Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Μέρες Καλοκαιριού..

Καλησπέρα σας,

  Το Καλοκαίρι μας θυμήθηκε πια, ναι ήρθε και κάνει ζέστη..  η αλήθεια είναι όμως ότι κοιμάμαι με κουβέρτα, λεπτή μεν, κουβέρτα δε, με λίγο ανοιχτό παράθυρο! Έχει την κατάλληλη θερμοκρασία, κοιμάμαι και δεν θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι, είναι απίστευτο το πόσο χαλαρό ύπνο κάνεις με αυτές τις θερμοκρασίες!
Νυδρί, Λευκάδα.
      Πήγα και διακοπές αρχές Ιουνίου, δεν σας το είπα, δεν το έμαθαν και πολλοί είναι η αλήθεια. Ήταν να πάω με παρέα, γυναικεία, μην πάει το μυαλό σας πουθενά πονηρά.. τελικά ήρθαν έτσι τα πράγματα και ακυρώθηκε τελευταία στιγμή και πήγα μόνος όπως πέρυσι. Δεν με χάλασε ιδιαίτερα βέβαια, συνηθισμένος ήμουν. Πήρα την πρώτη δόση ιωδίου για φέτος και μαυρίσματος φυσικά. Αν υπάρξει δεύτερη δεν ξέρω ακόμη, θα δείξει ανάλογα τα οικονομικά. Το θέλω πολύ! 
        Μέσα Ιουλίου πήγα στο Συρράκο Ιωαννίνων για μια υποχρέωση και ένα διήμερο χάρμα! Απίστευτο μέρος, παραδοσιακός οικισμός, εξολοκλήρου φτιαγμένος με πέτρα, σπίτια και δρόμοι! Άσε που δεν πηγαίνει αμάξι στο κέντρο του χωριού.. είναι σε πλαγιά με τρομερή κλίση.

      Τώρα μαζεύτηκα λιγάκι όμως. Βγήκαν κάτι ξώφαλτσα έξοδα για τα δόντια τον Ιούλιο που με περιόρισαν οικονομικά. Άσε που δεν τελείωσα και θα πληρώνω και τον Σεπτέμβριο και άλλες διορθωτικές. Και τις εξετάσεις στους γιατρούς που τις πας;   

      Και δεν φτάνουν όλα αυτά ήρθε και ο ΕΝΦΙΑ (είδες ομοιοκαταληξία; χαχαχχα). Ναι, για το σπίτι στο χωριό σου λέει, έχεις ποσοστό; Πάρε να χεις και φόρο να τον χαίρεσαι! Γ@μ@θηκαν φέτος! Έβγαλαν το χαράτσι και το έκαναν ΕΝΦΙΑ;;;       
Συρράκο Ιωαννίνων. 

     Ακόμη και οι γλάστρες μου φέτος, δεν έχουν προκοπή, όσο ντάντεμα και αν δέχονται. Δεν αγόρασα λουλούδια, ότι είχα έβαλα, τα περισσότερα με σπόρους που μαζεύω το Φθινόπωρο. Η λεβάντα μου έχει θεριέψει, λίγα τα άνθη αλλά όμορφα και μυρωδάτα. Τα μάζεψα για τη ντουλάπα. Η μέντα καλή είναι, όλο νερό ζητάει και ας βλέπει ήλιο 1-2 ώρες την ημέρα. Θέλω να βάλω και άλλα αρωματικά, φαρμακευτικά, βότανα σε γλάστρες για να τα χρησιμοποιώ. Δεντρολίβανο και δυόσμο θέλω να πάρω τώρα, νομίζω ότι έχω στο χωριό όμως, οπότε θα δω όταν πάω.
      Σε κάμποσες μέρες φεύγω για χωριό για 10 μέρες περίπου. Όχι πολύ αλλά αρκετό αν δεν θες να κόψεις φλέβες.. όχι πως δεν περνάω καλά, όπως και να το κάνεις όμως, αν έχεις συνηθίσει να μένεις μόνος και να εξελίσσεσαι σε έναν καθωσπρέπει γεροντοκόρο (μήπως γεροντογιό;), δεν μπορείς να ζεις για καιρό με άλλους. Σας τα έχω πει πολλές φορές...
        Κοιμόμουν που λέτε το βράδυ, ξυπνάω κάποια στιγμή από τσακωμό γατιών στην διπλανή αυλή, κοιτάζω από τις γρίλιες σαν να ξημέρωνε, τι στην ευχή λέω, γιατί δεν χτύπησαν τα ξυπνητήρια, ξανά τα γατιά, τρέχω κουζίνα, παίρνω ένα ποτήρι νερό και βγαίνω στο μπαλκόνι, τι να δω, μια πανσέληνο ναααααα (μετά συγχωρήσεως), έτσι εξηγείται το "ξημέρωμα", ήταν μόλις 2:30 π.μ. Σταμάτησαν οι γάτες, ξανάπεσα και εγώ..  Μέρες Καλοκαιριού που φθίνει, σαν εποχή βέβαια, οι θερμές μέρες θα κρατήσουν φαντάζομαι μέχρι αργά το Σεπτέμβριο. Ήρθε και η μέση του μήνα.
   

