Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ατυχείς σχέσεις...

Καλημέρα!

    Όχι, δεν έκανα κάποια ατυχή σχέση. Επειδή έχω πολύυυ καιρό να κάνω σχέση. Δεν μιλάω για τις φιλικές βέβαια. Που τελικά είναι και οι πιο σταθερές στο χρόνο. 
Βλέπω κόσμο γύρω μου να πονάει για την λήξη μιας σχέσης ή για τα εμπόδια που υπάρχουν σε μια άλλη. Θα συμφωνήσω γενικά ότι οι σχέσεις είναι δύσκολες. Πολύ δύσκολες. Αλλά όλα εξαρτώνται από τα άτομα. 

    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι όλα μέσα στη ζωή, όλα πρέπει να τα περιμένουμε, από το φιλί το αναπάντεχο μέχρι το θάνατο. Μόνο και μόνο γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε πιο ανεκτικοί με τους εαυτούς μας και τους άλλους φυσικά. Να σκεφτόμαστε ότι δεν θα κάτσω να σκάσω ρε γαμώτο, τι κερδίζω; Οκ να κλάψεις και να στενοχωρηθείς, θες μια; Θες δυο; Θες τρεις μέρες; Ε φάε και ένα μήνα στη μάπα την Αντέλ, αλλά γιατί βρε παιδί μου να σε τρώνε τα πατώματα και τα ξύδια; Αγαπάς εντάξει, πάντα θα τον/την αγαπάς. Δεν μπορείς όμως να ζεις με την ιδέα ότι πρόκειται να ξαναγυρίσει, έστω και ας είναι μια πιθανότητα και αυτή, ούτε με την ματιά που θα σου ρίξει και θα το πάρεις πάνω σου. Είναι σημάδια που μπορεί να σου δίνουν ελπίδες και  στιγμές χαράς μέχρι την επόμενη κατραπακιά. 

    Ξέρω ότι δύσκολο κομμάτι ο χωρισμός (κάτι θυμάμαι δηλαδή). Όταν εκεί που σκέφτεσαι για ένα, αρχίζεις να σκέφτεσαι για δυο, να χωρίζεις τον εαυτό σου, την μονάδα στα δυο, να ανακαλύπτεις ότι μπορείς να συνδεθείς με μια άλλη ύπαρξη ως το σημείο που να γίνεστε ένα. Μετά πρέπει να ξαναγυρίσεις στο ένα, να κόψεις τη σύνδεση, να κάνεις αποσύνδεση της άλλης συσκευής και να τα βγάλεις πέρα με την δική σου χωρητικότητα φτάνει, δεν φτάνει, αυτή είναι. 

     Όλα αυτά ισχύουν στην περίπτωση που πρέπει να κάνεις την αποσύνδεση αθέμιτα, με τη βία, χωρίς να το θες, ωθούμενος από την συσκευή που θέλει να πάρει την χωρητικότητα της και να φύγει για άλλες συσκευές. Αν είσαι η συσκευή που θέλει να φύγει, τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Κρατάς τα ωραία της προηγούμενης σύνδεσης στα αρχεία του συστήματός σου και πας για άλλη συσκευή. Θα πονέσεις αλλά για να θες να φύγεις κάποιος κάτι θα υπάρχει, η σύνδεση έχει χαλάσει για κάποιο λόγο που αν δεν ξέρουν και οι δυο, σίγουρα θα ξέρει ο ένας. Δεν έχει σημασία όμως. 

