Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Περί ευγένειας ο λόγος... Νο 2

Ορίστε και το δεύτερο μέρος του δράματός μου.


Ας πάμε στο σήμερα (φέτος)... 3 Απριλίου έπιασα δουλειά..
Αποφάσισα ότι φέτος θα είμαι πιο αυστηρός, εκεί που χρειάζεται βέβαια, και δεν θα τα δεχόμουν όλα όπως πέρυσι. Δεν άργησε η στιγμή που θα το έδειχνα.

1) 15-04-08, εκεί που είχα προσηλωθεί στην επεξεργασία των νέων βιβλίων, έρχεται μια κοπέλα και μου ζητάει να της βρω χάρτες
((την κοπέλα αυτή μάζι με άλλες δύο τις έχω σταμπάρει ως τα πιο αγενή άτομα που έχω γνωρίσει σ' αυτή τη δουλειά. Να σκεφτείτε, όχι καλημέρα δεν έλεγε όταν έμπαινε, ότι και να ζητούσε το ζητούσε λες και της το είχα δανειστεί και ξέχασα να της το δώσω. Συνήθως όταν ζητάμε κάτι το διανθίζουμε με διάφορες λεξούλες π.χ. "μπορείτε να μου δώσετε αυτό το βιβλίο;", "θα ήθελα αυτό το σεμινάριο", αυτή επέμενε στο "θέλω να μου δώσεις αυτό το βιβλίο", "θέλω να μου βρείς κάτι για αυτό". Σ 'αυτές τις περιπτώσεις δεν τους έλεγα κάτι όμως (μόνο μια φορά όταν μου είπε "θέλω να βρω πληροφορίες για το λύγκα" της είπα μεταξύ σοβαρού και αστείου "και εγώ θέλω μια θέση στο δημόσιο, αλλά δεν μου τη δίνει κανένας"), έτσι για να καταλάβει πως δεν της χρωστάω κάτι. Αλλά με τι μυαλό θα μου πείτε.... Άσχετο, τώρα θυμήθηκα και μια σερβιτόρα στο μαγκαζέ (γνωστή φυσιογνωμία στο μαγκαζέ, όποιος την ξέρει ας της το πει, πρέπει να το μάθει κάποια στιγμή), που ούτε καλημέρα δεν μας είπε, ήρθε απο πάνω μας και περίμενε, εμείς δεν μιλήσαμε, και αφού πέρασαν 3-4 δευτερόλεπτα, μας είπε ένα ξερό "τι θα πάρετε;" άι σιχτίρ και εσύ κοπελιά!!!

Εντάξει τα αγοράκια απο τη φύση τους είναι πιο μπρουτάλ, τα κοριτσάκια τι πάθανε; Άκουγα τις προάλλες σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, τοπικό, κάτι 16άχρονα κοριτσάκια να βρίζουν σαν νταλικέριδες, και δεν φτάνει αυτό, μιλούσαν και Καρπενησιώτικα! ιιιι Θεός φυλάξει! Πως να μην το γυρίσεις μετά! Μην παρεξηγηθώ, δεν έχω κάτι με το γυναικείο φύλο. Ουπς! Ξέφυγα! ))

Τεσπα, μετά απο αυτή τη "μικρή" παρένθεση γυρίζουμε εκεί που το άφησα, ψάξαμε και οι δύο, τους βρήκαμε τους χάρτες. Με ρώτησαν αν δανείζονται, τους είπα ότι δεν δανείζονται (υπάρχει κανονισμός) και τους άφησα πάνω στο αναγνωστήριο και πήγα να συνεχίσω τη δουλειά μου. Δεν περνάει ένα λεπτό και πιάνω με την άκρη του ματιού μου, την κοπέλα να πηγαίνει προς την πόρτα με τους χάρτες στο χέρι της ρολό.
Της φωνάζω "κοπελιά που πας;",
"έξω να τους διαβάσω" μου λέει με κακομοίρικο υφάκι.
"δεν γίνεται να βγούν έξω απο τη βιβλιοθήκη, μόνο εδώ" της λέω.
"μας άνοιξε το γραφείο ο τάδε" μου λέει.
Σηκώνομαι και κατευθύνομαι στην έξοδο να δω αν είναι ανοιχτό το γραφείο του τάδε. Δεν ήταν. "Που είναι ο τάδε;" της λέω.
"Στο άλλο γραφείο" μου λέει. (έχει δύο γραφεία, καθότι μεγάλο κεφάλι).
Επειδή κατάλαβα το έπαιζε, "όχι δεν θα τους βγάλετε έξω" της λέω.
Και παίρνει ένα υφάκι, "ξέρεις ποιά είμαι εγώ;;;;", υψώνει τους τόνους της, και τι μου λέει το κ*λ*παιδο;;;;
"Δεν κατάλαβα, εσένα ποιό είναι το πρόβλημά σου;"

