά μέσα από τα δικά μου μάτια τώρα!!! Να περάσεις και από το άλλο μπλόγκ στις παλιές αναρτήσεις!! Θα δεις πολλές φωτό! Γιατί να θυμώσω βρε? Μπράβο στην παρατηρητικότητά σας!!! Εγώ δεν το είδα καν για δάκτυλο! Δεν τα ξορκίζω!! Ίσα ίσα! Τα περιμένω!!! Και σήμερα γμτ μόνο ήλιο είχε και λίιιιγα σύννεφα που δεν έφεραν χιόνια!! Ενώ στο Καρπενήσι (απ'όπου κατάγομαι) χιόνισε!!!! Φιλιάααα και αγκαλιές!!! Και εγώ σ'αγαπώ!!!

@ΦΟΥΛΗ, Φουλίτσα μου, να τα φτιάξεις στα παιδιά!!! Φιλιά πολλά!!!!

@ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ, Πάρε όσα θες! Και να τα φτιάξεις και να μας πεις!!! Ευχαριστώ για την ευχή! Καλές γιορτές επίσης!!!

@Thalassenia, ομορφιές που είναι γεμάτη η ελληνική γη!!! Σε ποιά λίμνη βρε; Να σαι καλά! Να τα φτιάξεις! Είναι πεντανόστιμα!!!!Ευχαριστώ!!!

@ria, χεχε είναι πανεύκολα να τα φτιάξεις! χαχαχαχα ααα έτσι ξέρω να περπατάω και εγώ καλά! Και πολύυυυυ μακριά όπως είπες!!! Συνήυως Μαϊάμι πάω!!!!! χαχαχα!! Μπα, ευτυχώς αντέχω το κρύο και δεν το ανάβω πολύ το καλοριφέρ!!!

@man about town, εεεε όχι... δεν δοκίμασα ακόμη!!! Άμα φτιάξω θα σου πω να ετοιμάσεις τα χαρτιάα!!!! Φιλιά πολλάαααααα!!!!

@*jingle all the way!, ευχαριστώ!!! Πάρτες παιδί μου! Με όλη μου την καρδιά! Καλησπέρες και καληνύχτες πια!!! Καλό ΣΚ να έχουμε!!!

@αχτίδα, Θα το σκεφτώ ναι, προτιμώ τα εύκολα βλέπεις! Ήθελα να μυρίσει το σπίτι Χριστουγεννιάτικα!!! Αυτές τις μέρες κάτι θα φτιάξω πάλι! :)

@Skouliki, σήμερα έπεσε πολύ η θερμοκρασία και εδώ! Στους 0 κοντά το πρωί!! Φιλιάααααα!

@Crazy Tourists, ναι ήταν τέλεια! Να δούμε πότε θα ξανακάνει καλό καιρό να βγούμε!!! Μα ναι, στο ζύμωμα έγινα έξπερ!!! χαχαχαχαχα! Να σαι καλά!!!

Λιακάδα είπε...

Καταπληκτικες φωτογραφιες! Ερχεται το κρυο? Μα, ηρθε!!!! Και δεν ειναι κρυο!Ειναι ψοφοκρυο!
μιαμ μιαμ τα cookies που εφτιαξες ! Μοσχομυρισε το μπλογκ! Στειλε κι απο δω μερικα που βαριεμαι να φτιαξω κι ειναι απο τα αγαπημενα μου! Α και που εισαι υπαρχουν κατι φορμακια για το ομοιομορφο του σχηματος. Μη παιδευεσαι με το χερι! χχιχιχι

Υγ Κι επειδη μιλαμε για χαμηλη θερμοκρασια κι αφου τελευταια επιδιδεσαι σε μαγειρικες ... ριξε μια ματια στο I shot the chef! Ανεβηκαν νεα κομματια.Eποχικα σαν τα ειδη χριστουγεννιατικης διακοσμησης !

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στὴν κρίση φορμάκια;
Ποτήρι καὶ πολὺ εἶναι.

Thalassenia είπε...

Στης Καστοριάς λέμε τη λίμνη.
Θα με κάνεις να τις βγάλω στον αέρα.
Ζηλεύω το λέω και φεύγω.