    Μες στην πίκρα τους κάποιοι μου έχουν πετάξει ότι καλύτερα που είμαι μόνος μου! Δεν είμαι συνειδητά όμως (ή μήπως είμαι τελικά και έχω βολευτεί; Δεν έχω απάντηση). Ένας άνθρωπος πρέπει όλα να τα ζήσει, ασχέτως την επιρροή που θα έχουν οι επιπτώσεις πάνω του. Όπως είπε ένα φίλος σε μια συζήτηση στο φμπ, ακόμη δεν έχουμε ανακαλύψει τους εαυτούς μας. Στηριζόμαστε στα φαινομενικά αλλά από μέσα, οι βάσεις, τα θεμέλια δηλ έχουν βάθος, στο ψυχολογικό κομμάτι που παίζει με τον νου μας. Είναι λεπτές οι ισορροπίες και η κλωστή που χωρίζει την λογική και την τρέλα είναι εύκολο να σπάσει. Λίγη πίεση θέλει μόνο. 

   Έχει σημασία να είμαστε καλά παρόλα τα δύσκολα που μας βγαίνουν μπροστά. Τα έχουμε ακούσει όλα αυτά σκέφτεστε. Έτσι είναι, τα ίδια πάντα. Τα επαναλαμβάνουμε για να τα μάθουμε. Να μπορούμε να σηκωθούμε από τον πάτο. Να βγάλουμε την δύναμη και τον εγωισμό που κρύβουμε και να ακυρώσουμε για όσο χρειάζεται τον αλτρουισμό μας, μόνο και μόνο για να σταθούμε στα πόδια μας. Δεν είναι κακό να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας, την υγεία μας, ψυχική και σωματική.

   Φιλοσοφίες του κώλου σκέφτεστε ε; Δεν μου αρέσει να βλέπω τους φίλους μου να πονάνε και να κάνουν πράγματα που δεν θα έκαναν σε άλλη περίπτωση. Το ίδιο θα πονούσα ίσως και εγώ στη θέση τους. Δεν τους κρίνω επειδή κινούνται βάσει συναισθήματος και γνωρίζουμε ότι δεν οδηγεί πάντα σωστά. Η λογική δεν έχει ιδιαίτερο λόγω στον έρωτα. Στην αγάπη όμως έχει. Ας προσέχουμε για να έχουμε. 

Τα φιλιά μου. 



ΥΓ. Η ανάρτηση αυτή είναι αφιερωμένη σε ένα φίλο που αντέχει. 


19 σχόλια:

karkinos7 είπε...

Θα κάνει το κύκλο του και θα συνέλθει ίσως χρειάζεται να τραβήξει αυτά τώρα για να καταλάβει αργότερα ότι δεν έχει καμία αξία όλο αυτό, κατά την προσωπική μου άποψη ούτε οι σχέσεις έχουν ιδιαίτερη αξία καθότι δε μπορούν να είναι στο όλον τους, αφού πρώτα πρέπει να αγαπήσουμε εμάς για να αγαπήσουμε και τους άλλους!Η υπερβολή σε ένα χωρισμό δείχνει και πόσο μεγαλοποιημένα είναι τα συναισθήματα σε αυτή τη σχέση και λίγο σαθρά!Βήμα που πρέπει να περάσει!
Την Καλημέρα μου!!!

BUTTERFLY είπε...

Ο Ερωτας ειναι ισως το πιο εγωιστικο συναισθημα, σε αντιθεση με την αγαπη που ειναι απολυτα ανατρεπτικη. Οπως και να εχει, καθε χωρισμος ειναι ενας μικρος θανατος κι ετσι ακριβως βιωνεται, ενα κομματι του εαυτου μας πεθαινει κι η απωλεια ενος συναισθηματος η μιας συνηθειας ακομα πληγωνει βαθια! Ομως, τις περισσοτερες φορες ειναι απλα μια φαση θρηνου και πενθους που περναει. Και λεω τις περισσοτερες, γιατι υπαρχουν και καποιοι ερωτες, καποιες αγαπες που δεν περνανε ποτε!
Την καλημερα μου και αγωνιστικους χαιρετισμους στο φιλο σου!

mahler76 είπε...