Ακούτε;;;;;;;; Ποιό να είναι το πρόβλημά μου μαρή! Δεν δανείζονται οι χάρτες! Παιδιά βγήκα όχι μόνο έξω απο τα ρούχα μου αλλα και απο το πετσί μου! Τα μιλίγγια μου άρχισαν να πιέζουν τους βραχίωνες των γυαλιών μου.
Σηκώνω λοιπόν τη φωνή μου και της λέω "όχι, εδώ θα μείνουν".
Περιμένατε να μαλλιοτραβηχτούμε ε; Όχι, αν και έπρεπε, αλλά ήταν που ήθελα να κρατήσω και το ύψος μου. Την ουρά στα σκέλια. Μέσα μου πάλευα με τον Hfaistiwna bitch, που ευτυχώς σπανιότατα βγαίνει έξω!
Η Δήμητρα αλληθώρισε με το όλο σκηνικό. Ενώ οι φοιτητές μας κοίταζαν απορρημένοι.
Παρά τα νεύρα που είχα, πέταξα τη φράντζα αλά Βουγιουκλάκη, πήρα μια βαθιά ανάσα και πήγα και έκατσα στο γραφείο, συνεχίζοντας απο εκεί που είχα το βιβλίο μου (με πολύ δυσκολία όμως σου λέω).
Μετά τα άκουσα και απο τη Δήμητρα, επειδή λέει ήμουν υπερβολικός μαζί της. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν κάπως υπερβολικός καθότι προκατηλλειμένος απέναντί της λόγω της γενικής συμπεριφοράς της. Αλλά... δεν το μετάνιωσα!!!
2) Θυμάστε τον καθηγητή που σας έλεγα; Ε λοιπόν, την ίδια μέρα δηλαδή 15-04-08 λίγο πριν σχολάσω, μπαίνει ο καθηγητής και με γελαστό προσωπάκι με ρωτάει "τι έγινε με τον DEWEY (το διεθνές σύστημα ταξινόμησης ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων ιδιωτικών συλλογών, βιβλιοθηκών με μεγάλη παράδοση κ.α.) θα τον φτιάξετε; Επειδή, ήμουν που ήμουν, πάιρνω και εγώ το ειρωνικό υφάκι και απαντάω "'οχι ακόμη, θα φτιάξω την επιστολή αύριο και θα την στείλω στον ίδιο τον Dewey να το αλλάξει" και συνεχίζω με όχι ειρωνικό αλλά έντονο ύφος λόγου "μα τι λέτε κύριε τάδε; Σοβαρολογείτε; Θα αλλάξουν το σύστημα επείδη θα κάνω παράπονα εγώ; Τόσες επιστήμες υπάρχουν, μόνο τα δικά σας βιβλία έχουν προβλήματα;". Δεν ξερω τι με έπιασε παιδιά, έβγαλα το άχτι μου.

Μπορεί να μας δίνουν δουλειά, μπορεί να κάνουμε και εμείς λάθος σε κάποια πράγματα, αλλά δεν θα κάτσω να ανέχομαι και τον κάθε ηλίθιο που δεν στροφάρει. Μα τόσο αφελής και θύμα φαίνομαι και νομίζουν ότι θα χορέψω στο σκοπό του καθενός; Είναι γελασμένοι...

Όσον αφορά την ευγένεια... αν δεν την μάθεις απο εκεί που πρέπει, ποιός θα στη μάθει; Παλιότερα μπορεί να μην μπορούσα να δω απο τη θέση του εργαζόμενου, τώρα που τα βλέπω απογοητεύομαι. Γιατί πολλές φορές δεν φταίει ο υπάλληλος αλλά ο πελάτης.. και το "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" μην το ξανακούσω!!!!