Thalassenia είπε...

Ξέχασα το σημαντικότερο.
Από το πρωί μας χιόνιζε, και είμαστε δίπλα στην θάλασσα.
Φαντάσου τι γίνεται στα ορεινά.
Έτσι γιατί έβλεπα κάτι χιονιάδες που έδειχνες παλιά και ...άντε.

Χαιρετώ.

Μαίρη (Ginger) είπε...

Προφητικός ο Τίτλος πιτσιρίκο (εεε το είχα μεράκι να το πω κι εγω μιά φορά, αλλά περίμενα να εξοικιωθούμε λίγο πρώτα γιά να με .... στείλεις). Ο,τι ήλιο πρόλαβες. Μάλλον πρέπει να έχει ασπρίσει η Καστοριά τώρα. Φωτογραφίες περιμένω.

Ααααα μη το ξεχάσω. Γιά την υιοθεσία προηγούμαι. Και δεν χρειάζεσαι να κάνεις τίποτα (άλλωστε παιδιά δεν έχω τι θα τα κάνω τα περιουσιακά). Το σπίτι το εδώ το ξέρεις, πρόσθεσε κι ένα στουντιο λίγα μέτρα από την καλίτερη παραλία της Νάουσας στην Πάρο κι έχεις το πακετάκι. Τι λες?

Hfaistiwnas είπε...

@liakada, αμέ πάρε όσα θες! Μα αυτό είναι το θέμα, ότι έχω κούπα για το σχήμα, απλά η ζύμη είναι ψιχουλιαστή και κόβεται πανεύκολα! Αν τα δοκιμάσεις θα καταλάβεις!!!! Αχ μη με βάζεις να διαβάσω αγγλικά και κάνω δύσκολο και το μαγείρεμα!!! Φιλιάαααααααααα!!!

@Ανώνυμος, ααα ναι έχω μια κούπα γι'αυτό! χαχαχαχα! :):):)

@Thalassenia, σκέψου! Χιονίζει και εκεί! Εδώ τίποτα!!! χαχαχαχα! Αντιστροφή ρόλων!!! Όχι εντάξει μην τις βγάλεις στον αέρα! Κατάλαβα! Νόμιζα σε κάποια λίμνη εκεί! Να ντύνεστε!!!

@Ginger, ναι όντως! Και σήμερα όμως ήλιο είχε! Ούτε μια νιφάδα!!!! χααχαχαχα! Εννοείται ότι μόλις χιονίσει θα υπάρχει άμεση σχετικά ανταπόκριση!!!
Με δελέάζεις μητέρα!! Μήπως να βάλω σειρά προτεραιότητας!!;;;
Ginger θα γίνεις ιντερνετική μητέρα τι λες; Και ο man about town για φάδερ???

Ντεμης είπε...

Γεια σου βρε Ηφαιστίωνα! Πολύ χαίρομαι που κάνεις απανωτές αναρτήσεις τελευταίως και που δίνεις συνταγές και που χειμώνιασε επιτέλους! Εκεί δεν χιόνισε, ε;... Εδώ πολύ! Φαντάζεσαι την χαρά μου! Περιμένω κι άλλες τέλειες φωτογραφίες, ειδικά αν γίνει η περιοχή σας λευκή.
Πολλά φιλιά!!!

Hfaistiwnas είπε...

Ντεμης, καλημέρα! Σήμερα σηκωθήκαμε με χιόνι! Θα βάλω λογικά το απόγευμα κάμποσες φωτό!! Θα ξαναχιονίσει είπαν και εκεί! Τέλεια θα είναι!
Ελπίζω να είσαι καλά ε; :):):)

Ντεμης είπε...

Μα τι τέλεια! Τις είδα λίγο τις πάλλευκες φωτογραφίες, τρέχω τώρα να σχολιάσω και εκεί. Τυχεροί, εδώ έλειωσε κιόλας - κι όταν λέω "εδώ" δεν εννοώ την Φλώρινα, δεν έμεινα τελικά εκεί, θα τα εξηγήσω όλα σε προσεχή ανάρτηση. Φιλιά!