Λίγα τα νέα μου, σας φιλώ και θα τα ξαναπούμε!


18 σχόλια:

karkinos7 είπε...

Την Καλημέρα μου!Μέρες καλοκαιριού που φθίνει, πόσο όμορφα ποιητικό, η πανσέληνος φταίει!Να περάσεις υπέροχα στο χωριό!
Φιλιά!!!!

Hfaistiwnas είπε...

@ karkinos7, ξαφνικά και ποιητής!!! Ευχαριστώ!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Γλυκούλη μου καλημέρα!Που στο καλό είσαι και θέλεις κουβερτούλα το βράδυ; Είναι ένα ζεστό , υγρό μάλλον καλοκαίρι λόγω των βροχών .Μου φαίνεται ατελείωτο και πριν λίγο έλεγα στον άνδρα μου ότι ενώ μέσα μου αποζητώ τη θάλασσα..μετά η σκέψη μου λέει ότι δεν ανέχομαι τη ζέστη και τον ήλιο..εγώ..που λιαζόμουν σαν τις σαύρες!Να είσαι καλά αγόρι μου όπου και όπως είσαι..όσο για τον..ΕΝΦΙΑ..ε! κάτι τέτοιες σκέψεις με έκανα υπερτασική πλέον.Καλή εβδομάδα να έχεις.

mahler76 είπε...

Έριξες νερό στα γατουλίνια; Θα σε φάω ζωντανό.

librarian είπε...

Διάβασα την ανάρτησή σου το πρωί πριν πάω στη δουλειά και με γέμισες ωραίες εικόνες.
Τι όμορφα να κοιμάσαι με κουβέρτα το καλοκαίρι! Πρέπει να είναι πολύ ωραία τα μέρη σου, δεν έχω έρθει αλλά κάποια στιγμή θα την κάνω τη βόλτα μου, δεν μπορεί.
Εδώ πάλι, δεν κάνεις καθόλου ωραίο ύπνο. Ξυπνάς μούσκεμα στον ιδρώτα, αλλάζεις πλευρό και όλα καίνε... άσε
Τι τέλειο που πήγες μόνος διακοπές. Το είχα κάνει μια φορά και μου άρεσε πολύ. Οικειοποιήσε πολύ το μέρος, σαν να έμενες εκεί από πάντα.

BUTTERFLY είπε...

Κι εγω ειχα παει μια φορα μονη διακοπες και εμεινα 1,5 χρονο στο μερος! Ασε, δεν συμφερω!
Μεσα Αυγουστου κι αλλη μια φορα ουτε καταλαβα πως εφυγαν οι μερες! Ο καιρος τρεχει, αλλα ειδικα το καλοκαιρι πεταει!
Καλα να περασεις στο χωριο!

Hfaistiwnas είπε...

@αχτίδα, χαχαχα χτες έβαλα σεντόνι!!! Σκέψου δηλ. τι ζέστη που άρχισε να κάνει.. δεν κάνω άλλες σκέψεις!! Άδεια κάμποσες μέρες να χορτάσω!!

@mahler76, όχι που θα τα αφήσω να τσακώνονται όλη νύχτα και να ξυπνάω στις 6 παρά!!! Σόρυ αλλά..

@ librarian, είναι ωραία ναι! Ο καύσωνας διαρκεί το μισό σε μέρες απ'ότι σε άλλες πόλεις! Δεν μπορώ να μην κοιμάμαι λόγω ζέστης!! Τρελαίνομαι!!! Ακριβώς έτσι για τις διακοπές!!! Το ίδιο!! Τέλεια είναι, αλλά οκ μην συνηθίζουμε κιόλας.. στο τέλος δεν θα θέλουμε να δούμε άνθρωπο!!

@ BUTTERFLY, πως το έκανες αυτό βρε κοπελιά; 1,5 χρόνια; Είναι δυνατόν;;; Πετάει ναι, να το χαρούμε όσο είναι καιρός!!!

Ξενικός είπε...

πάντα τόλεγα πως είσαι και λίγο - ή μήπως πολύ - ποιητής...
Στην ευλογημένη Αττική, το καλοκαίρι τελειώνει τέλος Οκτωβρίου. Προλαβαίνεις...
Όσο για τη νυχτερινή ζέστη που σ' εμποδίζει να κοιμάσαι, μήπως πρέπει να βγάλεις κάνα περιττό (εσώ)ρουχο;...
Καλή συνέχεια, καλή ξεκούραση στα πάτρια!
Ξενικός

apos είπε...