Καληνύχτα σε όλους! Να έχουμε ένα υπέροχο ΣΚ!!!!!

43 σχόλια:

Κώστας είπε...

Επίσης!

Δεν έχω να κάνω σχόλια για τα περιστατικά. Μια χαρά τΑ χειρίστηκες!

Mirela είπε...

Είμαι περήφανη για σένα!
Σκίστους!

Η γνώμη μου είναι οτι οι υπάλληλοι στον κάθε τομέα πρέπει να είναι μόνο στη χαιρετούρα ευγενικοί, και μετά να συμπεριφέρονται ανάλογα τον τρόπο του "πελάτη".

Ειδικά στην περίπτωση του καθηγητή, όχι μόνο θα απαντούσα με τον δικό σου τόνο αλλά και με μια εξτρα δόση ειρωνίας! Αλλά το χειρίστηκες αξιοπρεπέστατα, μπράβο!

Aviator είπε...

Αυτό με το μαγκαζέ πιστεύω οτι απλά την έχει δώσει στους σερβιτόρους που πάνε μόνο gay! Γιατί το μαγαζί, δεν είναι gay bar! xaxa

H κοπελιά με τους χάρτες μάλλον δεν σε χονεύει γενικότερα, αλλά και συ βρε παιδί μου έναν προιστάμενο δεν μπορείς να βρεις? Κάθεσαι και ανοίγεις διάλογο με τον κάθε **λάκα επειδή θέλει να περάσει το δικό του?

Αυτό με την συμπεριφορά πάντως πρόσεξέ το γιατί μπορεί να έχεις ρήξη στη σχέση σου με την διοίκηση. Με το μέρος του πελάτη είναι πάντα, όχι μαζί σου. Οπότε συγκράτησε τα νεύρα σου και αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα φώναξε κάποιον άλλον.. σαν φιλική συμβουλή στο λέω.

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Και τα δύο σε μία μέρα? Τι να πω, δύσκολη μέρα. Καλό Σ/Κ

Είδωλο είπε...

Ελπιζω να βγαλεις μια μερα την Σκυλα που κρυβεις μεσα σου και ολη την συμπυκνωμενη αγαμια τοσων ετων να την εκτονωσεις δια μεσου ακαδημαικων σπουδων και λοιπων κοσμητικων επιθετων σε ολα τα βλαχαδερα που ετυχε να μαθουν αναγνωση για να ερθουν να σε συγχυσουν

Hfaistiwnas είπε...

@Κώστας, ευχαριστώ και εγώ!!!

@Mirela, χεχε, thanks mirelaki! Ενταξει δεν μπορείς να είσαι ευγενικός μόνο στη χαιρετούρα. Εξαρτάται παο το άτομο που έχεις απέναντί σου φυσικά, παίζει μεγάλο ρόλο! Μάκια!

@Aviator, ας μην είναι βρε aviator, έτσι πρέπει να φαίρονται και να πω ότι της κάναμε κάτι...
Εδώ υπάρχει ένα θέμα. Δεν έχουμε προϊστάμενο, εγώ είμαι... εκεί να σκεφτείς κατάντια, δεν προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό, βάζουν άτομα με stage και συμβάσεις για προϊστάμενους βιβλιοθήκης. Καλά εγώ, σκαμπάζω και κάτι, ένα άτομο με stage που είναι άσχετο με το αντικείμενο; Τους τρείς μήνες που δεν δούλευα, η βιβλιοθήκη παρέμενε κλειστή. Το διανοείσαι; Όσο για τη διοίκηση που είπες, κανείς δεν ενδιαφέρεται... έχουν καλύτερα πράγματα να κανουν απο το να ασχοληθούν με τη βιβλιθήκη. Και εγώ με τον πελάτη είμαι, αλλά σαν εργαζόμενος.. να μην πω τα παράπονά μου; Μάκια!

@PAVLOS, ήταν αλλά περασμένα... Καλό ΣΚ!

@x-oyranoy, χεχε, που θα πάει θα έρθει και αυτή η μέρα!!

Καλημέρα!!!!