Καλά εννοείται πως καλύτερα μόνος σου αυτό να λέγεται. Καλό μεσημέρι αγορίνα :)

apos είπε...

grief is the price we pay for love. Κάπου το είχα διαβάσει και δεν το ξεχνάω ποτέ..

nikos είπε...

Τώρα βαλτός είσαι κι εσύ;
Καλησπέρες

Ανώνυμος είπε...

Να πω μια παροιμία που έλεγε η γιαγιά μου;
"Μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα"!

Φιλάκι!

Ξενικός είπε...

αυτό το κείμενο με στενοχώρησε. Η χαρούμενη καλημέρα επισκιάστηκε από αόρατη ανησυχία...
Ξενικός

Ben Provis είπε...

Συνήθως χωρίζουμε στο πικ του έρωτά μας, για αυτό δεν έχει λογική η θλίψη.
Την Καλημέρα μου.

Xenoudis - Ξενούδης είπε...

Κάθε εμπόδιο για καλό. Ένας χωρισμός μας κάνει σοφότερους, και πολλές φορές πιο αποφασισμένους, πιο επίμονους. Ο επόμενος σύντροφος θα είναι ο τυχερός! Αξίζεις κάθε καλό!
Ξενούδης

Mia Petra είπε...

Εμένα με δίδαξε πολλά αυτή η ανάρτηση. Και δεν είναι καθόλου του κ@λου... Είναι της καρδιάς. Να είσαι καλά και καλό απόγευμα.

Υ.Γ Ήθελα να γραφτώ ως μέλος στο μπλογκ σου, αλλά δεν βρήκα τρόπο.

Hfaistiwnas είπε...

@ karkinos7, εν μέρει συμφωνώ, άμα σου ρθει ο έρωτας τι να κάνεις; Να πας σε ψυχολόγο;;;;;

@ BUTTERFLY, συμφωνώ, ένας μικρός θάνατος, ξεπερνιέται όμως!

@ mahler76, εμ νομίζεις δεν το βιώνω;;; χαχαχαχα!

@ apos, άδικο από τη μία αλλά αναγκαίο κακό από την άλλη.. καλό βράδυ!

@ nikos, εμ δεν φταίω εγώ! Έτσι τα φέρνει η ζωή..

@ Αθηνά, και αυτό κάνω! χαχαχαχαχα! Σωστή!!!

@ Ξενικός, δεν χρειάζεται, όλα φεύγουν, ο χρόνος γιατρεύει..

@ Ben Provis, έτσι ναι, πριν παρακμάσει και έρθει το τέλμα.. καλησπέρα!

@ Xenoudis - Ξενούδης, Το θέμα είναι τι αξίζει το παιδί που τυραννιέται αυτό το καιρό.. ελπίζω να σταθεί τυχερός στην επόμενη..

@ Joan Petra, του κώλου.. χχμμ βασικά αυτό το έγραψα επειδή τα έχουμε ακούσει πολλές φορές κάποια από όσα έγραψα.. :) Ευχαριστώ πολύ! Να γραφτείς ως μέλος; Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό..

ria είπε...

μωρό μου, κανείς δεν είναι μόνος του από επιλογή. ο άνθρωπος ολοκληρώνεται μέσα από τη σχέση γιατί έτσι είναι η φύση του. καλύτερα όμως μια αξιοπρεπής μοναξιά παρά μια απαίσια σχέση.

αν οι φίλοι σου χωρίσανε, υποστήριξέ τους. πιες μαζι τους, άκουσε καψουροτράγουδα, αστους να κλάψουν στον ώμο σου. μια δυο τρεις βδομάδες. θα τους περάσει. κανείς δεν πέθανε από χωρισμό.

και ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. μπορεί αύριο που θα κανεις τη βόλτα σου στις όχθες της λίμνης, να σκοντάψεις πάνω στον έρωτα της ζωής σου. και να βρεις και ανταπόκριση. οπότε, το κεφάλι ψηλά, και τα μάτια στο μέλλον. ελπίζουμε στα καλύτερα.