Σε ζηλεύω για τις δροσιές που έρχονται εκεί που μένεις. Μην το ξεχνάς αυτό.
Όσο για τον ΕΝΦΙΑ, σκέψου τουλάχιστον ότι είσαι αγόρι με προίκα.

Hfaistiwnas είπε...

@ Ξενικός, χαχαχα δεν μπορώ γυμνός.. δεν μου αρέσει να αρμενίζει το πουλί μου.. τέλος τα πάτρια, ξανά τα κεφάλια μέσα!!!

@ apos, αγαπημένε μου, πρέπει να είμαι ευχαριστημένος έχεις δίκιο.. θα έχω ένα σπίτι στο χωριό που θα μένουν άλλοι.. αλλά θα το πληρώνω εγώ.. ουφ! Δρόσισε ξανά εδώ!

Evanescence είπε...

Καλό φθινόπωρο πιά, αν και φαίνεται το καλοκαίρι να έχει μετατεθεί κατά ένα μήνα, οπότε το φθινόπωρο θα αργήσει. Μ'αρέσουν τα κείμενα σου, αλλά εκείνο που θυμάμαι σχεδόν κάθε φορά που τινάζω τραπεζομάντηλο είναι εκείνο που είχες γράψει με τη γηραιά κυρία που μαζί με τα ψίχουλα όταν το τίναζε πετούσε και τις χαρτοπετσέτες :) φυσικά εγώ τινάζω μόνο λίγα ψίχουλα για τα πουλιά, μ' αρέσει να μαζεύονται παρότι δημιουργούν τη δική τους ακαταστασία :)
Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα γι' αυτό έρχομαι και θα έρχομαι κάπου κάπου. Να είσαι καλά Ηφαιστίωνα! :)

ολα θα πανε καλα... είπε...

Είπα να περάσω κι εγώ! Αργώ, είπαμε, αλλά δεν ξεχνώ!
Τα αρωματικά φυτά δεν είναι πολύ ακριβά και μοσχομυρίζουν! Χαίρομαι που τα αγαπάς κι εσύ!
Υπάρχουν φυτώρια που έχουν πολύ καλές τιμές, δεν ξέρω βέβαια εκεί τι γίνεται αλλά ψάξε όλη την περιοχή, σίγουρα κάπου θα βρεις καλύτερες τιμές.
Σε φιλώ, καλή σου μέρα!
Γ.

Hfaistiwnas είπε...

@ Evanescence, δεν σε πιστεύω ότι θυμάσαι αυτό! χαχχα εγώ τη θυμάμαι κάθε πρωί και μεσημέρι που περνάω από το δρόμο της.. χεχε!
Να περνάς!! Μην μας ξεχάσεις τελείως!

@ ολα θα πανε καλα,πήρα και το δυόσμο από το χωριό και τον φύτεψα, δεν είναι ο καιρός του αλλά πιάνει εύκολα! Σιγά σιγά θα το φτιάξω το δικό μου φυτώριο! Φιλιάαααα!!!

lemonostiftis είπε...

Χμμμ, τα γατιά μάλλον δεν τσακώνονταν φίλε Ηφ. Και να σου πω πως ζηλεύω κι εγώ εκείνες τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες που σου χρειάζεται κουβερτούλα για να κοιμηθεις.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫═.♫══♫══♫══♫ (●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)Καιρο ειχα να περασω απο τη μπλοκογειτονια ,αλλα τωρα ηρθα αφηνοντας τις καλυτερες ευχες μου για ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!Να εισαι παντα καλα και να βρισκω ανοιχτο το σπιτικο σου!!♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫═.♫══♫══♫══♫ (●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ γιατί την έχασα αυτή την ανάρτηση;
Ααααα ναι... Απείχα διαδικτυακώς όλο τον Αύγουστο!
Χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω!
Καλό μήνα Ηφαιστίωνα!

ΥΓ. Θα στο πω ψιθυριστά για να μην με ακούσει ο κουμπάρος: κι εγώ στη θέση σου θα τα κατάβρεχα τα γατιά!!!

Φιλί!

{.πavλος.} είπε...

Mia matia eriksa...omorfh matia... :-)
Kalo ypoloipo kalokairiou...π.

Hfaistiwnas είπε...

@lemonostiftis, αυτές οι θερμοκρασίες εδώ ήρθαν γι ατα καλά.. μόνο με κουβέρτα.. :)

@JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS, καλό Φθινόπωρο επίσης!!!

@Αθηνά, καλά δεν έχασες και πολλά! Αυτές τις μέρες έρχονται στο μπαλκόνι μου και μου ρίχνουν τις γλάστρες!! Άσε!!!

@ {.πavλος.} , καλό υπόλοιπο Φθινοπώρου μη σου πω! χαχαχα!