Artanis είπε...

Ναιαιαιαιαιαιαι! Αυτό είναι αντίδραση, μπράβο καλό μου είμαι περήφανη για σένα...
Α, έχεις πρόσκληση...

revqueer είπε...

Θα ήθελα πολύ να της έλεγες να βάλει τους χάρτες στο κώλο της.

Αλλά δε το έκανες. Γιατί είσαι κύριος!

Φιλιά!

blue piccadilly είπε...

Ξερεις καμμια φορα οι ανθρωπο βασιζονται στο γεγονος οτι ο αλλος δεν θα τους την πει. Το μυστικο ειναι σ'αυτες τις περιπτωσεις να λες κατι εξαιρετικα προσβλητικο αλλα με υφος που υποδηλωνει δηθεν ενδιαφερον π.χ. "πραγματικα προβληματιζομαι και ανησυχω που λες ψεμματα και καταπατας τους κανονισμους της βιβλιοθηκης.Ποσο βαθυ ειναι το προβλημα σου? Μηπως θα επρεπε να το συζητησεις με καποιον αυτο?Μπορω να σου δωσω το τηλ. μιας ψυχολογου με την οποια συνεργαζεται η σχολη".

Hfaistiwnas είπε...

Artanis, άμα σε φτάνουν στα άκρα.. είναι η κατάλληλη αντίδραση! χεχε! Τι πρόσκληση;;; Έρχομαι...

revqueer, είπαμε μην το παραχ*σουμε κιόλας!

blue piccadilly, λολολολολ! Όπως με έκανε εκείνη τη στιγμή, που να τα σκεφτώ όλα αυτά! Σπάνια με κάνουν έτσι, πραγματικά, με πιάνουν απροετοίμαστο.. Ωραία απάντηση όμως, θα τι θυμάμαι για την επόμενη φορά, θα μου την ξανακάνει είμαι σίγουρος... και θα είναι η τελευταία της και το πιστεύω αυτό...
Φιλάκια παιδιά!!!!

Dr_MAD είπε...

"Αν πραγματικά χρειάζεσαι αυτούς τους χάρτες, για να τους βάλεις στον κώλο σου, τότε σε πληροφορώ ότι η βιβλιοθήκη μας διαθέτει και άνετο WC για τέτοιες "μελέτες". Υπόσχομαι να μη σε ενοχλήσει κανείς. Ετσι θα έχουμε κι οι 2 τον κώλο μας καλυμμένο"

και κλείνεις το μάτι, βουτώντας τους χάρτες από τα χέρια της

It's Hfaistiwnas bitch!

Υπερμίκης είπε...

Και εγώ θα αντιδρούσα όπως περίπου
ο Revqueer!
Αυτό το ξέρεις ποιά είμαι εγώ; το βρίσκω πολύ γελοίο καο πρόστυχο.
Θα΄πρεπε να της απαντούσες αναλόγως:Γαιτί κοπέλα μου,εσύ δεν πας στο WC για να τα κάνεις;Τι παραπάνω δηλαδή έχεις από τους άλλους;

b|a|s|n\i/a είπε...

μα γιατί είμαι τόσο σίγουρος ότι σου άφησα σχόλιο το πρωί; δεν μπορεί να το ονειρεύτηκα. και τι έλεγα; κάτι του στυλ να της τραγουδήσεις "έχω ένα μυστικό κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη, αυτόν τον χάρτη, κανείς δεν θα τον πάρει". και κάτι και για τον dewey, αλλά είμαι πολύ κουρασμένος να σκεφτώ. πολλά φιλιά!

Hfaistiwnas είπε...

@MAD, μη μου βάζεις ιδέες Madάκο μου! Ξέρεις... η τρέλα δεν απέχει πολύ απο τη λογική... :ρ Ναι είμαι μια bitch!

@Υπερμίκης, βρε αυτό δεν το είπε, το υφάκι που πήρε ήταν τέτοιο! χεχε! Αν το έλεγε αυτό, θα γινόταν της Πόπης εκεί μέσα! :)

@b|a|s|n\i/a, βρε δεν βρήκα κανένα σχόλιο! Δεν πειράζει! Δεν θα της τραγουδήσω, θα της δείξω... τώρα τι.... θα δούμε! Μάκια αγαπητέ!!!