φιλιά γλυκέ μου!

ασωτος γιος είπε...

φιλαρακι σου μιλαει καποιος που δεν ηθελε σχεσεις και οχι μονο εκανε τα τελευταια 5 χρονια αλλα εζησε κιολας στο ιδιο σπιτι
ολα ειναι ωραια και η μοναξια και η σχεση
και ο πονος εχει το νοημα του και ο χωρισμος
τωρα αυτα που λενε κατι πικραμενες ειναι ωραιο να εισαι μονος, ε οχι δεν ειναι ωραιο! ειναι ωραιοο για οσο χρονο το χεις αναγκη αλλα η φυση του ανθρωπου θελει αγκαλια παει τελιωσε
τωρα το ξερω κι ας το κοροιδευα

Λύσιππος είπε...

Για τα δύσκολα υπάρχουν και "Τα αντιφάρμακα του Έρωτα" του Οβίδιου,αχρείαστα νά'ναι...

kat. είπε...

μωρέ όλα έχουν την αξία τους. και η χαρά και ο μετέπειτα πόνος! το θέμα είναι να μπορείς να βρεις τον εαυτό σου έπειτα από κάθε "ατυχία"..

καλό είναι να μην λέμε ποτέ "ΠΟΤΕ".. γιατί απλά ΠΟΤΕ δεν ξέρεις..

Hfaistiwnas είπε...

@ ria, πόσο συμφωνώ μαζί σου! Ό,τι καλύτερο έχω ακούσει!Μακάρι να γίνει έτσι όπως λες.. αλλά την ώρα που πάω εγώ για περπάτημα.. κάτι παππούδια βρίσκω.. χαχαχαχα! Φιλιά πολλά Ρία μου!!!

@ασωτος γιος, εννοείται ότι θέλει αγκαλιά και συντροφικότητα, αλλά οκ τι να πει και η πικραμένη όταν δεν έχει αγκαλιά.. θα πει ότι περνάει καλά και έτσι.. με ότι έχει ο καθένας! Όλοι το κοροϊδεύουν μέχρι να το ζήσουν!

@ Λύσιππος, δεν γνωρίζω έργο του Οβίδιου.. μόνο το Οβίντιους ποέτα ιν τέρα πόντικα έξουλατ! :) Να σαι καλά!

@ kat., εννοείται ποτέ δεν ξέρεις.. ποτέ δεν λέω ποτέ! Το να συνέλθεις είναι το ζήτημα.. η διάρκεια.. καλημέρα!

agrampelli είπε...

" Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι όλα μέσα στη ζωή, όλα πρέπει να τα περιμένουμε, από το φιλί το αναπάντεχο μέχρι το θάνατο."

Αυτό. :)

Μαίρη (Ginger) είπε...

Τωρα που περασαν μερες και παρελασαν ολοι φιλοι, μη φιλοι και αλλοι, εσκασα μυτη κι εγω. Λοιπον εχω θεμα με το τελος σχεσης και ειδικα τις ερωτικες. Μαλλον αυτο που στοιχιζει περισσοτερο ειναι η απορριψη, ΓΙΑΤΙ ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ που λεει κι η διαφημιση. Εγω παντως τη λυση τη βρηκα και μια χαρα με βολεψε. Την τελευταια φορα δεν ερωτευθηκα, αγαπησα κι αυτο ειναι πιο ασφαλες. Αληθεια σου λεω, τεραστια διαφορα. Μια χαρα βολεμενη νοιωθω και δεν το κουναω ρουπι απο δω. Φιλια ΗΦακι μου.

Hfaistiwnas είπε...

@ agrampelli, σε φιλώ! :) Καλημέρα!

@Μαίρη (Ginger), σωστή κίνηση δεν λέω.. αλλά είναι και όπως έρθει.. που να το ξέρεις.. σε χτυπάει στο κεφάλι άλλωστε.. :) Καλημέρα!