Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Καλοκαίρι μύρισε..

Καλημέρα καλημέρα!

       Όλα γίνονται και όλα φτιάχνουν. Ακόμη και τα θέματα υγείας. Αν δεν φτιάχνουν, καλυτερεύουν τουλάχιστον! Το "έγινα καλά" είναι μόνο μια φράση. Δεν γίνεσαι καλά, κάνεις μπαλώματα που κρατούν την κατάσταση σταθερή. Μεγαλώνοντας κατάλαβα πόσο ευάλωτη είναι η υγεία του ανθρώπου. Προσπαθείς να τρως καλά, αθλείσαι, αδειάζεις από άγχος και στρες (όσο μπορείς) και όμως κάτι θα σε βρει, κάτι θα σου κάνει κακό, άμεσα ή έμμεσα, εκ των έσω ή εκ των έξω. Γαμησέ τα δηλαδή. Θα σε βρει εκεί που δεν το περιμένεις.
       Και όλο ακούς για κάποιον γνωστό ότι κάτι έχει. Είναι τρομερό.

      Όσο είσαι μικρός, δεν σκέφτεσαι το κακό, δεν σκέφτεσαι τι ακολουθεί, φαντάζεσαι ένα ξέγνοιαστο και όμορφο μέλλον με όλα τα καλά και τα όνειρά σου πραγματοποιημένα. Μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς ότι τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Φεύγουν οι άνθρωποι που σε περιστοίχιζαν τόσα χρόνια και μεγάλωσες μαζί τους. Αρρώστιες βγαίνουν από εδώ και από εκεί. Χτυπάνε τους δικούς σου ανθρώπους και εσένα σε παίρνει η μπάλα κάποια στιγμή.

          Στο νεκροταφείο του χωριού πάνε χρόνια που πηγαίνω και βλέπω μόνο γνωστούς. Γνωστοί, γείτονες, συγγενείς, οικογένεια και αυτό θα γίνεται για χρόνια και όταν πας και εσύ έτσι θα νιώθουν και οι άλλοι. Είναι ο κύκλος της ζωής που θα αποδεχτείς και θα γίνεις σκληρός. Δεν θα κλαις πια. Θα είσαι δυνατός και έτοιμος να χάσεις το επόμενο αγαπημένο πρόσωπο. Πόσες νύχτες έχω τιναχτεί από αυτό τον εφιάλτη...

         Και όλα αυτά γιατί φοράς το χαρούμενο πρόσωπο κάθε μέρα, μιλάς με όλους και όλοι βλέπουν πως είσαι καλά. Είσαι όμως; Είσαι ναι, δεν το φοράς απλά, είσαι χαρούμενος. Η ζωή σου δίνει τα καλά της εσύ τα δέχεσαι και συνεχίζεις. Αφήνεις πίσω όσα σε πονάνε και συνεχίζεις. Όταν έρχεται η αναλαμπή θα πονέσεις, θα νιώσεις μόνος, θα νιώσεις μικρός, θα κλάψεις ίσως και όλα αυτά για ένα δυο λεπτά, μετά κάτι θα σου πάρει το μυαλό αλλού και αυτό  ήταν. Είναι όμως αυτό το σωστό; το έχεις αποδεχτεί ή απλά το κρύβεις καλά κάπου πίσω και θα βγαίνει μια ζωή να σε τυραννάει; Αυτό σε τρώει; Αυτό μπορεί να σε σκοτώσει; Είναι άμυνα ή ένας καρκίνος που κρύβεις μέσα σου;

        Γαμησέ τα η κατάσταση. Και όλα αυτά εν μέσω Καλοκαιριού, στο γραφείο. Από δίπλα ακούγεται δυνατά σε ράδιο η λειτουργία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Έχω εορτάζοντες σήμερα που θα πάρω να ευχηθώ. Δεν ήθελα να σας χαλάσω τη διάθεση αυτό το ωραίο πρωινό του Αυγούστου. Ξεχάστε τα.

Καλημέρα!

3 σχόλια:

mahler76 είπε...

Εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και όλα καλά να είναι αγορίνα. Ή τουλάχιστον όσο καλύτερα γίνεται :)

Αρτίστα του βωβού είπε...

Καλή χρονιά Ηφαιστίωνα!🎈

Hfaistiwnas είπε...

@ mahler76, Μύρισε ξεμύρισε το Καλοκαίρι! Καλή χρονιάαα!

@Αρτίστα του βωβού, Καλημέρα και Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά να έχουμε!!!