ειρηνη είπε...

Eπιτέλους το διάβασα ολόκληρο! Ήθελα να σου απαντήσω και στο προηγούμενο αλλά δεν έβρισκα χρόνο!

Πες τα! Και εγώ το καλοκαίρι που δούλευα μου είχαν τύχει κάτι πελάτες που σίγουρα αν μτους ξαναέβλεπα πρωτα θα τους έπιανα από το λαίμο και μέτα θα τους έλεγα καλησπέρα! Μην μάσας να συνεχίσεις έτσι μόνο πρόσεχε μην το παρατραβήξεις και βρεθείς εσύ ο αγενής! Μάκια!

Artanis είπε...

Η πρόσκληση αφορά το παιχνίδι των εμμονών...Εννοείται οτι μόνο αν θέλεις και μπορείς, παίζεις το παιχνίδι...
Σου στέλνω χαιρετισμούς και πολλά φιλιά...Καλά να περάσεις...

tovenito είπε...

περί ευγένειας, είναι μεγάλο θέμα. εγώ θα σου δώσω και μία άλλη οπτική. μερικές φορές επειδή έχουμε οι ίδιοι τη μύγα (πχ νεύρα, στεναχώριες κλπ) μπορεί να παρεξηγούμε ακόμη και την πιο απλή ερώτηση από τους άλλους και να τους θεωρούμε αγενείς. στο συγκεκριμένο της δουλειάς, μπορώ να πω ότι κατανοώ την σχετικά ήπια αντίδρασή σου. κι εγώ κάπως έτσι θα λειτουργούσα. δεν μου αρέσουν οι φωνές και οι εντάσεις. μπορεί βέβαια να εκλάβει τόν ήπιο τόνο και σαν αδυναμία. δεν ξέρω νομίζω ότι είναι θέμα τριβής το να μάθεις να χειρίζεσαι πιο αποτελεσματικά εντάσεις στον εργασιακό χώρο. φιλιά πολλά. το σχόλιο αναδρομικά και για τα δύο ποστ.

Sound Of Freedom είπε...

Καλησπέρα Ηφαιστίωνά μου!! Γαμώτο μου, χθες πηγα να σου αφήσω ένα γαμάτο σχόλιο και πάνω που πατάω δημοσίευση με πετάει έξω το νετ! :@ τώρα μου έφυγε η έμπνευση :_(

Hfaistiwnas είπε...

@ειρηνη, γεια!!!! Δεν πειράζει παιδί μου, το ίδιο πράγμα είναι! Είναι μερικοί όχι απο το λαιμό θέλουν, αλλά απο τα πόδια και να τους κρεμάσεις ανάποδα! Φυσικά δεν ισχυεί μόνο για πελάτες αυτό... Αυτό έχει γίνει 5-6 φορές στη ζωή μου.. είμαι ήσυχος γενικά.. Μάκια!

@Artanis, θα το κάνω μέσα στην εβδομάδα.. ευχαριστώ πολύ! Μάκια και χαιρέτ. επίσης! Α δώσε και στον Αρίσταρχο, πες καλά είμαι, μη με ψάχνει! χιχι!

@tovene592, μια χαρά τα λες και συμφωνώ απόλυτα. Μπορεί να το λάβει ως αδυναμία αλλά (θα φανεί εγωιστικό) δεν νομίζω να ξεχνάει ότι για να κάνει κάτι εκεί μέσα, πρέπει να περάσει απο μένα. Είναι θέμα τριβής, εγώ δεν την έχω. Δεν είμαι καθόλου της έντασης, με στενοχωρεί το γεγονός ότι φτάνω σε τέτοιο σημείο.Ελπίζω γρήγορα να μάθω να ελέγχω καταστάσεις. :) φιλιά!!!

@Μπέμπης, δεν πειράζει μπέμπη! Και μια καλησπέρα αρκεί! Καλό απόγευμα αγαπητέ!!!

Aviator είπε...

Έχεις τον απόλυτο έλεγχο δηλαδή! Οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας... εσύ να περνάς καλά και ας τους άλλους να χτυπιούνται.

turigr είπε...

Άσε τους άλλους να λένε. Εσύ βράχος! Και πάντα ήρεμος! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο τους μπλοκάρει όταν είσαι απολύτως ήρεμος και δεν χάνεις τον έλεγχο.

Ανώνυμος είπε...

Και ύστερα με είπανε σκύλα γιατί έκραξα τις πωλήτριες.Τωρα να δεις τι θα γίνει.!!!!!!!!!!
Μια χαρά ξηγηθηκες παλίκαρε.
Εγω θα την ξεβάφτιζα απο τα καντήλια.
Και αυτή στο magaze αν θέλεις να της κάνεις το βίο αβίτο,στείλε καμιά δεκαριά φορές τα ποτά και τους καφέδες πίσω και μετά που θα βρεθεί και η αφορμή μουτζοκαλιαρντευτητε και γίνετε ματσομπούρδελο!!!!!
Σε φιλώ!!!

Hfaistiwnas είπε...

@Aviator, έχω τον απόλυτο έλεγχο αλλά δεν πρέπει και να το εκμεταλλεύομαι, δεν το κάνω και το ξέρω... ίσως χρειάζεται μερικές φορές! Μάκια!

@turigr, ψυχραιμία πάνω απόλα! Προσπαθώ! Μάκια!!!

@Aunt Donna, λολολ! Μπα.. δεν είμαι τόσο κακό παιδί, με τον τρόπο μου θα της το δείχνω όμως... δεν μπορεί να είναι τόσο βλήμα, άσε που δεν είμαι και ο μόνος που το λέει, πιστεύω και άλλοι θα της το έχουν δείξει! Βρήκαν και οι πωλήτριες τον δάσκαλό τους λοιπόν... τι θα γίνει τώρα; Μην το παρακάνεις παιδί μου!!!μάκια!!!

Artanis είπε...

Xα,χα,χα,χα! Λες να σε έψαχνε χθες βράδυ που έκανε φασαρία και περίμενε να τον πάρω στον ώμο και να τον κάνω σουλάτσο στο σπίτι, ενώ εγώ νύσταζα;
Ααααα, δεν θα τα πάμε καθόλου καλά....Θα του κάνω ζήλιες απόψε, του τριχωτού παλιόπαιδου...
Φιλάκια...(από μένα, όχι από 'κείνον!)

Elementstv είπε...

Μπραβο σου ....να μαθαινουμε οτι και οι πωλητες εχουν ψυχη!

g for george είπε...

Στο ύψος σου!

Hfaistiwnas είπε...

@Artanis, ε μα ποιόν άλλον θα έψαχνε!! χεχε! Μην τον μαλώσεις! Φιλιά!!

@Elementstv, :) Φιλιά!!

@g for george, όποιο και να είναι αυτό... :) φιλιά!!

Strahd είπε...

Πφφφ... Πολύ σκρόφα μου φάνηκε αυτή η πρώτη... Πάντως μπράβο το πως το χειρίστηκες. Κιουρία αγάπη μου. Αμ, πως!! :P

KitsosMitsos είπε...

Η ανθρώπινη βλακεία και κουτοπονηριά είναι όντως ανυπέρβλητες...
Καλησπέρα.

Hfaistiwnas είπε...

@Strahd, λολ! Ακριβώς Κιουρία, ντροπιασμένη, αλλά κιουρία!

@KitsosMitsos, κουτοπονηριά και βλακεία, όπως το είπες! Καληνύχτα ,όνειρα γλυκά!

Provato είπε...

α πα πα τι λάμια!!!!! εσύ, όχι η κουπέλα. χεχεχε.

δεν έρχεσαι Αθήνα να σου δώσω κανένα κουπόνι για σεξάκοι να χαλαρώσεις λίγο; χεχεχε


(σοβαρά τώρα: εντάξει η ισορροπία είναι κάπου στην μέση, το ξέρεις αυτό, έτσι δεν είνα; ακόμα και όταν έχουμε δίκιο αν το διεκδικήσουμε με άσχημο τρόπο είναι μαλακία...) φιλί μπεεε :-)

Provato είπε...

και όπως μου είπε και κάποιος που πολύ αγαπώ καλύτερα να σε προσβάλουν παρά να πρσβάλεις. σμουτς.

g for george είπε...

revqueer, χαχαχαχαχαχα!!!!!!

Hfaistiwnas είπε...

provato, εγώ λάμια; Τι λες καλέ! Άκου εκεί! Καταλαβαίνω τι λες για ισορροπία, αλλά δεν μπορούσα να της φερθώ καλύτερα. Θα συμφωνήσω, καλύτερα να σε προσβάλουν παρά να προσβάλεις. Κράτησέ τα κουπόνια, κάπου θα χρειαστούν δεν μπορεί...

g for george, Καλησπέρα!!!

Roadartist είπε...

..Ηφαιστίωνα τσέκαρε το email σου, ελπίζω να έχεις χωρητικότητα.. αρκετή! Καλή ακρόαση :))

Artanis είπε...

Οι Ρωμαίοι τους τρώγανε, είχαν και ειδικά εκτροφεία μυωξών...Βρε μήπως να το ξανασκεφτώ και να τον κάνω κοκκινιστό με ριζάκι, να φτουρίσει, που λένε; Μόλις που φτάνει τα 170 γραμμάρια σε βάρος...
Μπάαααα...Κρίμα είναι, το παιδί μου...Έχει επιζήσει από τόσα, να τη "βρει" από κατσαρόλα;
Και μετά λέμε, πως έπεσε η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία...
Φιλιά...

Hfaistiwnas είπε...

@Roadartist, τσεκάρω σε 5! τhanks! Mάκια!!!

@Artanis, να φανταστώ ότι ο Νέρωνας είδε τη Ρώμη σαν μεγάλο καζάνι και είπε να βάλει φωτιά; Μα τι σαβουροφαγάδες οι Ρωμαίοι! Κάτω τα χέρια απο το μυωξό! Λευτεριά στους φυλακισμένους μυωξούς! Παράβλεψέ το, αυτό δεν ταιριάζει. 170 γρ.;;; για μεζές καλό θα είναι, ουζάκι και μεζές.. καθόλου κακό! αχ μια λιγούρα!
Καληνύχτα!!!!

Artanis είπε...

Αμφιβάλλω να την έβαλε τη φωτιά ο Νέρωνας, τάχα για να δει τις φλόγες..., επειδή η Ρώμη βρισκόταν σε απόσταση 60 χλμ, από εκέι που ήταν ο ίδιος, άρα, ούτε φωτιά έβαλε, όυτε φλόγες έβλεπε...Στο κάτω-κάτω μια παραγκούπολη ξύλινη ήταν η Ρώμη, σαν τις φαβέλες του Ρίο, όποτε και να έπαιρνε φωτιά, το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε...Τα πέτρινα κτίρια ήταν τα κρατικά και κάποια της αριστοκρατίας...Τα υπόλοιπα γίνανε στάχτη και μπούρμπερη...
Έτσι όπως τους είπες όμως...ΚΙ έμεινε στα μυωξάκια η ρετσινιά...Στα αγγλικά, το είδος του Αρίσταρχου ονομάζεται Edible Dormouse...

Roadartist είπε...

Ηφαιστιωνα μου και τις δικες μου ευχες να εισαι καλα, να ακουσεις τα τραγουδια, ελπιζω να τα χαρεις! Να περασεις καλα κοντα σε αγαπημενους!
Καλη Ανασταση!

Hfaistiwnas είπε...

@Artanis, lololololol άντε; Άκου εκεί! Δεν την ήξερα τη λέξη, την έψαξα, έμεινα... χαχαχαχα! Ακόμη γελάω! Που να ξέρω βρε που έμενε ο Νέρων; Μου αλλάζεις την ιστορία που ξέρω! χεχε! Αλήθεια, μόνο ο λαός θα κάηκε, η πέτρα άλλωστε δεν καίγεται. Τσάμπα η ρετσινιά δηλαδή...


Roadartist, γλυκια μου! Ευχαριστώ πολύ ! Θα τα ξαναμιλήσουμε.. και θα σου πω! Μάκια!!!!

Artanis είπε...

Άμα σου λέω εγώ...Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι...

Unknown είπε...

και λίγα του είπες του κοντοπούτανου στη βιβλιοθήκη

Hfaistiwnas είπε...

ethan, καλέ πρόσεχε πως μιλάς!!! ;)